16 / 05 / 2024

emlak bedeli değerinin altında gösterilirse sorun olur mu

emlak bedeli değerinin altında gösterilirse sorun olur mu

Bir gayrimenkul satışında söz konusu mülkün bedelini rayiç bedeli belirler. Peki tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse sorun olur mu?

Majör Gölyaka'nın inşaat tamamlanma seviyesi yüzde 4.66 oldu: Değeri 4.5 milyar TL'ye yaklaştı!

Emlak Konut GYO, İstanbul Avcılar Firüzköy 2. Etap'ın (Majör Gölyaka) projesinin 2023 yıl sonu değerinin ne kadar olduğunu açıkladı. Peki Majör Gölyaka'nın değeri ne kadar oldu? İşte bilgiler... 

Milli Emlak Kayseri'de KDV'den muaf 5 arsa satıyor!

Özvatan Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği Kayseri'de 5 arsa satacak. Söz konusu arsalar KDV'den muaf.

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Milli Emlak Kayseri'de taksitle yurt satacak!

Kayseri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Kayseri Melikgazi'de yer alan yurdu satışa çıkardı. Söz konusu yurdun satış ihalesi 9 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Milli Emlak Mersin'de 8 taksitle 3 arazi satacak!

Mut Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Mersin'de yer alan üç adet araziyi satışa çıkardı. Arazilerin satış ihalesi 24 Ekim tarihinde yapılacak.

Milli Emlak Kocaeli'de konut imarlı arsa satacak! 8 Taksitle KDV'den ve vergiden muaf arsa fırsatı!

Kocaeli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Kocaeli Başiskele'de yer alan konut imarlı arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 17 Ekim tarihinde  yapılacak.

Milli Emlak şimdi de 11 bin TL'ye arsa satacak! Tek tek açıklanan bu tarihi ve saati  kaçırmayın!

Milli Emlak şimdi de 11 bin TL'ye arsa satacak... Tek tek açıklanan bu tarihi ve saati kaçırmayın... İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan o ihale ilanı...

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Milli Emlak Çanakkale'de 31 bin TL'ye arazi satacak! KDV'den muaf arazi arayanlar aman dikkat!

Satışa sunduğu arsa ve arazilerin ihale ilanlarını resmi web sitesinden arka arkaya yayımlayan Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de 31 bin TL'ye arazi satıyor.

Milli Emlak İzmir'de 13 bin TL'ye arazi satacak! İzmir'de arazi arayanlar bu tarihe dikkat!

Milli Emlak İzmir'de 13 bin TL'ye arazi satacak! İzmir'de arazi arayanlar bu tarihi sakın kaçırmayın... İşte o ihale ilanı...

Milli Emlak İzmir'de tam 8 taksitle imarlı arsa satacak! Sakın kaçırmayın!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Balçova Emlak Müdürlüğü, İzmir Menderes'de yer alan arsayı 8 taksitle satışa çıkardı.

Milli Emlak Kartepe'de konut imarlı arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, yatırımcıların merakla beklediği Ekim ayı ihale ilanlarını hız kesmeden yayımlamayı sürdürüyor. Son yayımlanan ihale ilanlarına göre, Milli Emlak Kartepe'de de arsa satıyor.

Çeşme'de satılık arsa arayanlar dikkat! Milli Emlak Çeşme'de imarlı arsa satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü merak edilen ve araştırılan Eylül 2022 ihale ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. Yayımlanan son ilanlara göre, Milli Emlak İzmir'de konut alanı imarlı arsa satıyor. İşte detaylar...

emlak bedeli değerinin altında gösterilirse sorun olur mu Haberi

emlak bedeli değerinin altında gösterilirse sorun olur mu

Tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse sorun olur mu?

Emlak satışlarında söz konusu gayrimenkulün satış bedeli, tapuda, belediyeden alınan rayiç değerin gösterilmesi ile belirlenebiliyor. Ancak bazı durumlarda tapudaki rayiç bedeli ile piyasadaki rayiç bedelleri birbirini tutmuyor. Bu nedenle tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse sorun olur mu diye merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse sorun olur mu?

Gayrimenkul satışları genellikle devletin de yasal olarak kabul ettiği belediye rayiç bedeli üzerinden yapılıyor. Ancak söz konusu gayrimenkul kredi ile alınıyorsa bazı durumlarda piyasadaki rayiç bedelleri kullanılabiliyor.  


Örneğin tapu üzerinde rayiç bedeli 100 bin TL olan bir gayrimenkul için 200 bin TL'lik kredi kullanılacaksa, ileride yapılacak incelemelerde bir problem çıkmaması açısından rayiç bedelinin de 200 bin TL olarak gösterilmesi gerekiyor.


Buna göre...