05 / 05 / 2024

emlak takas işlemi nasıl yapılır

emlak takas işlemi nasıl yapılır

Trampa olarak da bilinen takas işlemi, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlak takası nasıl yapılır? Emlak takası hangi tapu müdürlüğünde yapılır?

2023'te 2.95 milyon gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada “2023'te Türkiye'de tüm gayrimenkul türlerinde yaklaşık olarak 2.95 milyon gayrimenkul satış işlemi yapılarak, 60 milyar 59 milyon 215 bin 486 TL tapu harcı geliri elde edildi” diye konuştu.

Emlakçılar için yeni bir gelir modeli oluşturuldu!

Hürriyet Emlak kurumsal üyesi olan bir emlak ofisinden kiralama veya satın alma işlemi gerçekleştirecek olan herkesin ücretsiz olarak faydalanabileceği Kazanç Dünyası fırsatları, sektöründe Türkiye’de bir ilk olma özelliğine de sahip. 

Akyazı Stadı'nda çim serme işlemi devam ediyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan ve Türkiye'nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk stadyumu özelliği taşıyan Akyazı Stadı'nda çim serme işlemi devam ediyor.

Ruhsat yenileme işlemi nedir?

Kanunda belirtilen süre zarfı içerisinde inşaat çalışmalarına başlanılmayan veya bitirilmeyen yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, ruhsat yenileme işlemi nedir? Nasıl yapılır?

Vasi tayini işlemi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Vasi tayin işlemi nasıl yapılır?'' sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

GAP Arena'da çim serme işlemi başladı!

Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor'un heyecanla beklediği stadı GAP Arena'da çim serme işlemi başladı. Çim serme çalışmalarının yaklaşık 1 hafta süreceği öğrenildi.

Gayrimenkulde tapu devir işlemi yapacaklar dikkat!

Yenigün İzmir Gazetesi'nin yazarlarından Engin Malay bugünkü yazısında gayrimenkulde tapu devir işlemi yapacak vatandaşları uyardı. İşte Engin Malay'ın o yazısı...

Ankara Batıkent Metrosu'nda aktarma işlemi sona erdi!

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapımı sürdürülen Keçiören Metrosu bağlantı çalışması nedeniyle Batıkent Metrosu'nda uygulanan aktarma işlemi son aerdi.

Emlak vergisi için son 2 hafta kaldı!

Mart ayında başlayan emlak vergisi dönemi Mayıs ayı vergi takvimine göre, bu ay sonu sona eriyor. Buna göre, emlak vergisi için son 2 hafta kaldı..

Emlak vergisi için son 15 gün kaldı!

Mart ayında başlayan emlak vergisi ilk taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Buna göre, emlak vergisi için son 15 gün kaldı..

Emlak vergisi için son 25 gün!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi zorunlu oluyor. Bu vergi senede iki eşit taksitte ödenebiliyor. Emlak vergisi için son 25 gün kaldı..

2016 emlak vergisi için son gün ne zaman?

Mart ayı itibariyle başlayan emlak vergisi dönemi devam ediyor. Hala ödeme yapmamış mükelleflerin son günü kaçırmamaları gerekiyor. Peki, 2016 emlak vergisi için son gün ne zaman?

Şişli'de 300 milyon dolarlık usülsüz imar işlemi soruşturması!

İstanbul Şişli Belediyesi'nde 'imar' şoku yaşanıyor. Şişli'de yüzlerce kişinin tapusu iptal edilirken, usülsüz imar işlemi soruşturmasının 300 milyon dolarlık olduğu iddia ediliyor. İşte imar vurgunu yapılan mahalleler...

emlak takas işlemi nasıl yapılır Haberi

emlak takas işlemi nasıl yapılır

Emlak takası nasıl yapılır?

Trampa olarak da bilinen takas işlemi, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Takasa konu olacak mallar; taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. 


Takas ile değiştirilecek emlakların değerlerinin birbirine eşit olması şartı aranmıyor. Taşınmazların değerleri arasında eşitlik olmaması halinde, bu fark bir miktar para ödenerek denklik sağlanabiliyor. 


Değer eşitliği için  ödenecek bir bedel işlem sırasında peşin ödenmeyecekse, ileride ödenecekse bunun için kanuni ipotek tesis edilebiliyor.


Farklı il ve ilçelerde bulunan taşınmaz malların takas yapılabiliyor. Peki, emlak takası nasıl yapılır? Emlak takası hangi tapu müdürlüğünde yapılır? 


Farklı il veya ilçedeki taşınmaz malların takas istemi taşınmazların bulunduğu il veya ilçelerden herhangi birinde yapılabiliyor. 


İstemin yapıldığı tapu sicil müdürlüğünce, diğer ilçe tapu sicil müdürlüğünden kayıt örneği ve yetki istenerek işlem sonuçlandırılır ve...