27 / 04 / 2024

emlak ve çöp vergisi sorgulamaları

emlak ve çöp vergisi sorgulamaları

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için; çöp vergisi ise mesken ile işyerleri için ödeniyor. Peki, emlak ve çöp vergisi sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Magnet Mıp Emlak Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Magnet Mıp Emlak Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Buseyna Mugles tarafından kuruldu.

Emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

1 Kasım itibari ile emlak ve çöp vergisinin 2. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi!

2018 yılı emlak ve çöp vergisi 2. taksit dönemi dün başladı. Peki, kimler, nereye ve nasıl ödeme yapacak? İşte 10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi...

12 soruda konutların emlak ve çöp vergisi!

Konutların emlak ve çöp vergisi için 2. taksit ödemelerinin Kasım ayının sonuna kadar yapılması gerekiyor. Peki, konutların emlak ve çöp vergisi nasıl ödenir?

5 soruda dükkanların emlak ve çöp vergisi!

Kasım ayı itibari ile 2. taksit dönemi başlayan dükkanların emlak ve çöp vergisi nasıl ödenir? Dükkanların emlak ve çöp vergisi ne kadar?

Ayhan Emlak Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayhan Emlak Ve Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ayhan Şereflier ve Emine Şereflier ortaklığında 80 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Pırlantam İnşaat Kuyumculuk Emlak Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pırlantam İnşaat Kuyumculuk Emlak Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Özgür Kozahan tarafından 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Mumida İnşaat Gıda Emlak Ve Şans Oyunları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mumida İnşaat Gıda Emlak Ve Şans Oyunları Sanayi Ticaret Limited Şirketi Didem Araz ve Mehmet Araz ortaklığında 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Oberon Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Ve Yönetim Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Oberon Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Ve Yönetim Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi Nazif Caner Çambel tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Emlak ve çevre temizlik vergisi için son gün bugün!

Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren emlak ve çevre temizlik için son gün bugün olup; mesai bitimine kadar tüm ödemelerin yapılmış olması gerekiyor...

Emlak ve çevre temizlik vergisinde son gün yarın!

Emlak ve çevre temizlik vergisi için son gün yarın olup, hala borcunu ödememiş olan mükelleflerin yarın mesai bitimine kadar vergi borçlarını ödemeleri gerekiyor...

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 3 gün!

Belediyeye her sene ödenmesi gereken emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödemesinde son gün yaklaşıyor. Emlak ve çevre temizlik vergisi için son 3 gün kaldı...

Emlak ve çevre temizlik vergisi 5 gün sonra sona eriyor!

Gayrimenkullerin emlak ve çevre temizlik vergisi için 1. taksit dönemi 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. Vergi mükelleflerinin vergilerini ödemeleri için son 5 günü bulunuyor...

emlak ve çöp vergisi sorgulamaları Haberi

emlak ve çöp vergisi sorgulamaları

Emlak ve çöp vergisi sorgulama işlemleri!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın değeri ve emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor.


Vergi büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


Vergide meskenler için bazı muafiyetler bulunuyor. Geliri olmayan ve 200 metrekareden küçük tek meskeni olan kimseler, vergi ödemelerinden muaf olabiliyor. Bunun için belediyeye müracaat ediliyor.


Çöp vergisi olan çevre temizlik vergisi ise, Belediye Gelirleri Kanununun mükererrer 44. maddesi gereğince ödeniyor. 


Kanun gereğince belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer...