29 / 04 / 2024

Emlak satmak

Emlak satmak

Konut, arsa veya arazi gibi emlak satın almak istediğinizi düşünelim. Emlak satın alma işlemleri nasıl oluyor, süreç nasıl işliyor merak ediyorsanız yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

Ev alıp satmak isteyenler dikkat! Sahte emlak komisyoncusundan tam 430 bin Euro'luk dolandırıcılık!

Yaşlı kişileri, emlak komisyoncusu olduğunu belirterek mal alım-satımı ve/veya kiralama kisvesi altında tam 430 bin Euro dolandıran bir kadın tutuklandı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Milyonları ilgilendiriyor! Yetki belgesi olmayan emlakçılara dikkat!

Uzmanlardan konut alıp satmak isteyen veya kiralık konut arayan kişilere yeni bir uyarı geldi. Emlak fiyatlarını yetkisiz emlak danışmanlarının arttırdığı iddiasında bulunan uzmanlar, emlakçıların yetki belgesine dikkat edilmesini vurguladı.

Emlak vergisi ödenmeden tapu devri yapılır mı?

Evini satmak isteyen ancak vergi borcu bulunan vatandaşlar, "Emlak vergisi borcu olan ev satılabilir mi?" sorununa yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Villasına alıcı bulamayan Ajda Pekkan, emlakçılara dava açıyor!

Süperstar Ajda Pekkan, Bahçeköy'de bulunan villasına bir türlü alıcı çıkmayınca faturayı emlakçılara kesti. Villasını fiyatla internetten satmak için ilana koyan birçok farklı emlakçıya dava açıyor.

Didim'de uzayan tapu işlemlerine emlakçıdan tepki!

Didim'de artış gösteren gayrimenkul satışları sebebiyle yoğunlaşan tapu dairesindeki iş yükü az sayıdaki memurla giderilmeye çalışılınca, uzayan işlemler emlakçılar ile mülk almak ve satmak isteyenlerin tepki göstermesine neden oldu.

Engin Taşdemir: Belediye başkanları emlakçılık yapıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyeleri basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan CHP Meclis üyesi Engin Taşdemir, “Belediye yetkililerinin tek görevi sadece arsa satmak mı. Kendilerine emlakçılığı meslek edindiler” diye konuştu.

Emlakçı alım satım sözleşmesi örneği 2017!

Ev, işyeri asra veya arazi alıp satmak ya da kiraya vermek isteyen kimseler emlakçılar ile anlaşabiliyor. Anlaşma sağlayan taraflar emlakçı ile sözleşme imzalıyor. İşte emlakçı alım satım sözleşmesi örneği 2017..

İşte evlerin emlak değerini artıracak 10 ipucu!

Emlak piyasasının durgun olduğu bir dönemde ev satmak ya da kiralamak isteyenler, bazı noktalara dikkat ederek evlerine kolaylıkla alıcı bulabiliyor. İşte o 10 önemli ipucu...

Emlakçı komisyonu yüzde kaç 2017?

Taşınmaz malları satmak ya da kiralamak isteyenler söz konusu işlemi daha hızlı bir şekilde yapmak için emlakçılara müracaat ediyor. Peki, emlakçı komisyonu yüzde kaç 2017?

Emlakçı alım satım komisyonu 2017!

Taşınmaz mal almak ya da satmak isteyen kimseler, bu işlemi emlakçı ile yapmaları halinde emlakçıya komisyon ödüyor. İşte emlakçı alım satım komisyonu 2017..

İşte Londra'da 102 milyon TL'ye emlak sitesinde satılan malikane!

Londra'da bir milyoner 24 milyon pound (102 milyon TL) değerindeki adeta bir saray yavrusu olan malikanesini satmak için sadece birkaç yüz lira vererek kendisi bir emlak sitesine ilan vermeyi tercih etti.​​

Emlakçı komisyon ücretleri 2016!

Emlakçılar taşınmaz malını satmak isteyen veya kiralamak isteyenler ile alıcı ve kiracıları bir araya getiriyor. Anlaşma sağlanması halinde emlakçıya ücret ödeniyor. İşte emlakçı komisyon ücretleri 2016..

Emlakçı ücretini kim öder?

Taşınmaz mal almak-satmak ya da kiraya vermek-kiralamak isteyen kimseler bu işlemin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için emlakçı ile çalışabiliyor. Peki, anlaşma sağlanması halinde emlakçı ücretini kim öder?

Emlak satmak Haberi

Emlak satmak

Emlak satın alma işlemleri!

Bir emlak almak aşamasında iseniz, tapu müdürlüğündeki alım-satım işlem sürecini bilmek ve uygulamak faydalı olacaktır. Sorunsuz ve kısa bir süre içinde emlak satın alma işlemleri nizi tamamlamak istiyorsanız, süreci haberimizin içerisinde inceleyebilirsiniz.


İlk olarak satın alacağınız emlak ile ilgili aklınızda soru işaretleri kalmaması adına, alacağınız gayrimenkulü bağlı bulunduğu belediyeden araştırmasını yapın. Adres bilgileri, malik bilgileri, eğer bir arazi ise sınır bilgilerinin kontrol edilmesi olası problemlere karşı bir önlem niteliği taşıyacaktır.


Tapu dairesinde emlak satın alma işlemleri için başvurmadan önce yapılması gerekenler sıralayacak olursak;

- Satın alacağınız gayrimenkulün tapu fotokopisini edinin. Elinizdeki tapu fotokopisiyle gayrimenkulün bağlı olduğu belediyenin emlak bölümünden emlak vergisi olup olmadığına bakın.

- Satın alacağınız gayrimenkul eğer bir arsa ise, yerin köşe kazıkları ile sınırlarının belirlenmesini isteyin.

- Gayrimenkulün...