09 / 05 / 2024

Emlak beyannamesi e devletten nasıl verilir

Emlak beyannamesi e devletten nasıl verilir

Gayrimenkul satın alanlar, ilçe belediyelerine emlak beyannamesi vermekle mükellef oluyor. Beyanname e devlet üzerinden online bir şekilde verilebiliyor. Peki, emlak beyannamesi e devletten nasıl verilir?

Emlak beyannamesi nedir? Nereye verilir?

Emlak beyannamesi, gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren terimlerden biridir. Vergi yükümlülüğünü ifade eden bu terim, belirli işlemleri kapsamaktadır. Emlak beyannamesi nedir, nereye verilir ve emlak beyannamesi verilirken gereken belgeler nelerdir? Emlak beyannamesi ile ilgili bilgiler...

Vizyonmar Emlak Turizm E-Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Vizyonmar Emlak Turizm E-Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Gulnara Shaıymkulova ve Vizyonkar Elektronik İth. ortaklığında kuruldu.

Ri Point Gayrimenkul Emlak Ve Eğitim Sağlık Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Ri Point Gayrimenkul Emlak Ve Eğitim Sağlık Danışmanlığı Limited Şirketi Esenyurt'ta 25 bin TL sermaye bedeli ile Duygu Koçyiğit ortaklığında kuruldu.

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

Emlak beyannamesi e devletten nasıl verilir?

Gayrimenkul satın alanlar, ilçe belediyelerine emlak beyannamesi vermekle mükellef oluyor. Beyanname e devlet üzerinden online bir şekilde verilebiliyor. Peki, emlak beyannamesi e devletten nasıl verilir?

Emlakçılar eğitim belgelerini TTBS sistemine yüklemeli!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Taşınmaz Ticareti hakkında yönetmelik kapsamında yetki belgesi almış emlak işletmelerine uyarıda bulundu. Özelmacıklı, "Sözleşmeli işletmelerin, sahip oldukları en az 100 saatlik eğitim belgelerini TTBS sistemine yüklemeleri gerekiyor” diye konuştu.

Kuzenler Global Emlak Otomotiv E-Ticaret İletişim Limited Şirketi kuruldu!

Kuzenler Global Emlak Otomotiv E-Ticaret İletişim Limited Şirketi Esenyurt’ta  20 bin TL sermaye bedeli  ile Rıdvan Abukan ve Uğur Özant tarafından kuruldu.

Jale Emlak Ve Eğitim Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Jale Emlak Ve Eğitim Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Farzad Mohammadı Zhaleh tarfaından kuruldu.

Sahte gayrimenkul ilanlarıyla yabancıya vatandaşlık hakkı vaadi!

Türkiye'de bazı uyanık emlakçılar yabancıya 250 bin dolarlık gayrimenkul satışı karşılığı Türk vatandaşlığı vaadinde bulundu. Öyle ki emlakçılar çeşitli ülkelerde Türk vatandaşlığı için reklam kampanyaları başlattı.

2 bin 202 hizmet binası deprem dayanıklılığı açısından incelendi!

İnşaat Emlak Birimleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2007 öncesinde yapılan 2 bin 202 hizmet binasını deprem dayanıklılığı açısından inceledik" dedi.

Süleyman Soylu: Şehirlerin kimliğiyle ters düşmeyecek binalar yaptık!

İnşaat Emlak Birimleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şehirlerin kimliğiyle ters düşmeyecek binalar yaptık" dedi.

Antalyalı emlakçılardan dikkat çeken ev ilanları!

Bir emlak şirketinin e-ticaret platformlarında "İngiltere prensi istedi vermedik maksat yabancıya gitmesin", "Duyanlar duymayanlara söylemesin başkası alır üzülür" gibi başlıklarla yayımladığı emlak ilanları görenleri gülümsetti...

İnternetten 'ucuz konut ilanıyla' dolandırıcılığa dikkat!

Bazı emlak ofislerinin e-ticaret platformlarında düşük fiyatlı ev ilanı verip müşterileri aldattığından bahseden tüketici dernekleri ve sektör yetkilileri, konut almak isteyenler için uyarılarda bulundu.

Emlak beyannamesi e devletten nasıl verilir Haberi

Emlak beyannamesi e devletten nasıl verilir

Arsa, arazi, konut ve işyeri gibi gayrimenkul satın alan kimseler, sahip oldukları taşınmazlar için emlak vergisi ödemekle mükellef oluyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenen emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. Emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri ise Kasım'da yapılıyor.

Gayrimenkulün bir başkası tarafından satın alınması halinde vergi mükellefiyeti de yeni malike geçiyor. Ancak satışın gerçekleştiği yıla ait vergi eski malik tarafından ödeniyor. Örneğin, bu ay içerisinde sahip olduğunuz arsanızı elden çıkardığınızı düşünelim. Bu durumda 2022 yılına ait vergi borcunu ödeyerek taşınmazın satışını gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni malikin, ise mükellefiyet için satışı  bir beyanname ile belediyeye bildirilmesi gerekiyor. Beyannameler satışın gerçekleştiği senenin son gününe kadar belediyeye verilebiliyor. Emlak vergisi beyannamesi e devlet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor. Peki,...