08 / 07 / 2024

Emir Özcan Geçal kimdir

Emir Özcan Geçal kimdir

Kurumsal Office Gayrimenkul ve Tapucumnet CEO’su Emir Özcan Geçal sektördeki değişiklerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Turizm yatırım inşaatı ve elektrikli otomobil üreten firmalara KDV istisnası

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, turizmde teşvk belgesi olanların inşaat işlerine ve elektrikli araç üretimi için AR-GE çalışması yapanlara KDV istisnası getirildi.

Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu Genel Müdürlüğünden son dakika açıklaması geldi: Hiçbir geçerliliği yok!

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı'dan ev alıp satacak herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Adlı yaptığı açıklamada noterdeki sözleşmelerin geçerliliğinin olmadığını, satışların tapu müdürlüklerinde olması gerektiğini dile getirdi.

Gaziantep'te indirimli ekmek kuponundan sonra şimdi de bakkalarda geçerli 100 liralık alışveriş çeki!

Gaziantep'te vatandaşlara dağıtıldığı öne sürülen ve tepki çeken indirimli ekmek kuponundan sonra şehirde şimdi de bakkallarda geçerli 100 liralık alışveriş çeki dağıtmaya başladı.

Tapudan alınan randevu kaç gün geçerli?

Tapuda yapılacak tüm işlemler için randevu alınması gerekiyor. Kimi zaman alınan randevulara vaktinde gidilemiyor. Peki, tapudan alınan randevu kaç gün geçerli?

Bitfinex'in hacklenmesiyle çalınan 3,6 milyar dolarlık kripto paralar ele geçirildi!

ABD Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para borsası Bitfinex'in 2016 yılında hacklenmesi esnasında çalınmış olan yaklaşık 3,6 milyar dolar değerine sahip kripto paranın ele geçirildiğini belirtti.

Üçay Mühendislik pasif evleri yaygınlaştırmayı hedefliyor!

Yenilenebilir enerji alanında Ar-Ge çalışmalarına devam eden Üçay Grup,  pasif evleri yaygınlaştırmayı hedefliyor...

Kiltaş, çimentosuz beton üretmeyi planlıyor!

Kiltaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Fabrika Müdürü Selçuk Özyurt, "Demir-Çelik ve Kazan sanayii için çimentosuz betonlar üretmeyi planlıyoruz. Bu bağlamda hammaddelerimizi aldık, Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Mahkemeden alınan mirası ret belgesi geçerli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mahkemeden alınan mirası ret belgesinin geçerli olup olmadığını yazdı. 

Gayrimenkulde değer haritaları çıkarılacak!

Kurumsal Office Gayrimenkul ve Tapucumnet CEO’su Emir Özcan Geçal sektördeki değişiklerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ev fiyatları katlanacak!

Kurumsal Office Gayrimenkul ve Tapucumnet CEO’su Emir Özcan Geçal, ev fiyatlarındaki artışın süreceğini belirtti. Geçal, "Yeni yapılacak konutlarda demirinden eviyesine kadar her şey dolarla alındığı için fiyatlar da yüzde 30-40 oranında artacak" dedi.

İzmir'de bin konteynerlik geçici barınma merkezinde çalışmalar hız kesmiyor!

İzmir'de meydana gelen depremin ardından evleri zarar gören vatandaşlar için yapılan ve bin konteynerden oluşacak geçici barınma merkezinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kuzey yönlü geçici çalışma halatı montajı başladı!

Çanakkale Boğazı'nda yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nde kuzey yönlü geçici çalışma halatı montajına başlandı.

Türkiye Hazır Beton Birliği, AR-GE merkezinde beton geliştiriyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) bu hataların ortadan kalkması için Yıldız Teknopark bünyesindeki laboratuvarda pek çok AR-GE çalışması ve projesi geliştiriyor.

Emir Özcan Geçal kimdir Haberi

Emir Özcan Geçal kimdir

Kurumsal Office Gayrimenkul ve Tapucumnet CEO’su Emir Özcan Geçal gayrimenkul sektöründe yaşanan değişiklerle ilgili bazı açıklamalar yaptı. 

Emir Özcan Geçal  "Konut alım satımında yeni dönem başlıyor. Buna göre gayrimenkulden alınan vergiler, diğer tasarruf araçlarının vergilendirilmesi dikkate alınarak yeniden değerlendirilecek; tapuya entegre bir Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulacak. Ayrıca yurtdışında da tapu ve kadastro temsilcilikleri açılacak" dedi.

Yeni değişiklikler hakkında önemli açıklamalar yapan Tapucumnet CEO’su Emir Özcan Geçal, “Taşınmazların değeri toplu değerleme yöntemiyle belirlenecek. Toplulaştırma, kamulaştırma, imar uygulamalarının etkinliğini artırma, piyasanın daha sağlıklı işlemesi sağlanmış olacak. Türkiye'deki bütün taşınmazların değer haritaları çıkarılacak. Ayrıca yerli, yabancı alıcı ve satıcılar Türkiye'deki taşınmazlara ilişkin tapu işlemlerini bulundukları ülkelerde de yapabilecek” dedi.
Yeni sistemin önemine dikkat çeken Geçal, “Türkiye’de bir ilk olan düzenleme sayesinde çok...