02 / 05 / 2024

emlak ofisinde paylaşım oranı

emlak ofisinde paylaşım oranı

Emlakçıların çalışma sistemi genellikle prim sistemine dayanıyor. Eğer maaşlı çalışıyorsanız maaşa ek olarak satış veya kiralama yaptığınızda bunun primini de alabilirsiniz. Emlaktan alınan komisyon emlakçılık sektörü için değişken bir durumdur...

Murat Kurum'dan Emlak Katılım Bankası açıklaması!

kentsel dönüşüm yönetmeliğine ilişkin bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Emlak Katılım Bankası detaylarının kamuoyuyla paylaşacağını söyledi.

Emlak Katılım Varlık Kiralama kira sertifikası ihraç edecek!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın kira sertifikası ihracında referans alınacak, 90/10 kar paylaşım oranı üzerinden, 1 aylık katılma havuzunun yıllık basit brüt getirisi Emlak Katılım'ın internet sitesinde günlük olarak yayınlanacak.

Bakırköy Yenimahalle Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., bugün yapılan "İstanbul Bakırköy Yenimahalle Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinin 1.Oturumu ile ilgili teklifleri açıkladı.

Emlak Konut Üsküdar Barbaros gelir paylaşımı ihalesi 2. oturumu sonucu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda İstanbul Üsküdar Barbaros Gelir Paylaşımı İhalesi 2.oturum sonucunu yayınladı.

Emlak Konut Çankaya Mühye arsasını Makro-Akyapı'ya devretti!

Emlak Konut Ankara Çankaya Mühye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesini alan Makro-Akyapı'ya bugün yer teslimi yaptı.

Emlak Konut Çankaya Mühye ihalesine dev teklif!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Ankara Çankaya Mühye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. oturumuna en yüksek teklif Makro İnşaat'tan 1 milyar 40 milyon TL olarak geldi.

Emlak Konut Çankaya Mühye ihalesinin 2. oturumu 22 Nisan'da!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Ankara Çankaya Mühye arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinin 2. oturumu 22 Nisan'da saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Emlak Konut Çankaya Mühye ihalesine en yüksek teklif kimden?

Emlak Konut GYO Ankara Çankaya Mühye'de arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesi bugün gerçekleştirildi. İhaleye 10 firma katıldı. En yüksek teklif Mesa Mesken'den geldi...

Emlak Konut Çankaya Mühye ihalesine en yüksek teklif Mesa'dan!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Ankara Çankaya Mühye arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işi ihalesine en yüksek teklif Mesa Mesken'den 120 milyon TL olarak geldi.

Evvel İstanbul Emlak Konut Kasım ayı satış şampiyonu oldu!

EVvel İstanbul Başakşehir'de Emlak Konut GYO ile Intaya, EYG ve lotes hasılat paylaşımı ortaklığıyla hayata geçirilen Evvel İstanbul, 323 adet satışla kasımda İstanbul'da satışı yürütülen 46 proje arasından birinci oldu. '

Emlak Konut'tan arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., projeleri arasında bulunan ''İstanbul Kartal Orhantepe Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi " ihalesi için ilan yayımladı. İşte şirketten KAP'a yapılan açıklama...

Emlak Konut GYO A.Ş Küçükköy arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş bugün Kamu Aydınlatma Platform'unda yaptığı yazılı açıklamada Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin Küçükköy arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi paylaşımı değerleme raporunu yayınladı.

Emlak Konut GYO A.Ş Üsküdar arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş bugün Kamu Aydınlatma Platform'unda yaptığı yazılı açıklamada Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin Üsküdar arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı değerleme raporunu yayınladı.

emlak ofisinde paylaşım oranı Haberi

emlak ofisinde paylaşım oranı


Emlakçıların çalışma sistemi!


Emlak sektörü kazançlı bir sektördür. Türkiye’de emlak sektöründe çeşitli kazanç dağılım sistemleri vardır. Bunlar: 

1) Maaş

2) Maaş + Prim

3) Prim


Eğer ilk ikisini düşünüyorsanız bu iş biraz size zor gelebilir. Çünkü emeğinizin karşılığını almada sıkıntı yaşanabiliyor. Emlak sektöründe kariyer yapmak istiyorsanız öncelikle primle çalışma sistemine kendinizi adapte etmelisiniz. Sektörün güzelliği de zaten burada yatıyor. Bir nevi kendi işinizin patronu oluyorsunuz.


Çoğu emlak ofisinde paylaşım oranı (prim yüzdesi) 50 – 50’dir. Bazı ofislerde başlangıç primi daha düşük olmakla beraber ideali 50-50 paylaşımdır. Ofislerin hemen hemen çoğunda emlak danışmanının kişisel masrafları kendisine aittir. 


Kişisel masraflar derken, kartvizitler, cep telefon görüşmeleri vb. şeyler anlaşılabilir. Bu kişisel masraflar ofisten ofise değişmekle beraber, ofis masrafları ne kadar üzerine alırsa paylaşım oranınızı o kadar düşürür. Yüzde 50-50...