13 / 05 / 2024

emlak değer biçme

emlak değer biçme

Gayrimenkul ekspertizi nedir? Gayrimenkul ekspertizi nasıl yapılır? Gayrimenkul ekspertizini kimler yapar? Gayrimenkul ekspertizi konusunda merak ettikleriniz hakkında örnekli ve detaylı bilgi edinmek istiyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz.

Emlak vergisi oranları ne kadar? Hangi değer üzerinden emlak vergisi ödenir?

2023 yılında emlak vergisi, gayrimenkulün belirli bir değer üzerinden ödenmektedir. Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bu haber, emlak vergisinin ne kadar ödeneceğini içeriyor. Bu yıl emlak vergisi ne kadar ödenecek, taksitle ödenecek gibi soruların yanıtları merak ediliyor.

Katma Değer Vergisi Artışıyla Hangi Ürünler Zamlandı? Yeme İçme, Beyaz Eşya ve Bebek Bezi Kaç Oranda Zamlandı?

Resmî Gazete ’de Katma Değer Vergisi oranlarında artış olduğu duyuruldu. Son yapılan zamlar arasında ise yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi oldu. Bu ürünler belirli oranlarda zamlanarak tüketicilere sunuldu. İşte yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi ürünlerindeki zam oranları…

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebiliyor. Peki 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Ziraat GYO İzmir Kordon Konak projesinin değeri belli oldu! Şube ve ofisler için tam bu kadar değer biçildi! 

Ziraat GYO İzmir Kordon Konak projesinin inşaatına başlanması için gayrimenkul değer tespiti yapıldı. Peki Ziraat GYO İzmir Kordon Konak projesinin değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Sinpaş Kızılbük projesinde flaş gelişme! Otel bloğunun değeri 2.9 milyar TL oldu! 

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin otel bloğunun değeri belli oldu. Peki Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin otel bloğuna ne kadar değer biçildi? İşte ayrıntılar...

Dolar yıl sonunda ne olacak? Euro değer kaybedecek mi?

ABD'li finans kuruluşu Wells Fargo yıl sonuna ilişkin beklenti raporunu açıkladı. Uluslararası Görünüm raporunda, büyüme beklentileri ve enflasyon öngörüleri yer aldı. Dolar TL karşısında ne kadar değerlenecek. Euro dolara karşı değer kaybedecek mi? İşte raporun dikkat çeken noktaları.

Emlak Konut GYO Ankara Çankaya parsellerinin değeri ne kadar oldu?

Emlak Konut GYO Ankara Çankaya parsellerinin değeri 125 milyon TL olarak belirlendi. KDV dahil ise 147 milyon 500 bin TL değer biçildi. 

Emlak Konut GYO Çekmeköy arsalarının değeri belli oldu!

Emlak Konut GYO'nun Çekmeköy'de yer alan 13 adet arsasına 565 milyon 231 bin 460 TL değer biçilirken, KDV dahil toplam değer ise 666 milyon 973 bin 123 TL olarak belirlendi. 

JP Morgan Bitcoin'e değer biçti!

Kripto para birimin en çok yatırım alan birimi Bitcoin için biçilen adil değer belli oldu. Dev banka  JP Morgan Bitcoin'in adil fiyatının 35 bin dolar olduğunu kaydetti.

Evergrande'nin hisseleri yüzde 14 değer kaybetti!

Çin emlak devi Evergrande krizi hala devam ediyor. Şirketin hisseleri, Hong Kong'da 17 günün ardından yeniden işlem görmesiyle beraber bu sabah yüzde 14 değer kaybına uğradı.

Sayfiye yerlerindeki konutların değer artışı yavaşlayacak!

Pandemi nedeniyle sayfiye yerlerde konutların tercih edilmesi ile beraber konut fiyatları tavan yapmıştı. Normalleşme ile beraber bu bölgelerdeki evlerin değer artışı yavaşlayacak.

Emlak vergisinde ödeme hangi değer üzerinden yapılacak?

Milyonlarca ev sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için ödemeler devam ediyor.  Peki, emlak vergisinde ödeme hangi değer üzerinden olacak? İşte detaylar...

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği Seri No: 33!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği Seri No: 33, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak emlak vergisi oranları belli oldu.

emlak değer biçme Haberi

emlak değer biçme

Gayrimenkul ekspertizi nasıl yapılır?


Konut kredisi çektiğinizde ipotek alınacak gayrimenkulün özelliklerine göre değer biçme işi olan gayrimenkul ekspertizi nasıl yapılır? sorusunun cevabı haberimizin devamında yer alıyor. Ekspertiz; bir uzman tarafından gayrimenkulün değerinin belirlenme çalışmasına deniyor. Arsa değeri, bina değeri, ulaşım, alt yapısı, imar durumu gibi durumları inceleyip değer biçme işi ekspertiz olarak tanımlanıyor.


Alınacak konut istenen krediye uygun mudur? Bunun için konutun değeri belirleniyor. Konusunda uzman kişilerce evin değerinin belirlenmesi işlemine “Ekspertiz” ya da “Gayrimenkul Değerleme” deniyor. Evin değerini belirleyen kişilere “Eksper” ya da Değerleme Uzmanı deniyor. Güvenilir olması açısından genelde bu işler için SPK Lisanslı uzmanlar tercih ediliyor.



Eksper, ekspertiz görevini yaparak evin değeri belirliyor ve bankaya rapor sunuyor. Banka da bu rapora göre belirlenen değerin yüzde 74’ine kadar kredi veriyor....