08 / 05 / 2024

emlak bildiriminin yapılması

emlak bildiriminin yapılması

Bina, arsa ve arazi gibi emlak satın alan kimselerin satın aldıkları taşınmaz mal için bildirimde bulunması gerekiyor. Peki, emlak bildirimi nasıl yapılır? Emlak bildirimi nerede yapılır?

Milli Emlak Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Milli Emlak Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünk, 31542 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak vergisi yapılandırma başvurusu 2021!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, diğer vergi ve harçlar yapılandırılabilecek. Peki başvuru şartları neler? İşte emlak vergisi yapılandırma başvurusu 2021...

Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi gereğince Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşların emlak vergilerinin bir yıl ertelenmesi öngörülüyor.

Milli Emlak Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Milli Emlak Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi gazetede yayımlandı.

Belediye gelirlerinde değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi!

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Kanun teklifi kapsamında tüzel kişiliği kaldırılan köylerde, emlak vergisi ile Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresi sekiz yıla çıkar

Emlak Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi!

Tahsil edilen emlak vergisi tutarının yüzde onunun, tahsilatın yapıldığı mahalle muhtarlığına ödenek olarak aktarılmasını amaçlayan Emlak Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi..

294 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği'’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

294 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği'’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 28 Haziran tarihinde 29756 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğde yapılan değişiklik...

Emlak vergisi ödememek için yapılması gerekenler!

Emlak vergisinde meskenler için vergi muafiyet uygulaması da bulunuyor. Kanunen 200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahipleri vergiden muaf tutuluyor. Peki, emlak vergisi ödememek için yapılması gerekenler neler?

Uğur Yüce: Ordu'da yeni imar planının yapılması şart!

Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, Ordu'da emlak fiyatlarında yaşanan artışın yeni imar planının yapılmamasından kaynaklandığını ve yeni bir imar planı yapılması gerektiğini söyledi.

Emlak uzmanları nereye yatırım yapılması gerektiğini anlatacak!

Emlak uzmanları Rodi Kayim, Birol Çakır ve ünlü oyuncu Dilek Serbest Hakan Ural'ın sunduğu "Emlak Ekspresi" programına katılacak. Hangi bölgelere yatırım yapılması gerektiğini anlatacak.

Emlak vergisi yapılandırma için son 6 gün!

Emlak vergisi borcunu ödemeyen ve faizi biriken mükellefler ise Torba Yasası ile yapılandırma hakkından faydalanabiliyor. Başvuruların 31 Aralık 2014 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Emlak vergisi yapılandırma için son 6 gün...

Emlak vergisi yapılandırma ödemeleri ne zaman başlayacak?

Biriken emlak vergisi borç ve faizleri de dahil, bazı alacak ve vergi borçlarının yapılandırılması için Eylül 2014 tarihinde Torba Yasa çıktı. Peki, emlak vergisi yapılandırma ödemeleri ne zaman başlayacak?

Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 20 gün!

İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunu ile emlak vergisi yapılandırılabiliyor. Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 20 gün bulunuyor...

emlak bildiriminin yapılması Haberi

emlak bildiriminin yapılması

Emlak bildirimi nasıl yapılır?

Bina, arsa ve arazi gibi emlak satın alan kimselerin satın aldıkları taşınmaz mal için bildirimde bulunması gerekiyor. Peki, emlak bildirimi nasıl yapılır? Emlak bildirimi nerede yapılır? 


Emlak bildiriminin edinimin gerçekleştiği senenin sonuna kadar yapılması gerekiyor. Bildirim; mülk sahibi nüfus cüzdanı fotokopisi, adres ve telefon numarası, kapak dosya, tapu fotokopisi ile taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. 


Eğer gayrimenkulün inşaat halinde olması halinde, inşaatın tamamlanması beklenip tapu alındıktan sonra  Emlak  beyanında bulunulabiliyor. 


EMLAK VERGİSİ BİLDİRİMİ (BİNA)


.................  BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

.................  İL-İLÇE-BELDE

Emlak Vergisi Sicil No: ................. 

Vergi Kimlik Numarası: .................


MÜKELLEFİN

Soyadı

Adı (Kurum İse Unvanı)

Baba Adı

Doğum Yeri/Tarihi

Nüfusa K. Olduğu Yer

Uyruğu

Cilt No

Aile Sıra No

Sıra No


İKAMET ADRESİ

Mahalle/Semt

Cadde/Sokak

Kapı No

Dire No

İl - İlçe


İŞYERİ ADRESİ

Mahalle/Semt

Cadde/Sokak

Kapı No

İl-İlçe

Telefon


TABLO II-BİNA BİLDİRİMİ

BİNAYA  AİT BİLGİLER

1. Belediye sınırları veya mücavir alanlar içinde ise Belediyenin adı 

2. Bulunduğu köy veya...