02 / 05 / 2024

emlak görme belgesi örneği

emlak görme belgesi örneği

Taşınmaz satın almak veya kiralamak için emlakçılar ile çalışan kimseler, taşınmaz malı almaya veya kiralamaya karar verme sürecine emlak görme belgesi imzalıyor. Peki, emlak görme belgesi nedir? İşte emlak görme belgesi...

Gayrimenkul aracılık sözleşmesi!

Emlakçının bir gayrimenkulün alım satımı, kiralanması ve ya arsa üzerine inşaat yapımı gibi işlerde taraflar arasında aracılık yapmak için yaptığı sözleşmeye gayrimenkul aracılık sözleşmesi deniyor...

Emlak görme belgesi örneği!

Emlak görme belgesi, satım veya kira sözleşmesi yapılmadan önce alıcı veya kiracı tarafından görüldüğünü ve dolayısıyla aracılık hizmetinin verildiğini gösteren belge oluyor. Söz konusu emlak görme belgesi örneği aşağıda yer alıyor...

Emlak görme belgesi!

Emlak görme belgesi, ilgili taşınmaz malın, satım veya kira sözleşmesi yapılmadan önce alıcı veya kiracı tarafından görüldüğünü ve dolayısıyla aracılık hizmetinin verildiğini gösteren belge oluyor...

Keremoğlu Tekstil İnşaat Emlak Gıda Turizm Nakliyat Petrol Otomotiv kuruldu!

Keremoğlu Tekstil İnşaat Emlak Gıda Turizm Nakliyat Petrol Otomotiv Kuyumculuk İç Ve Dış Tic.Ltd.Şti. Bahçelievler'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Osman Çelik tarafından kuruldu.

Özgür Grup Emlak Gıda Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özgür Grup Emlak Gıda Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Adem Özgür tarafından kuruldu.

Emlak sektöründe serbest piyasa dönemi bitti!

Emlakçılar yetki belgesi zorunluluğu düzenlemesindem memnun oldukları belirtiyor. Yeni düzenleme ile emlak sektöründe serbest piyasa dönemi bitti.

Mirler Grup İnşaat Taahhüt Emlak Gıda Otomotiv Nakliye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mirler Grup İnşaat Taahhüt Emlak Gıda Otomotiv Nakliye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Adem Mir tarafından kuruldu.

Milli Emlak o ildeki 28 arsayı 29 bin TL'den başlayan fiyatlar ve 8 taksitle satıyor! Arsa arayanlara müjde! 

Gümüşhane Milli Emlak, Gümüşhane ili, Kelkit ilçesinde yer alan 28 adet arsayı 29 bin TL'den başlayan fiyatlar ve 8 taksitle satıyor. Peki Gümüşhane'deki arsaların büyüklükleri kaç metrekare? 

Emlakçı yer gösterdiğinde para alır mı?

Emlakçı danışmanları, ev sahibi olmak isteyenlere yer göstermekle sorumludurlar. Bu durumda yer göstermenin belirli bir ücretinin olup olmadığı merak edilir. Peki emlakçı yer gösterdiğinde para alır mı ve yer gösterme belgesi nedir? İşte yer gösterme belgesi ile ilgili bilgiler...

Çakıroğlu Altyapı İnşaat Petrol Maden Taahhüt Turizm Emlak Gıda Sanayi Ve Ticaret A.Ş'nin merkez nakli yapıldı!

Çakıroğlu Altyapı İnşaat Petrol Maden Taahhüt Turizm Emlak Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Çakıroğlu Altyapı İnşaat'ın merkezi Sultanbeyli'de yapıldı.

İbrahim Aksu İnşaat Emlak Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İbrahim Aksu İnşaat Emlak Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Aksu tarafından kuruldu.

Smtt İnşaat Temizlik Emlak Gıda Akaryakıt İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Smtt İnşaat Temizlik Emlak Gıda Akaryakıt İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Pednik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Öztürk tarafından kuruldu.

Concept Plus İnşaat Emlak Gıda Tekstil Otomotiv Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Concept Plus İnşaat Emlak Gıda Tekstil Otomotiv Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile İlyas Çelebi tarafından kuruldu.

Ah Grup Teknoloji Turizm Emlak Gıda Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ah Grup Teknoloji Turizm Emlak Gıda Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 400 bin TL sermaye bedeli ile Muhammad Hassan tarafından kuruldu.

Karacaovalı Gayrimenkul İnşaat Emlak Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karacaovalı Gayrimenkul İnşaat Emlak Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Gürkan Yumuk tarafından kuruldu.

Foody İnşaat Emlak Gıda Turizm İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Foody İnşaat Emlak Gıda Turizm İthalat Ve İhracat Limited Şirketi Başakşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Zagal ve Taha Alkhalouf ortaklığında kuruldu.

emlak görme belgesi örneği Haberi

emlak görme belgesi örneği

Emlak görme belgesi nedir?

Taşınmaz satın almak veya kiralamak için emlakçılar ile çalışan kimseler, taşınmaz malı almaya veya kiralamaya karar verme sürecine emlak görme belgesi imzalıyor.


Emlakçılar ile imzalanan emlak görme belgesinde hangi hükümlere yer verilir? Emlak görme belgesi nasıl hazırlanır? 


Emlak görme belgesi örneği..


EMLAK GÖRME BELGESİ

Emlakın Adresi:

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

Adresinde bulunan emlakı satın almak/kiralamak için gördüm. 

Sözkonusu emlakı şahsım, eşim, kan veya sıhri hısımlarım, annem, babam, kardeşlerim, ortağım, ortağı veya idarecisi bulunduğum şirket, şirketin ortağı olduğu kuruluşlar satın aldığı taktirde satın alma bedelinin %2+KDV’sini, kiraladığı taktirde yıllık brüt kira bedelinin %10+KDV’sini hizmet bedeli olarak ödemeyi kabul ediyorum. 


Satın alma veya kiralama olayı, emlakçıyı saf dışı bırakarak gerçekleşirse ödeyeceğim komisyon miktarı, satın almada %4+KDV, kiralamada toplam kira süresinin ortalama bir yıla tekabül eden brüt kira bedelinin %15+KDV’si...