30 / 04 / 2024

emlak bildirminin gecikmesi

emlak bildirminin gecikmesi

Emlak bildiriminde bulunmama cezası nedir? Zamanında emlak bildiriminde bulunmayanlar hangi cezai yaptırımla karşılaşıyorlar? Emlak bildiriminde bulunmama cezası hakkında merak ettikleriniz haberimizde detaylı olarak yer alıyor..

Emlak vergisi son ödeme tarihi 31 Mayıs!

Mart ayında başlayan emlak vergisinin ilk taksit dönemi bu ay sonunda bitiyor. Ödemelerin bir gün bile gecikmesi halinde mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor..

Emlak vergisi gecikme faizi 2015!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi ödeniyor. Senede 2 eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinin gecikmesi halinde faiz uygulanıyor. İşte emlak vergisi gecikme faizi 2015...

Milli Emlak Kayseri'de ham toprak satacak

Milli Emlak Müdürlüğü Kayseri'de bulunan 74 bin 579 metrekarelik ham toprak cinsindeki taşınmazı satışa çıkardı

Milli Emlak İzmir'de bağ satacak

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Konak Emlak Müdürlüğü, Armutlu Beldesinde bulunan 5 bin 930 metrekare yüzölçümlü ham toprak ve bağı satışa çıkardı.

Polat Alemdar emlak zengini çıktı

Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz diziden kazandığı paraları emlak yatırımı yaparak değerlendiriyor.

New York'ta emlak fiyatları yerle bir

Dünyanın en lüks ofislerinin olduğu New York'ta emlak fiyatları yerle bir oldu.

Emlak Fuarı'na bakmaya değil almaya gelecekler

En iyi yatırım aracı olarak görülen gayrimenkul alanındaki yenilikler İstanbul CNR Expo'da 2.EUROEMLAK Fuarı'nda "Emlak Festivali"nde tanıtılacak.

Emlak GYO 'hasılat'ı Ağa gibi alacak

Emlak GYO, hasılat paylaşımı modeliyle ürettiği projelerinde, Ağaoğlu'nun bin 200 konutluk My City Bahçelievler projesinde yaptığı kampanyayı uygulayacak

Milli Emlak Konya'da arsa satacak

Konya Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü Selçuklu ilçesinde bulunan 5 bin 523 metrekarelik arsayı satışa çıkardı.

Sahibinden.com'da emlak ilanları arttı

Geçtiğimiz yıl ekim ayından bu yana Türkiye'yi de yoğun olarak etkileyen ekonomik krizin bir etkisi de emlak ve vasıta ilanlarına oldu.

Emlak Bankası'ndan 46 satılık gayrimenkul

T.C Emlak Bankası, İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, İçel, Kahramanmaraş, Denizli, Sivas, İzmir, Manisa, Trabzon, Edirne ve Yalova'da bulunan toplam 46 gayrimenkulu satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan Düzce'de satılık arsa

Düzce Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü İstanbul Caddesinde bulunan arsayı satışa çıkardı.

Emlak sektöründe istihdam tedbirleri

Emlak sektöründe gençlerin istihdamını artırmaya yönelik olarak AB tarafından desteklenen "Emlak Sektöründe İstihdam Tedbirleri Projesi" hayata geçirildi.

emlak bildirminin gecikmesi Haberi

emlak bildirminin gecikmesi

Emlak bildiriminde bulunmama cezası!

Emlak vergisi için gayrimenkul bildirimi sebebiyle belediyelerin ilgili birimine giden mükellefler her bir gayrimenkul türü için (arsa,arazi,bina ve işyeri )  ayrı ayrı bilgi formu doldurmak zorundadırlar. Mükellefler, emlak bildirim formlarını ilgili belediyelerden temin edebiliyorlar.


Emlak bildirimi için; tapu fotokopisi, binalar için yapı kullanma izin fotokopisi, binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak ve numarası) beyan sahibinin ikamet ve arsa işyeri adresi, vergi numarası ve T.C. kimlik numarası ile müracaat edilmesi gerekiyor.



Peki zamanında emlak bildiriminde bulunmayanları ne ceza bekliyor? Emlak bildiriminde bulunmama cezası nedir? İşte sorunuzun cevabı..


Emlak bildirim süresi içerisinde emlak bildiriminde bulunmayanlar, emlak vergisini cezalı ve faizli bir şekilde ödemek zorunda kalırlar.  Emlak Vergisi Kanunu’nun 32. maddesine göre; emlak vergisi bildirimini süresinde vermeyen mükellefler adına vergi, idarece (belediyece) kesiliyor...