03 / 05 / 2024

emlak kaporası iade edilir mi

emlak kaporası iade edilir mi

Bir emlak satın almaya karar verip emlakçıya kapora ödediğiniz bir emlağın satışının iptal olduğunu farz edelim. Bu durumda emlakçı kapora iadesi mümkün mü? Yanıtı haberimizde...

Konut sahiplerine müjdeli haber! Son beş yılda ödenen emlak vergileri iade ediliyor! İşte yapılması gerekenler...

Konut sahiplerinin yüzünü güldürecek son dakika haberi emlak vergisinden geldi. Tapu sahipleri, son beş yılda ödedikleri emlak vergilerini geri alabilecek. Peki kimler emlak vergisini geri alabilecek? İşte ayrıntılar...

5 yıl üst üste emlak vergisi ödeyenlere 10 bin TL iade yapılacak! İşte detaylar!

5 sene boyunca emlak vergisini sürekli olarak ödeyenlere 10 bin TL para iadesi yapılacağı duyuruldu. Belirli sebeplerle muafiyet hakkı tanınan ve bu hakları bilmeyen kişilere 5 senedir ödenen vergiler geri iade edilecek. 

Emlak vergisi mükelleflerine müjde!

Arsa, konut, iş yeri, dükkan, daire sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Emlak vergisi ödeyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Son 5 yıllık emlak vergisi iade edilecek.

KDK'den 'emlak vergisi' kararı!

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), herhangi bir işte çalışmayan, yaşadığı evden başka bir mülkü de bulunmayan kadının geçmişe dönük ödediği emlak vergilerinin iade edilmesine yönelik tavsiyede bulundu...

Emlak vergisi iadesi dilekçesi 2018!

Emlak vergisinde bazı ev sahipleri sıfır oranlı muafiyet uygulamasından yararlanabiliyor. Muafiyetten habersiz bir şekilde ödenen emlak vergisi ise bir dilekçe ile iade alınabiliyor. İşte emlak vergisi iadesi dilekçesi 2018..

Boş yere emlak vergisi ödemeyin!

Geliri olmayan tek mesken sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor. Boş yere emlak vergisi ödeyenler iade için belediyeye müracaat edebiliyor..

Emlak vergisi iade dilekçesi 2017!

Emlak vergisinde muaf olduğundan habersiz bir şekilde ödeme yapan kimseler bir dilekçe ile vergi iadesini isteyebiliyor. İşte emlak vergisi iade dilekçesi 2017..

Gebze Emlak Konutları 3. etap katılım bedeli!

Gebze Emlak Konutları 3. etap katılım bedeli 5 bin TL olarak belirlendi. Kurada çıkmayanlara, katılım ücreti 1 ay içerisinde iade ediliyor...

Teşvik belgesiyle inşa edilen binalar emlak vergisinden muaf olabilir!

Bakan Ağbal, yapacakları yasal düzenlemeyle kamu ihalelerinde ihale iptal edilmişse buradaki damga vergisini vatandaşa iade edeceklerini, yatırım teşvik belgesi kapsamında inşa edilmiş binaları da emlak vergisinden muaf tutmak istediklerini kaydetti.

Emlak vergisi iade davası ne zaman açılır?

Emlak vergisinde muaf olduğundan habersiz olup emlak vergisi ödeyen ev sahipleri de bulunuyor. Bu kimseler, ödedikleri emlak vergisinin iadesi istenebiliyor. Peki, emlak vergisi iade davası ne zaman açılır?

Emlak vergisi iadesi için ne yapılır?

6360 sayılı kanun gereğince ilçe belediyesine bağlanacak köylerde taşınmaz mallar için 5 yıl boyunca emlak vergisi alınmıyor. Bu sürenin başlangıcı 2014 yılı olup emlak vergisi iade ediliyor. Peki, emlak vergisi iadesi için ne yapılır?

Emlak vergisi nasıl iade edilir?

Emlak vergisi mükelleflerinin 2. taksit ödemelerini Kasım sonuna kadar yapmaları gerekiyor. Buna karşın kimi mükelleflere ise ödedikleri emlak vergisi iade ediliyor. Peki, emlak vergisi nasıl iade edilir?

Emlak vergileri kimlere iade edilir?

Emlak vergisinde vergi mükellefi olup, emlak vergisini ödeyen kimi taşınmaz mal sahiplerine ödedikleri ücretler geri iade ediliyor. Peki, emlak vergileri kimlere iade edilir? Emlak vergileri neden iade edilir?

emlak kaporası iade edilir mi Haberi

emlak kaporası iade edilir mi

Emlakçı kapora iadesi!

Emlakçıya verilen kaporanın, söz konusu satışın iptal olması halinde mümkün olabiliyor mu, sorusunun iki yanıtı bulunuyor. Bu sorunun yanıtı satış iptalinin sebebinin alıcıdan mı yoksa satıcıdan mı kaynaklandığı ile ilişkin olarak karşımıza çıkıyor.


Alıcının emlakçıya ödediği kaporanın iadesi ancak, satıcının söz konusu gayrimenkulü satmaktan vazgeçmesi halinde mümkün olabiliyor. Ancak, bu hususta da sorun yaşamamak için, önceden alıcı satıcı ve emlakçı arasında emlakçı kapora sözleşmesinin imzalanması faydalı oluyor. Aksi halde, satıcıdan kaynaklanan bir iptalin olması halinde de kimi emlakçılar kaporanın yandığını söyleyebiliyor.


Emlakçı kapora iadesi nin mümkün olmadığı durum ise, alıcıdan kaynaklanan bir iptalin olması halinde söz konusu oluyor. Bu durumda, alıcı ilgili gayrimenkulün diğer alıcılarını kaybettirmesi nedenli ile kaporasını geri alamıyor.


Konu ile ilgili hükümler Borçlar Kanunu’nda yer alıyor. Buna...