29 / 04 / 2024

Emlak satma işlemleri

Emlak satma işlemleri

Konut, arsa veya arazi gibi emlak satın almak istediğinizi düşünelim. Emlak satın alma işlemleri nasıl oluyor, süreç nasıl işliyor merak ediyorsanız yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

Nazilli'de emlak beyanı için yeni dönem! 

Aydın'ın Nazilli ilçesinde emlak beyanı işlemleri elektronik ortama taşındı.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün satış ve kiralama işlemleri mecliste!

Milli Emlak Genel Müdürlüğünce 1 Ocak 2020'den bu yana yapılan satış, kiralama işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak Konut bahar kampanyası başvuru işlemleri 2018!

Emlak Konut GYO, daha önce 50 projesinden ev almış olan kimseler için bahar kampanyası başlattı. İşte Emlak Konut bahar kampanyası başvuru işlemleri 2018...

Emlak Konut indirim kampanyası başvuru işlemleri!

Emlak Konut, 47 projesinden 1 Şubat'tan önce daire alanlar için indirim kampanyası başlattı. Peşin ödemede bulunan alıcılar başvurmaları halinde yüzde 20'lik indirimden yararlanabilecek. İşte emlak Konut indirim kampanyası başvuru işlemleri..

İşte emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme işlemleri!

1 Mart'ta başlayan emlak ve çevre temizlik vergisi için ödeme süresi 31 Mayıs akşamına kadar devam ediyor. İşte emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme işlemleri..

2017 emlak vergisi ödeme işlemleri!

Gayrimenkul sahipleri her sene emlak vergisini ödemek ile mükellef oluyor. İlk defa emlak vergisi ödeyecek olanlar ne kadar ve nasıl vergi ödeyeceklerini merak edebiliyor. İşte 2017 emlak vergisi ödeme işlemleri..

Emlak vergisi ödeme işlemleri nasıl yapılır?

Kendi adınıza kayıtlı bir taşınmaz mülke sahipseniz her yıl düzenli olarak emlak vergisi vermeniz gerekiyor. Peki emlak vergisi ödeme işlemleri nasıl yapılır?

E-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri!

Belediyelerde vergi kuyruğuna girmek istemeyen mükellefler ödemelerini e-belediye sistemi ile yapabiliyor. İşte e-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri..

Ege Perla'nın kiralama işlemleri Platin Emlak tarafından yapılacak!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Ege Perla Projesi kiralama işlemleri yayınlandı.

Serbest bölge arazilerinin kamulaştırma işlemleri düzenlenecek!

Ekonomi Bakanı Elitaş, Serbest Bölgeler Kanunu, Emlak Vergisi ve Katma Değer Vergisi kanunlarında değişiklik yapılmasını öngördüklerini belirterek, "Serbest bölge arazilerine ilişkin kamulaştırma işlemleri düzenlenecek" dedi.

Emlak vergisi ödeme işlemleri 2016!

2016 yılı emlak vergisi ödemeleri 1 Mart itibariyle başlıyor. Mükellefler bu senenin ilk taksit borcunu 31 Mayıs'a kadar ödeyebilecek. İşte emlak vergisi ödeme işlemleri 2016..

Emlakçının tapu işlemleri!

Tapu alım satım işi olan kimseler, randevu günü tapu dairesinde bulunamayacaksa yerine vekil tayin ederek işlemin gerçekleşmesini sağlayabiliyor. İşte emlakçının tapu işlemleri..

Emlak vergisi internetten ödeme işlemleri!

Taşınmaz mal sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinde 2. taksit ödemeleri Kasım ayı sonuna kadar devam ediyor. Ödemeler internetten de yapılabiliyor. İşte emlak vergisi internetten ödeme işlemleri..

Emlak satma işlemleri Haberi

Emlak satma işlemleri

Emlak satın alma işlemleri!

Bir emlak almak aşamasında iseniz, tapu müdürlüğündeki alım-satım işlem sürecini bilmek ve uygulamak faydalı olacaktır. Sorunsuz ve kısa bir süre içinde emlak satın alma işlemleri nizi tamamlamak istiyorsanız, süreci haberimizin içerisinde inceleyebilirsiniz.


İlk olarak satın alacağınız emlak ile ilgili aklınızda soru işaretleri kalmaması adına, alacağınız gayrimenkulü bağlı bulunduğu belediyeden araştırmasını yapın. Adres bilgileri, malik bilgileri, eğer bir arazi ise sınır bilgilerinin kontrol edilmesi olası problemlere karşı bir önlem niteliği taşıyacaktır.


Tapu dairesinde emlak satın alma işlemleri için başvurmadan önce yapılması gerekenler sıralayacak olursak;

- Satın alacağınız gayrimenkulün tapu fotokopisini edinin. Elinizdeki tapu fotokopisiyle gayrimenkulün bağlı olduğu belediyenin emlak bölümünden emlak vergisi olup olmadığına bakın.

- Satın alacağınız gayrimenkul eğer bir arsa ise, yerin köşe kazıkları ile sınırlarının belirlenmesini isteyin.

- Gayrimenkulün...