04 / 05 / 2024

emlak gelir vergisinden kimler muaf

emlak gelir vergisinden kimler muaf

Emlak gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz satışlarından elde edilen kazanç için ödeniyor. Vergide bazı istisna ve muafiyetler de bulunuyor. Peki, emlak gelir vergisinden kimler muaf?

Evini kiraya verenler dikkat! Bu paralar geri alınacak!

Evini kiraya veren pek çok kişi kira gelir vergisi ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki hangi harcamalar kira gelir vergisinden muaf oluyor? 

2024 günlük yemek bedeline yüzde 54,54 zam yapıldı! 2024 günlük yemek ücretleri ne kadar oldu?

Şirketlerin gelir vergisinden istisna tutulacağı günlük yemek bedeli belli oldu. Yeni zamma göre 2024 yemek bedellerine yüzde 54,54 zam yapıldı. Peki 2024 günlük yemek bedeli ne kadar oldu?

Son dakika! Pazarcı esnafına vergi müjdesi! Meyve, sebze fiyatları düşecek! İndirim geliyor!

Pazar esnafını gelir vergisinden muaf tutacak düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Pazarcıların gerekli kriterleri yerine getirmesi halinde gelir vergisinden istisna tutulacak. Peki bu durumda tezgahlara nasıl yansıyacak? İşte detaylar...

Pazar esnafının omuzlarındaki vergi yükü azaltılıyor! Bu haber vatandaşa da yarayacak! Fiyatlar düşüyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar esnafını gelir vergisinden istisna tutacak düzenlemeyi kamuoyuna duyurdu. Böylece esnafın omuzlarındaki vergi yükü azaltılmış olacak. Peki pazar fiyatları düşecek mi?

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! 31 Mart tarihinde sona eriyor!

Kira dahil yıllık gelir vergisi beyanname verme süresi ile Varlık Barışı uygulamasından yararlanma dönemi 31 Mart tarihinde sona erecek. 2022’de elde edilen kira gelirlerinin 9.500 TL’si gelir vergisinden istisna tutulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan işverenlere ve çalışanlara yüzünü güldürecek destek müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşverenlerin çalışanlara elektrik, doğalgaz ve ısınma desteklerinin bin liralık kısmını gelir vergisinden, sigorta prim kesintisinden muaf tutuyoruz." diyerek müjdeyi verdi.

840 bin küçük esnafa vergi istisnasının ayrıntıları belli oldu

Basit usule tabi olan berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, kaportacı, lastikçi, tornacı, çay ocağı işleticisi, bakkal, terzi, tamirci, taksici, dolmuşçu gibi yaklaşık 840 bin küçük esnafın ticari kazançları gelir vergisinden istisna edildi.

Evi ve arsası olanlar dikkat! Son gün 31 Mart: 25 bin TL’lik vergi istisnası imkânı…

Ev, arsa ve dükkan sahiplerini ilgilendiriyor. Önemli bir rehber paylaşıldı. Gayrimenkul satışından kaynaklanan değer artış kazancının 25 bin TL’sini bu sene için gelir vergisinden istisna olacağı bilgisi paylaşıldı.

Emekli kira gelir vergisinden muaf mı?

Emekliler, belli koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki, emeklinin kira geliri varsa vergi öder mi? Emekli kira gelir vergisinden muaf mı?

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat! Kira gelirinden hangi giderler düşülür?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde kira gelir vergisinden hangi giderlerin düşürüleceğini kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın 'Kira gelirinden hangi giderler düşülür?' başlıklı yazısı...

Kira gelir vergisinden indirilecek giderler 2022!

Kira gelir vergisi dönemi 1 Mart'ta başlıyor. Mükellefler bazı giderleri vergiden indirebiliyor. Peki, kira gelir vergisinden indirilecek giderler 2022 hangileridir?

Kira geliri elde edenler dikkat! İşte merak edilen her şey!

Geçtiğimiz sene elde edilen konut kira gelirlerinin 7 bin TL'si gelir vergisinden istisna sayılacak. İstisnayı geçen gelirini beyan etmeyen veya eksik bildirenin bu hakkı kayboluyor. 2022 yılı için geçerli sayılacak konut istisna tutarı da 9 bin 500 TL olacak.

4.250 Lira ve üstü maaş alanlara şok haber: AGİ kalktı mı?

Milyonlarca çalışana işveren tarafından devlet adına ödenen ve işverenin gelir vergisinden düşülen AGİ ile çalışan işçilerin maaşı her ay belli oranlarda artış gösteriyordu. Peki AGİ 2022 yılında olacak mı? AGİ, 4.250 lira ve üstü maaş alanlarda kalktı mı? İşte ayrıntılar...

emlak gelir vergisinden kimler muaf Haberi

emlak gelir vergisinden kimler muaf

Emlak gelir vergisinden kimler muaf?

Emlak gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinin 6 ıncı bendi uyarınca, aşağıda belirtilen mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor.


-Arazi, bina, maden suları, memba suları, madenler, taş ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları, tuzlalar ve bunların mütemmim cüzileri ve teferruatı,

-Voli mahalleri ve dalyanlar,

-Gayrimenkul olarak tescil edilen haklar,

-Gemi ve gemi payları ile bilumum motorlu tahmil ve tahliye vasıtaları.


Buna göre, taşınmaz satın alındıktan sonra 5 sene içerisinde satan kimseler vergi mükellefi oluyor. Vergi satışın yapıldığı tarihi takip eden sene içerisinde ödeniyor.


Vergide bazı istisna ve muafiyetler de bulunuyor. Peki, emlak gelir vergisinden kimler muaf?


Bedelsiz olarak veya veraset yoluyla...