05 / 05 / 2024

emlak ev vergisinden muaf olma

emlak ev vergisinden muaf olma

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu hükümlerine göre arsa, arazi, ev ve işyeri sahiplerinin emlak vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, ev vergisinden muaf olunur mu? Ev vergisinden nasıl muaf olunur?

Ev sahipleri dikkat! Emlakçıların yeni oyunu ortaya çıktı! 'Bu fırsatı kaçırmayın' ilanının arkasından bakın ne çıktı?

Pendik'te bir emlakçı ev sahibinden habersiz 'bu fırsatı kaçırmayın, fırsat kaçmaz' başlığı ile yayımlandığı evi bir çok kişiye satarak vatandaşları dolandırdı. 

O ilde emlak vergisinden muaf bahçeli ev satılıyor! Ev arayanlar dikkat! 

Aydın İncirliova Milli Emlak Şefliği, Aydın ili, İncirliova ilçesi, Acarlar mahallesinde yer alan bahçeli kargir evi hem KDV'den hem emlak vergisinden muaf oalrak satıyor. İşte ihale ile ilgili detaylar...

Kimler emlak vergisinden muaf? Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları neler? İşte 2023 emlak vergisi muafiyeti

Ev sahipleri, her sene mayıs ve kasım aylarında iki taksit olacak şekilde emlak vergisini ödemeleri gerekiyor. Bazı durumlarda ise emlak vergisinden muaf olunabiliyor. Peki kimler emlak vergisinden muaf? Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları neler? İşte emlak vergisi muafiyeti...

Tapusu olanlar aman dikkat! Eğer bu şartları taşıyorsanız emlak vergisinden muaf olacaksınız!

Mülk sahipleri ev, arsa, bina gibi gayrimenkuller için devlet tarafından belirlenen bir vergiye tabii tutuluyor. Bazı vatandaşlar ise emlak vergisinden muaf tutuluyor. Peki, kimler emlak vergisinden muaf olacak? İşte detaylar...

Emlak vergisinden kimler muaf?

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendirdiği emlak vergisinden bazı vatandaşlar muaf tutuluyor. Peki emlak vergisinden kimler muaf? İşte detaylar...

Emlak vergisinden muaf olma şartları nelerdir?  

Arsa, arazi, ev, işyeri gibi gayrimenkul sahibi olanlar ödemek zorunda oldukları emlak vergisinden muaf olabiliyor. İşte emlak vergisinden muaf olmanın şartları....

Emeklilerin emlak vergisinden muafiyet şartları!

1319 sayılı Kanun kapsamında emlak vergisinden muaf olacak kimseler arasında emekliler de bulunuyor. Peki emeklilerin muaf olma şartları nelerdir?

Ev emlak vergisi 2019!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, ev emlak vergisi 2019 ne kadar?

Ev kadınlarının 2019 emlak vergisi muafiyeti!

Tek evi olan ev kadınının 2019 yılında emlak vergisinden muaf olabilmesi için 2018 yılındaki menkul sermaye iradı gelirleri sınırının 34 bin lira olması gerekiyor. 

Emlak Konut'tan ev alanlar dikkat!

Emlak Konut GYO'dan ev alanlar dikkat. Dev firmanın tam 37 projesinde inşaat çalışmaları devam ediyor. İşte projelerdeki son durum...

Emlak Konut gurbetçileri ev sahibi yapacak!

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut, yatırımcılar ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Gurbetçileri ev sahibi yapmayı amaçlayan Emlak Konut, ülke ekonomisine destek sağlayacak.

Bu yıl ev alanlar emlak vergisi beyanını ne zaman verecek?

2018 yılı içinde ev satın alanlar ilk emlak vergisi borcunu 2019'da ödeyecek. Peki, bu yıl ev alanlar emlak vergisi beyanını ne zaman verecek?

Ev kiralamalarında emlakçıya haksız ceza!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunca (TİHEK), medeni hali nedeniyle bir kadına evini kiralamayan ev sahibine iki bin, emlakçıya ise bin lira idari para cezası kesti. 

emlak ev vergisinden muaf olma Haberi

emlak ev vergisinden muaf olma

Ev vergisinden nasıl muaf olunur?

İki eşit taksit halinde ödenebilen ev vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenirken; ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor. Ev vergisi 2014 takvimine göre 2014 yılına ait ev vergisinin 1 Aralık'a kadar ödenmesi gerekiyor. 


Tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması söz konusu oluyor. 200 metrekareyi geçen ve özel durumlar söz konusu olmayan durumlarda ev vergisinin ödenmesi gerekiyor.


Vergi için ödenecek bedel, taşınmazın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre hesaplanıyor. Emlak vergisi ödeme 2014 oranları şu şekilde sıralanıyor:


Emlak vergisi oranları

Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1          ...