03 / 05 / 2024

emlak müşaviri ne iş yapar

emlak müşaviri ne iş yapar

Emlak müşavirliği nedir, emlak müşavirliği yapan kimse ne iş yapar? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Gayrimenkul sahiplerinin tamamını ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Emlak vergileri, yılda iki eşit taksitle ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri mart, nisan ve mayısta, ikincisi ise kasımda tahsil ediliyor. Peki, Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Emlakçı komisyonu 2022 ne kadar?

Emlakçı komisyonu, gayrimenkul alım satımı ve kiralama gibi işlemlerde tarafların en çok merak ettiği kalemler arasında yer alıyor. Peki, emlakçı komisyonu 2022 ne kadar oldu?

Emlak vergisi 2021 ne kadar?

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 78, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak emlak vergisi oranları belli oldu. Peki emlak vergisi 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Konut kredisi faizlerindeki indirim ev fiyatlarını artırdı mı?

Ünlü Emlak Müşaviri Salim Taşçı, konut kredilerinde faiz oranlarının düşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Taşçı, Türkiye'de ne zaman konut kredileri ucuzlasa hemen sonrasında konut fiyatlarının yükseldiğini, haksız zam fırtınası estiğini belirtti...

TÜRKLİM, Milli Emlak Müdürlüğü’ne ödenen kira bedellerini yeniden belirleyecek! 

TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Genç, koronavirüs önlemleri kapsamında limanların maliyetlerinin azaltılması için, Milli Emlak Müdürlüğü’ne ödenen kira bedellerinin yeniden belirleneceğini söyledi...

2020 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlıyor?

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Peki 2020 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlıyor? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi 2020 ne kadar?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi 2020 ne kadar?

Esenler Otogarı İBB Emlak Müdürlüğü'ne geçti! 

Esenler Otogarı İBB Emlak Müdürlüğü'ne geçti. Yüzlerce dükkan, ofis ve yazıhane bulunan otogardan dev kira geliri bekleniyor. 

Bu yıl emlak alım satımında ne kadar tapu harcı ödenecek?

Tapuda yapılan alım satım işlemleri için tarafların belli oranlarda harç ödemeleri yapmaları gerekiyor. Peki, 2019'da emlak alım satımında ne kadar tapu harcı ödenecek?

Mresco Türkiye'den emlak sektörüne yepyeni yaklaşım!

Mresco Türkiye Group CEO’su Oya Zingal, yabancı yatırımcıyı Türkiye’deki emlak sektörüne çekecek yepyeni bir yaklaşım geliştirdikleri açıkladı. 

Manavgat Milli Emlak Müdürlüğü'nde hırsızlık!

Antalya'da Manavgat Milli Emlak Müdürlüğü'ne giren kimliği belirsiz kişi özel evrakların bulunduğu kasayı açtı. Çalınan para veya evrak olup olmadığı, soruşturmanın tamamlanmasıyla belirlenecek.

Emlak Konut GYO ne kadar kar payı dağıtacak?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı  2017 kar payı dağtımı hakkında KAP'ta açıklama yaptı. Peki Emlak Konut GYO ne kadar kar payı dağıtacak?

Emlak vergisi 2017 ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi, sene içerisinde iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Vergiyi tüm gayrimenkul sahipleri ödemekle mükellef oluyor. Peki, emlak vergisi 2017 ne zaman ödenecek?

emlak müşaviri ne iş yapar Haberi

emlak müşaviri ne iş yapar

Emlak müşavirliği nedir?

Emlak müşavirliği, hak sahibinin talebi üzerine yazılı bir sözleşmeye dayalı ve mevzuatına uygun olarak emlak ile ilgili her türlü işlemde vekillik, danışmanlık, eksperlik simsarlık, acentelik, tellallık, komisyonculuk ve diğer aracılık işlerinin veya hizmetlerinin ilgili kişiler ve kurumlar nezdinde yürütülmesi, yerine getirilmesi işleri ve hizmetlerine deniyor.


Emlak müşaviri ise yukarıda belirtilen işleri yapan kimseye deniyor. Buna göre emlak müşaviri ne iş yapar, sorusunun yanıtını da vermiş oluyoruz. 


Emlak müşaviri;

* Emlak müşavirliği kursu sertifikasına sahip olup gerçek hak sahiplerinin talebi üzerine düzenlenen süreli veya süresiz iş sözleşmesine bağlı olarak; 

- Taşınmazın alımı, satımı, rehin gibi; ayni hak tesisi gibi tüm hukuki ve teknik işlemleri ile kiralanması konusunda tam aracılık eden 

- Kiralama sonrası hizmetleri yerine getiren, 

- Bu konularda gerektiğinde danışmanlık, simsarlık, aracılık, vekillik,...