05 / 05 / 2024

emlak miras vergi süresi 2015

emlak miras vergi süresi 2015

Birisi vefat ettiğinde üstümüzü kalan gayrimenkuller için ilgili belediyelere bunun bildirisini yapmamız gerekiyor.Peki,emlak miras kaldığında vergi ödenir mi?Verginin beyannamesinde gerekli belgeler nelerdir?

EYT'lilere emlak vergisi muafiyeti kapısı açıldı! İşte vergi muafiyetinde başvuru şartları!

EYT'lilere müjdeli haber geldi. Emlak vergisinde emekliler vergi muafiyetinden yararlanabilecek. Peki vergi muafiyetinde başvuru şartları neler?

Mirasta yeni usul dönemi başlıyor: Artık miraslar bu şekilde paylaşılacak 

Türkiye'de emlak mirası devri ve dükkan tapularıyla ilgili önemli bir düzenleme hayata geçirildi. Bu yeni düzenleme, gayrimenkul sahipleri ve miras yoluyla mülkiyet devri işlemlerini etkileyen önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor. İşte yeni miras düzenlemesiyle ilgili detaylar…

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

Miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Yakını vefat eden bir veya birden fazla kimseye miras olarak ev kaldığını düşünelim. Bu durumda miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Mirasçılar emlak vergisinden muaf mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mirasçıların emlak vergisinden muaf olup olmadığını kaleme aldı.

Miras kalan da vergi ödeyecek!

Kendisine miras kalan kişiler, intikal eden bu miras için her yıl düzenli olarak vergi veriyor. Miras vergisi için ilk taksit ödemeleri bu ayın sonunda sona eriyor. 

Emlak vergi borcuna yapılandırma geliyor!

Vergi borçlarıyla ilgili yapılandırmaya dair teklif Meclis'te tartışmaya başladı. Ele alınacak vergi borçları içerisinde emlak vergisi borcu da yer alıyor. 

Miras vergisi ödeme 2021!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset durumunda ya da ivasız olarak intikal etmesi halinde elde edilen miras için vergi ödenmesi gerekiyor. Peki vergi mükellefleri ödemelerini hangi tarihlerde yapacak? İşte emlak vergisi ödeme 2021...

Mirasçılar 2021'de ne kadar vergi ödeyecek?

Kendisine miras kalan kimselerin, intikal eden bu miras için vergi ödemeleri şartı bulunuyor. Peki, mirasçılar 2021'de ne kadar vergi ödeyecek? Miras vergisi 2021'de ne zaman ödenecek?

Emlak Konut GYO 3. dönem geçici vergi beyannamesi!

Emlak Konut GYO tarafından 2020 yılı 3. dönem geçici vergi beyannamesi ekinde verilen ve SPK mevzuatına göre düzenlenmemiş gelir tablosu yayınlandı. 

Emlak Konut GYO 2020 yılı 2. çeyrek Geçici Vergi Beyannamesi!

Emlak Konut GYO'nun 01.01.2020 - 30.06.2020 dönemine ait Geçici Vergi Beyannamesi'ni yayınladı.

Vergi rekortmeni Matild Manukyan’ın mirası dava konusu oldu!

Vergi rekortmeni Matild Manukyan’ın milyonlarca liralık servetinin tek mirasçısı 80 yaşındaki Kerope Çilingir’in vefatının ardından mal varlığına tedbir konuldu.

Emlak Konut GYO'nun 2020 yılı 1. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Emlak Konut GYO'nun 2020 1. Dönem Geçici Vergi Beyannamesi Ekinde verilen ve SPK Mevzuatına göre düzenlenmemiş Gelir tablosu yayınlandı. 

emlak miras vergi süresi 2015 Haberi

emlak miras vergi süresi 2015

Emlak miras kaldığında vergi ödenir mi?

Veraset yolu ile üstümüze gayrimenkul kaldığında  Veraset ve intikal vergisi kapsamında beyanname vermemiz gerekiyor.Söz konusu beyannamenin verilebilmesi için ise belli bir süre kısıtlaması bulunuyor.


Veraset ve İntikal Vergisi Kanunun 9.maddesine göre ölümün mükelleflerin yabancı bir memlekette bulunmaları halinde ölüm tarihini takip eden altı ay içinde;Türkiye'de bulunmaları halinde ölüm tarihini takip eden dört ay içinde, mükelleflerin yabancı bir memlekette bulunmaları halinde ölüm tarihini takip eden altı ay içinde verilmesi gerekiyor.


Veraset ve intikal vergisi beyannamesinde gerekli belgeler nelerdir?

- Veraset ilamı (Mirasçılık Belgesi), 


- Vasiyetname, miras mukavelenamesi, 


- Borç ve masraflara ait belgeler, 


- Ticari bilanço ve gelir tablosu, 


- Gayrimenkuller için, tapunun fotokopisi ve emlak vergisi değerini gösteren ilgili belediyeden alınmış bir belge, 


- Ölüm ve Mirasçılık Bildirimi; Bu bildirim formu, veraset...