04 / 05 / 2024

emlak endeksi 2015

emlak endeksi 2015

Türkiye genelinde yıllık fiyat artışı yüzde 12 olurken, satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2.203 lira olarak yansıdı.

Temmuz 2022 Emlak Endeksi açıklandı!

Türkiye’nin uzman emlak platformu hepsiemlak, Temmuz ayı endeksini yayınladı. Endekse göre Türkiye'de son bir ayda kiralık ev fiyatlarının en fazla arttığı il yüzde 12 ile Kocaeli oldu. satılık konutta ise yüzde 17 yükselişle Adana zirveye yerleşti.

Yabancıların Türkiye'deki emlak yatırımları arttı mı?

Deep Knowledge Analytics-Henley Partners'in elbirliğiyle hazırlamış oldukları 'Yatırım Yoluyla Göç Emlak Endeksi' raporu açıklandı. 16 ülkeyi inceleyen rapora göre Türkiye genel sıralamada dördüncü oldu.

REIDIN Emlak Endeksi 2019 Eylül'de yüzde 5.62 arttı!

REIDIN tarafından hazırlanan, Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0.93, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5.62 oranında nominal artış gösterdi...

2019'un ilk yarısında emlak piyasası nasıl geçti? 

Hürriyet Emlak, Emlak Endeksi verileri Anadolu'nun emlak piyasasının yükselen değeri olmaya devam ettiğini ortaya koydu. Antalya, Kırşehir ve Uşak’ta geçtiğimiz 6 ayda satılık konut fiyatlarındaki yukarı yönlü hareket dikkat çekti. 

Emlak fiyatları en çok Denizli'de arttı!

Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi Şubat ayı raporu açıklandı.Şubat ayında Denizli’de metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2.09 oranında arttı. Denizli emlak fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu.

Emlak fiyatları en çok Elazığ'da arttı!

Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi “Ocak” ayı raporu açıklandı. Rapor göre emlak fiyatları en çok Elazığ'da arttı. Elazığ’da metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2.08 oranında arttı.

Avrasya Tüneli’nin emlak fiyatlarına etkisi 3 yılda yüzde 90’ı buldu!

sahibindex Emlak Endeksi, Avrasya Tüneli’nin İstanbul’da emlak piyasasını hareketlendirdiği bölgelerde bulunan satılık ve kiralık emlaklardaki 3 yıllık fiyat değişimini gözler önüne seriyor.

Emlak fiyatları en çok Balıkesir'de arttı!

Türkiye İş Bankası'nın desteğiyle hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi Ağustos Raporu'na göre, Türkiye'nin 68 şehri içerisinde geçen aya göre satılık konut fiyatları en çok Balıkesir'de arttı.

Sahibindex Emlak Endeksi bireysel üyelerin hizmetinde!

Sahibinden.com, geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği "Sahibindex Emlak Endeksi" uygulamasını, kurumsal üyelerinden sonra bireysel üyelerinin de hizmetine sunuyor.

Emlak Konut 2015 kar dağıtım tablosunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut 2015 kar dağıtım tablosunu yayınladı.

Türkiye Konut Fiyat Endeksi Aralık'ta yüzde 0,85 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2015 yılı Aralık ayı ’Konut Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Konut fiyat endeksi 2015 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,85 oranında artarak 201,28 seviyesinde gerçekleşti.

İnşaat istihdam endeksi yüzde 1,9 azaldı!

TÜİK, 2015 yılı 4’üncü çeyrek ’İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri’ni açıkladı. Buna göre; Buna göre; mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi 2015 yılı IV. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 oranında azaldı.

İnşaat istihdam endeksi 2015 yılının son çeyreğinde yüzde 1,9 geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının son çeyreğine ilişkin inşaat iş gücü girdi endekslerini açıkladı. İnşaat istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 geriledi.

emlak endeksi 2015 Haberi

emlak endeksi 2015

Kiralık konutlara bakıldığında ise yüzde 5'lik yıllık artış dikkat çekiyor. Kiralıkta ortalama metrekare fiyatının 16 lira olduğu Türkiye'de, amortisman (geri dönüş) süresi ise 12 yıl ortalamasında. 



İSTANBUL 3.200 TL/metrekare


Emlak Endeksi'ne göre İstanbul'da, satılık konutlarda metrekare ortalaması 3.200 lira oldu. Kiralık evlerin metrekare ortalaması ise 20 lirayı buldu.



Amortisman süresinin 13 yıl ortalamasında olduğu İstanbul'da son bir ayda fiyatı en çok artan ilçe Sarıyer. İlçede metrekare fiyatları yüzde 12,6 artarken, ikinci sırayı yüzde 5,9 artışla Eyüp aldı. Üçüncü sırada ise yüzde 5,0 artışla Beşiktaş var.


Sarıyer Eyüp Beşiktaş Ataşehir Çatalca Bağcılar 

,6 %5,9 %5,0 -%4,0 -%3,2 -%2,8 


ANKARA 1.500 TL/metrekare


Ankara'da satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bir yılda yüzde 7 oranında artış gösterdi. Satılık metrekare fiyat ortalamasının 1.500 lira olduğu Ankara'da, kiralık evlerde ise ortalama fiyat...