03 / 05 / 2024

emlak ekspertiz esasları

emlak ekspertiz esasları

Gayrimenkul değerleme esasları kapsamında tüm dünyada modern değerleme çalışmalarında genellikle üç değişik yöntem kullanılıyor. Bu yöntemler, maliyet, emsal karşılaştırma ve gelir indirgeme yaklaşımı olarak kullanılıyor...

Emlak Konut GYO Koordinat Çayyolu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, "Koordinat Çayyolu" projesinde konumlu 1 adet bağımsız bölümün ekspertiz değeri için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

Emlak Konut GYO 1stanbul değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, 1stanbul projesinde konumlu 1 adet bağımsız bölümün ekspertiz değeri için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. 

Emlak Konut GYO Ispartakule 1. Etap 2. Kısım değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Ispartakule 1. Etap 2. Kısım projesinde konumlu 1 adet bağımsız bölümün ekspertiz değeri için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. 

Emlak danışmanlarının imkanları artıyor!

‘Ekspertiz raporlu’ gayrimenkulleri alıcılarla buluşturan Tapucom, geliştirdiği bulut tabanlı emlak yönetim programıyla gayrimenkul profesyonellerinin hayatını kolaylaştıran RE-OScom ile işbirliği yaptı. İki proptech markası, emlak danışmanlarının satış imkânlarını artırmak amacıyla bir araya geldi.

Aracılar Kulübü'nden emlak danışmanlarına kesintisiz çalışma fırsatı!

Aracılar Kulübü, yurt çapında ekspertiz raporlu, uygun fiyatlı ve tek yetkili yüzlerce portföyü sayesinde emlak danışmanlarına gayrimenkul sunuyor...

Emlak Konut ekspertiz değerinin altında satılan üniteler hakkında açıklama yaptı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ekspertiz değerinin altında satılan üniteler hakkında açıklama yaptı...

Emlak Konut, Evora Denizli'den 18,7 milyon TL'lik gayrimenkul aldı!

Evora Denizli'deki 34 adet bağımsız bölüm KDV Dahil 18 milyon 673 bin 405 TL ekspertiz değeri üzerinden Emlak Konut GYO tarafından satın alındı...

Emlak Konut, Esenler Emlak Konutları kira değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Esenler Emlak Konutları projesi için rayiç kira ekspertiz değerleri ile ilgili olarak hazırlatılan gayrimenkul kira değerleme raporunu yayınladı.

 Milli Emlak Genel Tebliği sıra no: 387!

Hazineye ait tarım arazilerinin kullanıcılarına kiralanması ve satışına ilişkin usul ve esaslarına ilişkin 387 sayılı Milli Emlak Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

 Milli Emlak Genel Tebliği sıra no: 386!

Hazine taşınmazları üzerinde yatırımcılar lehine irtifak hakkı tesis edilmesi veya kullanma izni verilmesi ile taşınmazların bedelsiz devredilmesine ilişkin usul ve esasların belirlendiği 386 sayılı Milli Emlak Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Emlak Konut 2018'de 10 dev ihale yapacak!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2018 yılında 10 dev ihaleye imza atacak. İhalelerin toplam ekspertiz değeri ise 2 milyar 227 milyon 260 bin 782 TL.

Milli Emlak Genel Tebliği sıra no: 382!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 382 nolu Milli Emlak Genel Tebliği ile imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan tarım arazilerinin satışına ilişkin esaslar belirlenecek. 

Emlak vergisi torba yasa maddesi 2017!

Birçok kanun ve kanun hükmünde kararnameye yeni düzenlemeler getiren Torba Tasarı kapsamında emlak vergisine dair esaslar da bulunuyor. İşte emlak vergisi torba yasa maddesi 2017..

emlak ekspertiz esasları Haberi

emlak ekspertiz esasları


Gayrimenkul değerleme esasları!


Bir taşınmazın, taşımaz projesinin ya da taşınmaza bağlı hak ve faydaların değerleme günündeki olası değerinin bağımsız, tarafsız ve objektif ölçütlere dayanarak hesaplanmasına gayrimenkul değerlemesi deniyor. Gayrimenkul değerleme esasları kapsamında tüm dünyada modern değerleme çalışmalarında genellikle üç değişik yöntem kullanılıyor. Bu yöntemler;


1. Maliyet Yaklaşımı

Bu yaklaşım, piyasada alım satımı pek olmayan özel amaçlı genel olarak fabrika, otel, tatil köyleri, fabrika, işhanı vb. gibi kira geliri bilinmeyen gayrimenkuller için kullanılıyor. Yöntemde, muhtemel bir alıcının, belli bir gayrimenkul için yerine koyma maliyetinden fazla bir bedel ödemeyeceği varsayımından yola çıkılıyor.


2. Emsal Karşılaştırma Yaklaşımı

Emsal yönetminde ise değerlenecek gayrimenkule benzer yakın zamanda satılmış olan gayrimenkullerin satış fiyatları için uygun karşılaştırma kriterleri kullanılarak gayrimenkulün değerinin tespit edilmesi uygulanıyor.


3. Gelir İndirgeme (Kapitalizasyonu) Yaklaşımı

Gayrimenkul değerleme esasları kapsamında...