27 / 04 / 2024

Emlak vergi beyannamesi nasıl verilir

Emlak vergi beyannamesi nasıl verilir

Gayrimenkul sahiplerinin emlak vergilerini ödeyebilmeleri için, ilk olarak emlak vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor. Söz konusu emlak vergisi beyannamesi nasıl verilir? İşte yanıtı ve detayları haberimizde...

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

Kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Kira gelir vergisi için geri sayım sona eriyor. 1 Mart'ta beyanname ve taksit ödeme dönemi başlıyor. Peki, kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Emlak vergi borcuna yapılandırma geliyor!

Vergi borçlarıyla ilgili yapılandırmaya dair teklif Meclis'te tartışmaya başladı. Ele alınacak vergi borçları içerisinde emlak vergisi borcu da yer alıyor. 

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi mecliste!

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi meclis gündemine taşındı. MHP'li Kara, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çimbeton Hazırbeton 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

Çimbeton Hazırbeton'un 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 hesap dönemine ilişkin geçici vergi beyannamesi ekinde Vergi Dairesi'ne sunulan gelir tablosu yayınlandı.

Yeşil Yapı 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

Yeşil Yapı'nın 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait geçici vergi beyannamesi ekinde Vergi Dairesine sunulan gelir tablosu yayınlandı.

Yeşil GYO 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

Yeşil GYO'nun 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait geçici vergi beyannamesi ekinde Vergi Dairesine sunulan gelir tablosu yayınlandı.

Kuyumcukent Gayrimenkul 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyannamesi!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 hesap dönemine ilişkin gelir tablosu, geçici vergi beyannamesi ekinde Vergi Dairesi'ne sunuldu.

Deniz GYO 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyannamesi!

Deniz GYO'nun Vergi Usül Kanunu hükümlerine göre hazırlanmış 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait ayrıntılı gelir tablosu, 2020 yılı 4. dönem kurum  geçici vergi beyannamesi ekinde bağlı bulunduğu İstanbul Zincirlikuyu Vergi Dairesi'ne verildi.

Emlak Konut GYO 2020 yılı gelir tablosu!

Emlak Konut GYO'nun 2020 yılı 4. dönem geçici vergi beyannamesi ekinde verilen ve SPK mevzuatına göre düzenlenmemiş gelir tablosu yayınlandı. 

Edip Gayrimenkul 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

Edip Gayrimenkul'ün Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenmemiş ekteki 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu, geçici vergi beyannamesi ekinde vergi dairesine verildi.

Utopya Turizm İnşaat 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

Utopya Turizm İnşaat'ın Seğmenler Vergi Dairesine sunulan 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 hesap dönemine ait geçici vergi beyannamesi yayınlandı. 

Tek-Art İnşaat 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

Tek-Art İnşaat'ın ekli tablosu geçici vergi beyannamesi ekinde vergi dairesine sunuldu. 

Emlak vergi beyannamesi nasıl verilir Haberi

Emlak vergi beyannamesi nasıl verilir

Emlak vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Emlak vergisinden muaf olmayan gayrimenkul sahiplerinin, sahip oldukları mallar için belediyeye beyanda bulunmaları gerekiyor. Söz konusu emlak vergisi beyannamesi nasıl verilir?


Emlak vergisi beyannamesi

Yukarıda da belirttiğimiz gibi emlak vergisi beyannamesi bağlı olunan belediyelere yapılıyor. Söz konusu beyanname verilirken, bazı belgelerin de belediyeye teslim edilmesi gerekiyor. Emlak vergisi beyannamesi için gereken belgeler şu şekilde sıralanıyor;


Gerekli belgeler;

Kapak Dosya, 

Tapu Fotokopisi, 

Adres ve Telefon Numarası, 

Mülk Sahibi Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

Emlak Vergisi Beyanname Formu.


Emlak vergisi beyanname süresi

Emlak beyannamelerinin belediyeye en geç gayrimenkul tapusunun alındığı yılın sonuna kadar olarak belirleniyor. Ancak eğer alınan gayrimenkulün inşaatı tamamlanmadıysa, inşaat tamamlandıktan ve tapu alındıktan sonra o yıl içinde beyannamenin verilmesi gerekiyor.



Emlak vergisi beyannamesi örneği!






Işıl Seren...