03 / 05 / 2024

Emlak ataşeleri çevre ve şehircilik bakanlığı

Emlak ataşeleri çevre ve şehircilik bakanlığı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı emlak ataşeleri projesi hayata geçiyor. Büyükelçilik ve konsolosluklarda görev yapacak olan emlak ataşeleri, gayrimenkul satışını yurt dışında gerçekleştirecek...

Milyonlarca ev sahibi ve ev almak isteyenlere son tarih açıklaması! Paralar hesaplara yatırılacak

Her yıl yılda iki taksit şeklinde ödenen emlak vergisi ile çevre temizlik vergilerinin bu yılın ilk taksiti için son ödeme tarihi 31 Mayıs Salı günü olarak açıklandı. Ödemeler belediye bünyesindeki 7 vezneden yapılırken, internetten ödeme kolaylığı da sunuluyor.

Emlak ve çevre temizlik vergisini kim öder?

Gayrimenkuller için emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi 1. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisini kim öder?

Bahçekent Emlak Konutları gayrimenkul değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Çevre Düzenleme İnşaatları İşi kapsamında Bahçekent Emlak Konutları 1-3 projesinde konumlu 1 adet bağımsız bölüm için değerleme raporunu yayınladı. 

Emlak vergisi borcu olanlar dikkat!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren vergi, prim ve diğer borçların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kanun TBMM Genel Kurulu’nda onaylandı. Belediyelerin vergi, emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi alacakları yapılandırılacak. 

Esenler Belediyesi emlak vergisi borçlularını ilanla duyurdu!

Esenler Belediyesi, 2014 Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi'ni ödemeyen vatandaşları gazeteye verdiği ilanla duyurdu. İlanda 2 bin kişiye yakın isim yer aldı.

Kocaeli Hacıhazır'da kentsel dönüşüm için oylama!

Kocaeli Belediyesi, riskli alan ilan edilen Hacıhazır Mahallesi'nde kentsel dönüşümü vatandaşa soruyor. Mahallelinin dilekçeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilecek.

Gayrimenkul sahipleri dikkat!

Vergi mükellefleri için ilk vergi dönemi bugün itibariyle sona eriyor. Veraset ve İntikal Vergisi, Emlak Vergisi ile Çevre ve Temizlik Vergisi ödemelerinizi bugün mesai bitimine kadar ödemeyi unutmayın...

İzmit Belediyesi'nde emlak vergisi mesaisi!

İzmit Belediyesi’nde Emlak Vergisi ile Çevre Temizlik Vergisi ödemeleri sebebiyle hafta sonu mesai yapılacak.

Konya kentsel dönüşümle değişecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'da hayata geçirilecek millet bahçeleri, çevre düzenlemeleri, dar ve orta gelirliler için yeni yapılacak konutlar, kentsel dönüşüm, belediyelere teknik ve mali destek hakkında konuştu.

Ataşehir Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Ataşehir Belediyesi n Emlak ile Çevre Temizlik Vergilerinin 2. Taksidi ile ilgili bir uyarı yaptı. 

Vergi yapılandırma ödemesinde son gün bugün!

Emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi de dahil yapılandırılan vergi borçlarının ilk taksitini son güne bırakanlar saat 21:00'a kadar vergi dairelerine giderek ödeme yapabilecek...

Körfezkent Emlak Konutları'nda bayrama özel kampanya!

Körfezkent Emlak Konutları’nda Çevre ve Şehirçilik Bakanlığına ait konutlarda bayrama özel kampanya düzenlendi. 50 adet 2+1 daire 1.000 TL ön talep bedeli ile satılıyor. 

Emlak ve çevre temizlik vergisi yarın sona eriyor!

1 Mart'ta başlayan emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi 1. taksit ödeme dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. İkinci taksitler Kasım ayında ödenecek...

Emlak ataşeleri çevre ve şehircilik bakanlığı Haberi

Emlak ataşeleri çevre ve şehircilik bakanlığı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı emlak ataşeleri projesi hayata geçiyor. Büyükelçilik ve konsolosluklarda görev yapacak olan emlak ataşeleri, Türkiye’ye gelmeye gerek kalmadan gayrimenkul satışını yurtdışında gerçekleştirecek.  İlk emlak ataşesi, Dışişleri Bakanlığı ile koordineli çalışılarak pilot bölge seçilen Berlin’e atanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görevlendireceği emlak ataşeleri tüm tapu işlemlerini yapacak, yurtdışındaki Türk vatandaşlarına hem danışmanlık hizmeti verecek, hem de gayrimenkul işlemlerini en kısa zamanda yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da yapabilmelerine olanak sağlayacak. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığım bilgilere göre, emlak ataşeliği ile ilgili bürokratik detaylar bitirilerek mevzuat hazırlandı. Bakanlık bürokratları “Yurtdışındaki tapu işlemlerinin yapılmaması ile ilgili şu an hiçbir sakınca yok. Yılbaşı gibi devreye girecek” açıklamasını yaptılar. Projenin bir diğer dikkat çeken noktası ise, emlak ataşelerinin yabancılara...