22 / 07 / 2024

Emlak komisyoncuları ve müşavirler yasa bekliyor

Emlak komisyoncuları ve müşavirler yasa bekliyor

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan ‘Lisanslı Emlak Komisyonculuğu Yasası’nın mağduriyetleri kaldıracağını söyledi. Baygan “Bu yasayla birlikte emlak danışmanlığını sadece uzmanlar yapacak ve devletin vergi gelirleri artacak” dedi.

New York'ta emlak komisyoncuları ne zaman çalışmaya başlayacak?

New York'ta valiliğin ne zaman başlayacağını belirleyeceği ikinci fazda, banka, sigorta ve emlak komisyoncuları ve idari servisler çalışmaya başlayacak. 

Emlakçılar ve inşaatçılar dikkat! Bugün son gün!

Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan emlakçılar ve inşaat işçileri bugünden itibaren faaliyetlerine devam edemeyecek. 

Özkoç Gayrimenkul İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özkoç Gayrimenkul İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Koç, İzzet Koç, Murat Koç ve Vedat Koç tarafından kuruldu.

Kent Kurumsal Danışmanlık İnşaat Gıda Emlak Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kent Kurumsal Danışmanlık İnşaat Gıda Emlak Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Başer tarafından kuruldu.

Bağdatlılar İnşaat ve Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Çatalca şubesi açıldı!

Bağdatlılar İnşaat ve Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Çatalca şubesi bugün 10 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Bağdatlılar İnşaat ve Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Esenyu şubesi açıldı!

Bağdatlılar İnşaat ve Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt şubesi bugün 10 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Marzuba İnşaat Turizm Gıda Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Marzuba İnşaat Turizm Gıda Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Zeynep Hasançepi tarafından kuruldu.

CZM Gemi Otomotiv İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Şişli Şubesi açıldı!

CZM Gemi Otomotiv İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Şişli Şubesi 1 milyon 800 bin TL sermaye bedeli açıldı.

Napoli Grup Danışmanlık Turizm Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Napoli Grup Danışmanlık Turizm Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Hamid Ahmadi Joughı tarafından kuruldu.

ACR Metal İnşaat Emlak Sanayi ve  Limited Şirketi kuruldu!

ACR Metal İnşaat Emlak Sanayi ve  Limited Şirketi Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Bereat Acar tarafından tarafından kuruldu.

Sayno Turizm Kurumsal Emlak Gayrimenkul ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Sayno Turizm Kurumsal Emlak Gayrimenkul ve Danışmanlık Limited Şirketi Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Hossein Yousef Zadeh ve Parisa Mokhtarı tarafından tarafından kuruldu.

Öz Aker İnşaat Taahhüt Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Aker İnşaat Taahhüt Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Erkoç ve Ümüt Aksoy tarafından kuruldu.

DN Designs Dekorasyon İnşaat Emlak İthalat ve İhracat Limited Şirketi kuruldu! 

DN Designs Dekorasyon İnşaat Emlak İthalat ve İhracat Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 150 bin TL sermaye bedeli ile Dana El Najjar tarafından kuruldu.

Emlak komisyoncuları ve müşavirler yasa bekliyor Haberi

Emlak komisyoncuları ve müşavirler yasa bekliyor

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, gelişmiş ülkelerde uzun yıllardan beri uygulanan Emlak Yasası’nın Türkiye’de de yürürlüğe girmesiyle birlikte gayrimenkul danışmanlığını sadece uzmanlar yapacağını tüketicinin mağdur olmayacağını ve devletin vergi gelirlerinin artacağını söyledi. Gayrimenkul danışmanlığı sektörünü yasal bir tabana oturtmak için bir an önce ‘Lisanslı Emlak Komisyonculuğu ve Lisanslı Emlak Müşavirliği Yasası’nın çıkması gerektiğinin altını çizen Baygan, yasanın hayata geçirilmesiyle gayrimenkul piyasasının daha güvenilir bir pazar haline geleceğini söyledi. Gelişmiş ülkelerde gayrimenkul danışmanı olmak için mutlaka lisans sahibi olmanın gerekliliğine vurgu yapan Baygan “Yurtdışında gayrimenkul danışmanı olmak için lisans sahibi olma şartı var. Üstelik bir kez lisans alan danışman belirli zamanlarda lisansını yenilemek zorunda. Bu güncellemeler sektörün şeffaflaşmasına neden oluyor. Hayata geçirilmesini beklediğimiz ‘Lisanslı Emlak Komisyonculuğu ve Lisanslı Emlak Müşavirliği Yasası’...