30 / 04 / 2024

emlak danışmanı çalışma sistemi

emlak danışmanı çalışma sistemi

Emlakçı çalışma sistemi genellikle prim sistemine dayanıyor. Maaşlı çalışılan sistemde maaşa ek olarak satış veya kiralama yaptığınızda bu bedel üzerinden belli oranda bir prim de alabilirsiniz. Emlaktan alınan komisyon değişkenlik gösterebilir...

135 bin emlak danışmanı dört gözle mesleklerinin yasalaşmasını bekliyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkan Hakan Akçam, Emlak Danışmanlığının yasalaşması için TBMM’ye sunulan kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Akçam 135 bin emlak danışmanının dört gözle mesleklerinin yasalaşmasını beklediğini belirtti.

ATEM Başkanı Akçam: Emlak danışmanları, ev sahibi ile kiracılar arasında kalıyor!

Konut ve kiralık daire fiyatlarının her geçen gün yükselişe geçmesi vatandaşları mağdur ediyor. Yetkililer tarafından konut sorunlarına çözümler aranırken emlak danışmanları da mevcut sorunlardan nasibini alıyor.

Nasıl emlak danışmanı olunur? 2023 emlak danışmanı ücretleri ne kadar?

Emlakçılık yeni bir meslek olmasa da emlak danışmanlığı kendini güncelleyebilen yeni bir iş alanı oldu. Peki, Nasıl emlak danışmanı olunur? 2023 yılında emlak danışmanı ücretleri ne kadar?

Gayrimenkul danışmanından kötü haber: ‘Konutta eski fiyatları aramayın!’

Türkiye'de son zamanlarda artan kredi faizleri, emlak ve otomobil piyasasında belirgin bir durgunluğa neden oldu. Gayrimenkul Danışmanı Samet Hızalan ise fiyatların esnemek ve geri çekilmek zorunda olduğu belirterek, "Şaşalı günler eskide kaldı. Artık önceki fiyatları aramayın" dedi.

Bakan Işıkhan’dan EYT ve kıdem tazminatına ilişkin büyük yankı uyandıracak açıklama! Yeni bir çalışma mı geliyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, EYT ve kıdem tazminatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, EYT’de kalan dosyaların aralık ayına kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söylerken, kıdem tazminatı konusunda yeni bir çalışmanın söz konusu olmadığını dile getirdi.

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan asgari ücret artışına ilişkin dikkat çekici mesajlar

TİSK tarafından düzenlenen Çalışma Hayatı İstişare Toplantısının açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yıl başında uygulanacak asgari ücrete yönelik önemli mesajlar verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi ve memur için kolları sıvadı! Üçlü danışma kurulu toplanıyor! Tarih verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatının önemli sosyal diyalog mekanizmaları arasında gelen Üçlü Danışma Kurulu'nu toplamak için çalışmalara başladı. İşçi ve memur için kolları sıvayan Bakanlık üçlü dayanışma kurulu toplayacak.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! Yeni zam takvimini az evvel duyurdu! 

Asgari ücret zammı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret zammıyla son dakika açıklamalarda bulundu. Işıkhan, yeni zam takvimine ilişkin bilgi verdi. İşte detaylar...

Gayrimenkul sektöründe çözüm için buluşuldu: Arabuluculuk davalarında emlak danışmanları süreci hızlandıracak! 

ATO'da gayrimenkul sektöründe ara buluculuk konularının ele alındığı "Çözüm Zirvesi" düzenlendi. ATO Başkanı Gürsel Baran, arabuluculuk davaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve emlak danışmanlarının davalardaki rollerine değindi. İşte ayrıntılar..

Çalışma Bakanı Işıkhan'dan emeklilere müjde: Tarih verip açıkladı

Emeklilerin sorunlarını dinleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaş zammı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiğini söyledi ve o tarihe işaret etti. O tarih gelince emekliye zam için çalışmalara başlanacak. İşte detaylar...

Emlak danışmanı nedir? Emlak danışmanın sorumlulukları nelerdir?

Yıllardan beri süregelen mesleklerden olan emlak danışmanlığı, günümüzde de rağbet görüyor. Gayrimenkul sektörünün önde gelen mesleklerinden olan emlak danışmanı olmak için bazı prensipler vardır. Peki emlak danışmanı nedir ve sorumlulukları nelerdir?  İşte emlak danışmanlığı ile ilgili merak edilen

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan peşe peşe müjde! Kısa çalışma ödeneceği 3 ay uzatıldı!  

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan sonra kameraların karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birtakım açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kısa çalışma ödeneğinin 2 ay uzatıldığını açıkladı.

Herkes ne söyleyeceğini merak ediyordu! Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücretin açıklanacağı tarihin henüz belli olmadığını bildirdi. İşte detaylar...

emlak danışmanı çalışma sistemi Haberi

emlak danışmanı çalışma sistemi


Emlakçı çalışma sistemi!

Türkiye’de emlak sektöründe çeşitli kazanç dağılım sistemleri vardır. Bunlar: 

1) Maaş

2) Maaş + Prim

3) Prim


Eğer ilk ikisini düşünüyorsanız bu iş biraz size zor gelebilir. Çünkü emeğinizin karşılığını almada sıkıntı yaşanabiliyor. Emlak sektöründe kariyer yapmak istiyorsanız öncelikle primle çalışma sistemine kendinizi adapte etmelisiniz. Sektörün güzelliği de zaten burada yatıyor. Bir nevi kendi işinizin patronu oluyorsunuz.


Çoğu emlak ofisinde paylaşım oranı (prim yüzdesi) 50 – 50’dir. Bazı ofislerde başlangıç primi daha düşük olmakla beraber ideali 50-50 paylaşımdır. Ofislerin hemen hemen çoğunda emlak danışmanının kişisel masrafları kendisine aittir. 


Kişisel masraflar derken, kartvizitler, cep telefon görüşmeleri vb. şeyler anlaşılabilir. Bu kişisel masraflar ofisten ofise değişmekle beraber, ofis masrafları ne kadar üzerine alırsa paylaşım oranınızı o kadar düşürür. Yüzde 50-50 paylaşım sistemi iyi ofislerde genelde...