29 / 04 / 2024

emlak bildirimi süre aşımı cezası

emlak bildirimi süre aşımı cezası

Emlak bildiriminde bulunmama cezası nedir? Zamanında emlak bildiriminde bulunmayanlar hangi cezai yaptırımla karşılaşıyorlar? Emlak bildiriminde bulunmama cezası hakkında merak ettikleriniz haberimizde detaylı olarak yer alıyor..

Emlak alırken dikkat edilmesi gereken yasal süreçler nedir?

Emlak alımı birçok vatandaşın hayatında gerçekleştireceği en büyük finansal kararlardandır. Yaşanan bu sürecin heyecan verici yanı sıra bir dizi karmaşık bir süreç ve sıralı prosedürleri de beraberinde getirmektedir. Yasal düzenlemeler prosedürler hakkında bilinmesi gerekenler. İşte haberin ayrıntıl

Sahibinden satılık ya da kiralık emlak ilanı verenler dikkat! Zorunlu oldu süre verildi

Türkiye'de aşırı artan emlak fiyatları nedeniyle piyasada oluşan spekülatif adımlara devlet tarafından müdahale geldi. Sahibinden satılık ya da kiralık emlak ilanı verenlere zorunlu tutuldu. Süre verildi uymayanlara ceza kesilecek.

Emlakçılar süre uzatımı istemiyor!

Emlak faaliyetleri 1 Ocak'tan itibaren sadece Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabilecek. Tüm girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, süre uzatması istemediklerini, Yetki Belgesi alan 23 bine yakın işletmenin uygulamanın başlamasını beklediğini söylüyor.

Hakan Özelmacıklı: Enerji Kimlik Belgesi'nde süre uzatılmalı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ''Binalarımızın yüzde 5’inde enerji kimlik belgesi var. Eğer süre uzatması olmaz ise gayrimenkul piyasası kilitlenir, alım-satım ve kiralama işlemleri yapılamaz'' şeklinde konuştu.

Şehir hastanelerinin inşa ve işletme süreçleri mecliste!

Şehir hastanelerinin inşa ve işletme süreçlerine yönelik bazı iddialar TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Devlet yeni imar yönetmeliğine uyum için 3 ay süre verdi!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören; Devlet'in, daire sahiplerine, arsa sahiplerine ve İnşaat Sektörü'ne, yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'yle getirilen yapılaşma düzenine uyum sağlaması için üç ay süre verdiğini belirtti.

Konak ve Karşıyaka tramvayında süre doldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak önemli projeleri arasında gösterilen Konak ve Karşıyaka tramvay projesinde firmaya tanınan 3 yıllık süre doldu. Proje zamanında tamamlanmadı.

Yapılandırmada süre uzatımı olmayacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırılması uygulaması kapsamında ödemelerin bugün gerçekleşeceğini belirterek "Kesinlikle süre uzatımı olmayacak. Ödemesini bugün yapmayanlar haklarını kaybedecek'' diye konuştu.

Nevşehir Milli Emlak Süreç Yönetimi Eğitimi gerçekleşti!

Nevşehir İl Defterdarlığı tarafından Milli Emlak Süreç Yönetimi Eğitimi verildi. Eğitim, Defterdar Orhan Taş'ın sunumuyla gerçekleşti.

Enerji Kimlik Belgesi'nde süre uzatıldı!

Enerji Kimlik Belgesi'nde beklenen süre uzatımı geldi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında yer aldı..

Enerji Kimlik Belgesi'nde süre uzatılacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mevcut binalar için 2 Mayıs'tan itibaren zorunlu hale gelecek Enerji Kimlik Belgesi uygulamasında çeşitli mağduriyetlerin oluşmasının önüne geçmek amacıyla, "Süre uzatımı" seçeneğini gündemine aldı.

Nurol GYO 9 aylık denetim raporuna ek 10 gün süre dahil etti!

Nurol GYO, 9 aylık ara dönem bağımsız denetim raporlarına rapor teslim tarihine ek 10 gün süre dahil etti. Kararı KAP'ta yayınladı.

2B arazi başvurularına ek süre tanınacak!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle bir araya gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2B arazi başvurularına ek süre geleceğini açıkladı.

emlak bildirimi süre aşımı cezası Haberi

emlak bildirimi süre aşımı cezası

Emlak bildiriminde bulunmama cezası!

Emlak vergisi için gayrimenkul bildirimi sebebiyle belediyelerin ilgili birimine giden mükellefler her bir gayrimenkul türü için (arsa,arazi,bina ve işyeri )  ayrı ayrı bilgi formu doldurmak zorundadırlar. Mükellefler, emlak bildirim formlarını ilgili belediyelerden temin edebiliyorlar.


Emlak bildirimi için; tapu fotokopisi, binalar için yapı kullanma izin fotokopisi, binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak ve numarası) beyan sahibinin ikamet ve arsa işyeri adresi, vergi numarası ve T.C. kimlik numarası ile müracaat edilmesi gerekiyor.



Peki zamanında emlak bildiriminde bulunmayanları ne ceza bekliyor? Emlak bildiriminde bulunmama cezası nedir? İşte sorunuzun cevabı..


Emlak bildirim süresi içerisinde emlak bildiriminde bulunmayanlar, emlak vergisini cezalı ve faizli bir şekilde ödemek zorunda kalırlar.  Emlak Vergisi Kanunu’nun 32. maddesine göre; emlak vergisi bildirimini süresinde vermeyen mükellefler adına vergi, idarece (belediyece) kesiliyor...