02 / 05 / 2024

emlak alım sözleşmesi geçerlilik durumu

emlak alım sözleşmesi geçerlilik durumu

Emlak alım satım sözleşmesi, emlak alıcısı, emlak satıcısı ve emlakçı ile birlikte imzalanması gereken bir sözleşmedir. Peki emlak alım satım sözleşmesi geçerliliği nedir? sorusunun cevabı haberimizde yer alıyor..

Emlak alım satım sözleşmesi örneği 2022!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin satışının emlakçı vasıtası ile gerçekleşmesi durumunda emlakçı ve taraflar arasında alım satım sözleşmesi imzalanıyor. Peki, emlak alım satım sözleşmesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

Emlak Konut GYO 950 milyon TL'lik kredi sözleşmesi imzaladı!

Emlak Konut GYO, yeni proje yatırım faaliyetlerinde kullanmak amacıyla 950 milyon TL tutarlı ve 3 sene vadeli kredi sözleşmesi imzaladı.

İnşaat yapım sözleşmesi örneği 2021!

İnşaat yapım sözleşmesi, yapı sahibi ile yapı müteahhidi arasında imzalanıyor. Peki inşaat yapım sözleşmesi nasıl hazırlanıyor? İşte inşaat yapım sözleşmesi örneği 2021...

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılacak gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021...

Akiş GYO, Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Akiş GYO, ihraç paylarının satılması için Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş ile aracılık sözleşmesi imzaladı...

Torunlar GYO, İkitelli arsasının arsa payı karşılığı kat yapım sözleşmesini feshetti!

Torunlar GYO Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada, İkitelli'deki arsasının kat yapım sözleşmesi feshettiğini açıkladı.

Emlakçı komisyon sözleşmesi örneği 2019!

Ev alırken ya da satarken hazırlanan emlakçı komisyon sözleşmesi ileride yaşanacak tüm mağduriyetlerin önüne geçiyor.

Çatı onarım sözleşmesi nasıl yapılır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Evimin çatısının onarımı gerekiyor ancak malum çatı riskli bir çalışma alanı. Sorumluluktan kurtulmak için ne gibi bir sözleşme yapmalıyım?' sorusunu yanıtladı.

Çimsa, İspanya'daki Bunol'un satın alma sözleşmesini imzaladı!

Sabancı Holding iştirakleri arasında yer alan Çimsa, İspanya’daki beyaz çimento fabrikası Bunol’u 180 milyon dolar bedelle satın alınması konusunda anlaşmaya vararak satın alım sözleşmesi imzaladı.

Akiş GYO, Gedik Yatırım'la likidite sağlayıcılık sözleşmesi imzalıyor!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) likidite sağlayıcılık sözleşmesi yapılması hakkında açıklama yaptı.

Yeni malik eski kira sözleşmesi ile bağlı mıdır?

İçerisinde kiracısı olan ev veya işyerini satın alan yeni malik de bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Peki, yeni malik eski kira sözleşmesi ile bağlı mıdır?

Vakıf GYO, Iconova Gaziantep'te hasılat paylaşımı sözleşmesi imzaladı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Iconova Gaziantep projesinde mülkiyet edinme gayesi olmaksızın yatırım yapılması amacıyla, 3 yıl süreli hasılat paylaşımlı ortak girişim sözleşmesi imzaladı.

Reysaş GYO 2017'de 146 milyonluk alım-satım sözleşmesi imzaladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2017 yılında KDV dahil 146 milyon 964 bin 947,33 TL'lik  alım-satım kiralama sözleşmesi imzaladı.

emlak alım sözleşmesi geçerlilik durumu Haberi

emlak alım sözleşmesi geçerlilik durumu

Emlak alım satım sözleşmesi ya da emlak komisyon sözleşmesi geçerliliği nden bahsetmeden önce emlak alım satım sözleşmesi nedir ona bir açıklık getirelim. Diyelim ki bir ev satın almak istiyorsunuz ve bunun için emlakçıya gittiniz. Emlakçının önerdiği bir evi beğendiğiniz ve satın almaya karar verdiniz. Bu durumda gerekli tapu işlemleri ile birlikte satışa konu olan evin sahibi, siz ve emlakçı arasında bir komisyon sözleşmesi imzalamanız gerekir. Emlakçı sattığı evden kazanacağı komisyon ücreti için bu sözleşmeyi size imzalatır.


Emlak alım satım sözleşmesi nde satışa konu olan gayrimenkulün satış bedeli, gayrimenkul için ödenen kapora ve geri kalan bedelin nasıl ödeneceği, emlakçıya verilecek olan komisyon ücretine dair bilgiler yer alır. Emlak alım satımında verilen kapora ev için bir ön güvence gibidir. Söz konusu kapora...