23 / 12 / 2024

emlak bildirimi zamanı

emlak bildirimi zamanı

Yeni gayrimenkul edinimlerinde emlak vergisi ödeyebilmek için gayrimenkulün bağlı olduğu belediyelere yapılması gereken emlak bildirimi ne zaman yapılır? Hangi durumlarda emlak bildirimi yapılmalıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak beyanı nedir?

Gayrimenkul sektöründe kullanılan bir terim olan emlak beyanı, zaman zaman duyulur ve araştırılır. Bu beyan, gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendirir ve birçok alt başlığa ayrılır. Peki emlak beyanı nedir, ne zaman verilir ve kimlere verilir? İşte emlak beyanı ile ilgili bilgiler...

Eviniz, arsanız, yazlığınız varsa hemen bakın! Son 5 gün! Peş peşe zam da geldi!

Emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri için son gün 30 Kasım 2022 olarak açıklandı. Yeniden Değerleme Oranı’nın yüzde 122,93 olarak kesinleşmesinin ardından emlak vergisi 2023 yılında yüzde 65,5 daha artacak. Emlak vergisini zamanında ödemeyenlere ise kötü haber var.

Tapu sahipleri dikkat! 5 gün sonra sona erecek! Yapmayan yandı!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 30 Kasım 2022 tarihinde sona erecek. Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisinin zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranlarda gecikme zammı ödemek zorunda kalıyor.

Belediyeye emlak bildirimi ne zaman yapılır?

Gayrimenkul satın alan kimselerin ilgili belediyeye tapu bildirimi yapmaları gerekiyor. Peki, belediyeye emlak bildirimi ne zaman yapılır? Emlak bildirimi nasıl yapılır?

Emlak vergisi dönemi 1 Mart'ta başlıyor!

2019 yılına ait emlak vergisi dönemi 1 Mart’ta başlıyor, ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs’a kadar ödenebilecek. Emlak vergisini zamanında ödemezseniz cezası var. 

Emlak vergisi cezası hesaplama 2017!

Gayrimenkulü olan herkesin her sene emlak vergisi ödemesi gerekiyor. Emlak vergisi zamanında ödenmezse aylık ceza uygulanıyor. İşte emlak vergisi cezası hesaplama 2017 örneği..

Emlak bildirimi nerede yapılır?

Emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için ödeniyor. Bu vergi, senede belli dönemlerde iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için bildirim de veriliyor. Peki, emlak vergisi bildirimi nerede verilir?

Ispartakule Emlak Konutları ne zaman teslim?

Ispartakule Evleri'nde 240 ay vade imkanı ile ödeme yapılabiliyor. Daire fiyatları 248 bin TL'den başlangıç gösteren proje kurayla satışa çıkıyor. Peki Ispartakule Emlak Konutları ne zaman teslim edilecek?

Ispartakule Emlak Konut kura çekimi ne zaman?

Emlak Konut Ispartakule Evleri 3 farklı kategoride kurayla satışa sunuluyor. Başvuruları 3 Temmuz'da sona erecek proje 240 ay vade imkanı sağlanıyor. Peki Ispartakule Emlak Konut kura çekimi ne zaman?

Emlak Konut Ispartakule Evleri son başvuru tarihi ne zaman?

Daire tiplerinin 1+1'den 4+1'e kadar farklılık gösterdiği projede toplan bin 849 adet daire yer alıyor. Peki Emlak Konut Ispartakule Evleri son başvuru tarihi ne zaman?

Ispartakule Evleri Emlak Konut ne zaman teslim?

Toplam 1.849 adet daireden meydana gelen projede daire tipleri 1+1' den 4+1' e kadar değişiyor. Peki Ispartakule Evleri Emlak Konut ne zaman teslim?

Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuruları ne zaman?

Alt gelir ve orta gelir grubu ile şehit ailesi, gazi ve engelli vatandaşlar için satışa sunulan Ispartakule Evleri kura çekilişi 12 Temmuz'ta gerçekleşecek. Peki Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuruları ne zaman?

2015 emlak vergisi ikinci taksit ne zaman?

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenmesi zorunlu olan vergiler arasında yer alıyor. Verginin ilk taksit ödemeleri 1 Mart'ta başladı, 1 Haziran'da sona erdi. Peki, 2015 emlak vergisi ikinci taksidi ne zaman ödenir?

emlak bildirimi zamanı Haberi

emlak bildirimi zamanı

Emlak bildirimi ne zaman yapılır?


Emlak Vergisi Kanunu’nun ‘Vergi Değerini Tadil Eden Sebepler’ başlıklı 33. maddesinde sayılan ilk yedi fıkrası emlak vergisi bildirimi verilmesini gerektiriyor. 


1. Yeni bina inşa edilmesi, mevcut binalara ilaveler yapılması veya asansör veya kalorifer tesisleri konulması.

2. Bir binanın yanması, yıkılması suretiyle veya sair sebeplerle tamamen veya kısmen harap olması veya binada mevcut asansör veya kalorifer tesislerinin kısmen veya tamamen kaldırılması.

3. Bir binanın kullanış tarzının tamamen değiştirilmesi veya bir binanın ikamete mahsus mahallerinden bir kısmının dükkan, mağaza, depo gibi ticari ve sanat icrasına mahsus mahaller haline kalbedilmesi.

4. Arazinin hal ve heyetinde değişiklik olması;

a) Arazinin fidanlandırılması veya ağaçlandırılması, bağ haline getirilmesi,

b) Fidanlı, ağaçlı veya kütüklü bir arazinin tarla haline getirilmesi veya gelmesi,

c) Tarım yapılan bir arazinin tarıma elverişsiz hale...