29 / 04 / 2024

emlak satın almak

emlak satın almak

Konut, arsa veya arazi gibi emlak satın almak istediğinizi düşünelim. Emlak satın alma işlemleri nasıl oluyor, süreç nasıl işliyor merak ediyorsanız yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

Şimdi otomobilleri satın almak mı, kiralamak mı daha mantıklı?

Araba almak isteyen milyonlarca kişi ve şirket, satın almanın mı kiralamanın mı daha mantıklı olduğunu araştırıyor. İşte ayrıntılar...

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kademeli konut satışının emlak piyasasının nasıl etkileyeceğini Türkiye'nin ilk ve tek Emlak Haber Sitesi Emlakkulisi.com'a açıkladı. İşte ATEM Başkanı Akçam'ın o değerlendirmesi...

Dünya devi Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti!

Dünya devleri arasında yer alan İsveçli Systemair, Türkiye'de şirket satın alman için harekete geçti. 

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

Ruslar, Türkiye'den sonra İspanya'da da rekor sayıda emlak satın aldı!

Rusya vatandaşları gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor. Ruslar İspanya'da konut yatırımında 2023'ün ilk altı ayında son 10 yılın rekorunu kırdı. Türkiye'den ise 713 konut satın aldı.

Lityum devi şirketten 4,3 milyar dolarlık satın alma teklifi!

Dünyanın en büyük pil metali üreticisi Albemarle, Avustralyalı lityum şirketi Liontown'u satın almak için teklifini yüzde 20 oranında yükselterek 4,3 milyar ABD dolarına çıkardı. Teklif sonrası Liontown'un anlaşmayı kabul etmeyi değerlendirdiği belirtildi.

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Dev Türk şirketini Rothschild ailesi satın alıyor 

Dünyanın en zengin ailelerinden Rothschild’ın üyesi olan Nat Rothschild, Türk şirketi Murat Ticaret Kablo'yu satın almak için Rekabet Kurumu'na başvuruda bulundu. İşte tüm detaylar...

İspanya'da Altın Vize uygulamasıyla son 10 senede yabancılar 5 bin 419 emlak satın aldı!

Aktarılan detaylara göre, İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak için 2013 yılında yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulamasıyla yabancıların 5 bin 419 emlak satın aldığı kaydedildi.

Klima satın alırken ve kullanırken nelere dikkat etmeli? Elektrik tasarrufu için neler yapmalı?

Bütçesi uygun olanlar sıcaklar bastırmadan klima satın almak için şimdiden piyasa araştırmasına başladı. Ancak seçim yaparken fiyat avantajının yanı sıra daha az enerji sarfiyatı yapan modeller öne çıkıyor.

Milli Emlak'tan konut imarlı arsa satışı! Aylık 1834 TL ödeme ile sizin olabilir!

Satılık hazine arazisi satın almak isteyen vatandaşların beklediği Milli Emlak satılık hazine arazisi ilanları yayınlandı.

Ev almak isteyenler dikkat! Peş peşe açıklandı! Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken 15 kural! 

6 Şubat tarihinde 11 şehri etkileyen depremin ardından gözler inşaat sektörüne çevrildi. Ev almak isteyenler dikkat! Peş peşe açıklandı! Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken 15 kural! 

Microsoft, 2023'te Netflix'i satın alacak!

Reuters'tan gündeme bomba gibi düşen açıklamalar geldi. Şirket, Microsoft'un 2023 yılında Netflix'i satın almak için harekete geçebileceğini öne sürdü. Bu satın almanın bedeli ise 'tahminen' 190 milyar dolar civarında olacak.

emlak satın almak Haberi

emlak satın almak

Emlak satın alma işlemleri!

Bir emlak almak aşamasında iseniz, tapu müdürlüğündeki alım-satım işlem sürecini bilmek ve uygulamak faydalı olacaktır. Sorunsuz ve kısa bir süre içinde emlak satın alma işlemleri nizi tamamlamak istiyorsanız, süreci haberimizin içerisinde inceleyebilirsiniz.


İlk olarak satın alacağınız emlak ile ilgili aklınızda soru işaretleri kalmaması adına, alacağınız gayrimenkulü bağlı bulunduğu belediyeden araştırmasını yapın. Adres bilgileri, malik bilgileri, eğer bir arazi ise sınır bilgilerinin kontrol edilmesi olası problemlere karşı bir önlem niteliği taşıyacaktır.


Tapu dairesinde emlak satın alma işlemleri için başvurmadan önce yapılması gerekenler sıralayacak olursak;

- Satın alacağınız gayrimenkulün tapu fotokopisini edinin. Elinizdeki tapu fotokopisiyle gayrimenkulün bağlı olduğu belediyenin emlak bölümünden emlak vergisi olup olmadığına bakın.

- Satın alacağınız gayrimenkul eğer bir arsa ise, yerin köşe kazıkları ile sınırlarının belirlenmesini isteyin.

- Gayrimenkulün...