04 / 05 / 2024

emlak ve vergi masrafları

emlak ve vergi masrafları

Gayrimenkul sahibi olan vatandaşlar, bazı harç ve vergileri ödemek ile yükümlü oluyor. Örneğin, alım satım işlemi sırasında tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşte diğer emlak ve vergi masrafları...

Emlak ve çevre temizlik vergisi nedir, nasıl ödenir?

Ev sahibi olmanın getirdiği sorumluluklardan biri de emlak ve çevre temizlik vergisini ödemektir. Bu vergi türü de diğer vergiler gibi belirli bir amaçla ve belirli bir süre içinde ödenmelidir. Peki emlak ve çevre temizlik vergisi nedir, neden ve nasıl ödenir? İşte daha detaylı bilgiler…

Emlak ve çevre temizlik vergisinde son gün bugün!

2018 yılı vergi takvimine göre emlak ve çevre temizlik vergisinin 2. taksit dönemi bugün sona eriyor. Mükelleflerin ödemelerini mesai bitimine kadar yapmaları gerekiyor...

Muş Belediyesi'nden emlak ve çevre temizlik vergisi uyarısı!

Muş Belediyesi, 2018 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemelerinin son gününün 30 Kasım 2018 Cuma olduğunu ifade ederek vergi mükelleflerine hatırlatmada bulundu. 

Emlak ve çevre temizlik vergisini kiracı mı öder?

Kimi mal sahipleri kiradaki gayrimenkulü için vergi mükellefinin kimin olması gerektiğini sorgulayabiliyor. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisini kiracı mı öder? Vergi mükellefi kimdir?

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti yaklaşıyor!

2018 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit dönemi yaklaşıyor. Vergi mükelleflerinin ödemelerini 1 Kasım itibari ile yapmaları gerekecek..

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti bugün bitiyor!

2017 yılına ait emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Bugün içerisinde ödeme yapmayan vergi mükelleflerini vergi cezası bekliyor..

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti yarın bitiyor!

2017 yılı vergi takvimine göre emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme dönemi yarın mesai bitiminde sona eriyor.

Emlak ve çevre temizlik vergisinde son gün yarın!

Emlak ve çevre temizlik vergisi için son gün yarın olup, hala borcunu ödememiş olan mükelleflerin yarın mesai bitimine kadar vergi borçlarını ödemeleri gerekiyor...

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 3 gün!

Belediyeye her sene ödenmesi gereken emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödemesinde son gün yaklaşıyor. Emlak ve çevre temizlik vergisi için son 3 gün kaldı...

Emlak ve çevre temizlik vergisi 5 gün sonra sona eriyor!

Gayrimenkullerin emlak ve çevre temizlik vergisi için 1. taksit dönemi 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. Vergi mükelleflerinin vergilerini ödemeleri için son 5 günü bulunuyor...

Emlak ve Çevre temizlik vergisinde son gün uyarısı!

Osmaniye Belediyesi,2017 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi (ÇTV) ilk taksit ödemesi konusunda vergi ödemesi yapacak olan vatandaşları uyardı.

Emlak ve çevre temizlik vergisi için son 10 gün!

2017 yılı Mayıs ayı vergi takvimine göre emlak ve çevre temizlik vergisi için son 10 gün kaldı. Henüz ödeme yapmamış olan mükelleflerin bu süre içinde ödemelerini yapmaları gerekli..

Naşukati Gıda Turizm Emlak Ve Matbaacılık Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Naşukati Gıda Turizm Emlak Ve Matbaacılık Ticaret Sanayi Limited Şirketi bugün Fatih’te 40 bin TL sermaye bedeli ile Nouralhouda Al tarafından kuruldu.

emlak ve vergi masrafları Haberi

emlak ve vergi masrafları

Emlak ve vergi masrafları!

Gayrimenkul sahibi olan vatandaşlar, bazı harç ve vergileri ödemek ile yükümlü oluyor. Örneğin, alım satım işlemi sırasında tapu harcının ödenmesi, sonraki dönemlerde ise her sene emlak vergisi gibi vergilerin ödenmesi gerekiyor. Peki, bir gayrimenkul sahibi olan kimselerin yükümlü olduğu vergiler nelerdir?


Tapu Harcı

Tapu Harcı, konutun emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, alım satım sırasında oluşan satış bedeli üzerinden, binde 20 oranında alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor. Ayrıca tapu döner sermaye ücretinin de ödenmesi gerekiyor.


Emlak Vergisi

Emlak vergisi, belediye sınırları içindeki cadde, sokak veya değer bakımından farklı bölgeler için emlak vergisine esas olan değerler ayrı ayrı hesaplanıyor ve her dört yılda bir takdir komisyonları tarafından asgari birim değer tespiti belirleniyor.


Konutlarda "Emlak Vergisi" oranı meskenlerde binde 1, diğer...