30 / 04 / 2024

emlak komisyonu ücret tarifesi

emlak komisyonu ücret tarifesi

Taşınmaz mal alım satım ya da kiralama işlemlerinin emlakçı aracılığı ile yapılması durumunda emlakçıya belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. İşte emlak komisyonu tarifesi 2016..

Emlak komisyonu tarifesi 2015!

Emlakçılar alım satım ve kiralama gibi işlemlerde aracılık yapıyor. Emlakçı, tarafların anlaşması ve alım-satım/kiralama işleminin gerçekleşmesi halinde emlak komisyonu talep edebiliyor. İşte emlak komisyonu tarifesi 2015...

Emlakçı komisyonu ücreti!

Emlakçılar, gerçekleştirdikleri gayrimenkul alım-satım ve kiralama işlemlerinden "emlakçı komisyon ücreti" alıyor. Söz konusu emlakçı komisyon ücreti hesaplamaları ve emlakçı komisyonunu kimin ödeyeceğine dair detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Asgari ücrette zam pazarlığı yarın başlıyor! Milyonları ilgilendiriyor! 2024 asgari ücret ne kadar olacak? 

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin bir araya gelmesi ile oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını yarın yapacak.

DİSK: Asgari ücret yüksek enflasyon koşullarında yılda dört kez belirlenmeli!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) asgari ücret zammına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. DİSK bu ay toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesi, asgari ücrete ilişkin taleplerini madde madde açıkladı.

Asgari ücrette bir ilk! 4 işçi komisyonda masada olacak! İşte 2024 asgari ücret zam hesabı!

2024 asgari ücretin belirlenmesine sayılı günler kaldı. Aralık ayında toplanacak olan Asgari ücret Komisyonu'nda bu sene bir ilk yaşanacak. Masada Türk-İş heyetinin 4 üyesini garson, pompacı, berber ve kasap gibi farklı mesleklerden işçiler oluşturacak. İşte detaylar...

Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Beklenen haber geldi! Asgari ücret maaş zammında net rakam açıklandı!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında ilk toplantısını gerçekleştirecek. Yapılacak refah payı ilavesiyle yüzde 50 oranına yakın bir artış yapılması bekleniyor. Peki asgari ücret ne kadar olacak? 2024 asgari ücret kaç lira olacak?

Emlakçı komisyonunu kim ödemelidir?

Emlakçı komisyonu, belirli bir taraf aracılığıyla ödenir. Kiralama ve satın alma işlemlerinde emlakçıya komisyon ödenmelidir. Emlakçı komisyonunu kim öder sorusu özellikle de kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki emlakçı konutunu kim ödemelidir? İşte konu hakkında ayrıntılar...

SON DAKİKA: Asgari ücrete okkalı zam geldi! Yeni asgari ücret resmen 11 bin 402 lira oldu

SON DAKİKA: Asgari ücrete okkalı zam geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücretin 1 Temmuz itibarıyla net 11 bin 402 liraya yükseltilmesine karar verdi.

Son Dakika! Asgari ücret zammında sürpriz toplantı! 

Asgari ücret ara zammında son dakika gelişmesi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün saat 11.00'da tekrardan toplanacak.

Gözler asgari ücret zam toplantısında! Asgari ücret komisyonu 2. toplantısını ne zaman, saat kaçta yapacak?

Asgari ücret zammı için ilk toplantı 13 Haziran'da gerçekleşti. Asgari ücret tespit komisyonu ikinci toplantısı için ise bekleyiş sürüyor. Peki, asgari ücret komisyonu ne zaman, saat kaçta toplanacak?

Milyonları etkileyecek! Ünlü ekonomist asgari ücret zammını yükseltecek en önemli faktörü açıkladı!

Asgari ücretin ne kadar olacağını görüşmek için asgari ücret komisyonu Pazartesi günü tekrardan toplanacak. Ünlü ekonomist Tarkan Zengin, zam oranını etkileyecek en önemli faktörü açıkladı. İşte detaylar!

Milyonlarca kişi bu haberi bekliyor! Asgari ücrette fiyat ne olacak? Asgari ücret zammı ikinci oturumu ne zaman?

İşçi, işveren ve hükümet mümessillerinin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk oturumunu bu hafta yaptı. İkinci oturumun tarihi de tespit edilirken asgari ücrete uygulanacak temmuz zammı için rakamlar belli olmaya başladı. Peki, Asgari ücret zammı ikinci oturumu ne zaman? İşte detaylar.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını ne zaman, saat kaçta yapacak?

Milyonların beklediği asgari ücret ara zammı için çalışmalar başladı. Peki, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını ne zaman, saat kaçta yapılacak? İşte detaylar...

O isim Temmuz 2023 Asgari ücret ve en düşük emekli aylığı zam miktarını tek seferde açıkladı! Hemen bakıp öğrenin!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bu hafta toplantı yaparak Temmuz ayındaki asgari ücret zammını belirleyecek. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, 2023 Temmuz asgari ücret ve en düşük emekli aylığına yapılacak zam miktarı hakkında son dakika bilgileri duyuruldu.

Son dakika asgari ücret zammında tarih belli oldu! Asgari ücret en az ne kadar olacak?

Asgari ücretli çalışan milyonlarca vatandaş gözünü temmuz zammına çevirdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam için 13 Haziran'da toplanacak. Peki, asgari ücret en az ne kadar olacak? İşte detaylar....

emlak komisyonu ücret tarifesi Haberi

emlak komisyonu ücret tarifesi

Emlak komisyonu tarifesi 2016!

Taşınmaz mal alım satım ya da kiralama işlemlerinin emlakçı aracılığı ile yapılması durumunda emlakçıya belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor.


Emlakçının kazandığı komisyon bedelleri satış ya da kiralama bedelinden hesaplanıyor. Ancak komisyon oranları ve hesaplamaları farklı şekilde yapılıyor.


Peki, 2016 yılında taşınmaz mal alım satım işleminde ne kadar ve nasıl emlak komisyon ücreti ödenir? 2016 yılında taşınmaz mal kiralama işleminde ne kadar ve nasıl emlak komisyon ücreti ödeni?


Emlak komisyonu tarifesi 2016:

ALIM - SATIM..

Satış bedeli üzerinden, 

Alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer + KDV


KİRALAMA..

Yalnız kiracıdan,

Bir defaya mahsus olmak üzere,

Kontrat süresi ne olursa olsun,

1 Yıllık kira bedelinin yüzde 10’nu + KDV



Ev alırken tapu masrafı ne kadar?




Işıl Seren...