28 / 04 / 2024

emlak vergi borcunu ödeme

emlak vergi borcunu ödeme

Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaza sahip olunması ile başlıyor. İlk vergi ödemesi satışın yapıldığı seneyi takip eden yılda ödenmeye başlıyor. Peki, vergi nasıl ödenir? İşte emlak vergisi borcunu ödeme işlemleri..

Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir?

1319 sayılı Emlak Vergi Kanununa göre Türkiye sınırları içerisinde yer alan binalar, arsalar ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi ödememe cezası 2022!

Emlak vergisi, taşınmazı olan herkes tarafından ödenmesi gereken bir vergidir. Ancak kimi mükellefler vergi borcunu zamanında ödeyemiyor veya ödemiyor. Peki, emlak vergisi ödememe cezası 2022 nedir?

Hisseli konutta emlak vergi nasıl ne olur?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Karabıyık bugün köşe yazısında hisseli konutlardaki emlak vergisi konusu kaleme aldı.

Emlak vergisi borcu olanlara müjde!

Yeni yapılandırma kapsamında 30 Nisan 2021 tarihi öncesinde emlak vergi borcu olanlara müjde geldi. Borcu olan mükellefler yapılandırmayla borcunu kapatabilecek. 

Emlak vergileri yapılandırılıyor!

Bazı kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yeni yasayla emlak vergi borçları da yapılandırılacak.

Şanlıurfa Haliliye'de Belediyesi'nden emlak vergi ödemelerine kolaylık!

Şanlıurfa'ya bağlı Haliliye Belediyesi 2021 senesi emlak vergisi için ilk taksit ödemelerinin online olarak yapılabileceğini açıkladı.

Emlak vergi borcuna yapılandırma geliyor!

Vergi borçlarıyla ilgili yapılandırmaya dair teklif Meclis'te tartışmaya başladı. Ele alınacak vergi borçları içerisinde emlak vergisi borcu da yer alıyor. 

Tapuda online dönem!

TBMM Başkanlığı'na sunulan İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik içeren kanun teklifine göre; tapu müdürlükleri, taşınmazların devir ve ferağında tapu ve kadastro harcının matrahında dikkate alınan emlak vergi değeri ile emlak vergisi borcunu online olarak sorgulayabilecek.

Emlak vergisini kimler ödemeyecek?

2021'de mülklerin emlak vergi değerleri, 2020 yılı emlak vergi değerlerinin üzerine yüzde 4.55 oranında değer artırımı uygulanarak bulunacak. Peki emlak vergisini kimler ödemeyecek?

2020 emlak vergisinden hangi iş yerleri muaf?

İş yeri ve konut sahipleri için emlak vergisi ödemeleri başladı. 2020 yılı emlak vergi değerleri, 2019’da yılındaki emlak rayici üzerine yeniden değerleme oranının yarısı uygulanarak hesaplanıyor. Peki 2020 emlak vergisinden hangi iş yerleri muaf? İşte detaylar...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! 2020 yılı emlak vergi değerleri!

İş yeri ve konut sahipleri için emlak vergisi ödemeleri başladı. 2020 yılı emlak vergi değerleri, 2019’da yılındaki emlak rayici üzerine yeniden değerleme oranının yarısı uygulanarak hesaplanıyor. İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi sorgulama 2020!

2020 yılında kullanılacak emlak vergi değerleri belli oldu. Peki emlak vergisi ne  zaman ödenecek? Vergi sorgulaması nasıl yapılır? 

Arazi emlak vergisi 2020!

Arazi sahiplerinin her yıl ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2020'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2020 oranları ne kadar?

emlak vergi borcunu ödeme Haberi

emlak vergi borcunu ödeme

Emlak vergisi borcunu ödeme işlemleri!

Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaza sahip olunması ile başlıyor. İlk vergi ödemesi satışın yapıldığı seneyi takip eden yılda ödenmeye başlıyor.


Emlak vergisi senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Ödemelerin ilk taksiti Mart ayında başlıyor, Mayıs ayının sonuna kadar devam ediyor. 2015 yılında 31 Mayıs'ın haftasonuna denk gelmesi nedeni ile vergi en son 1 Haziran'da ödeniyor.


Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor. Peki, emlak vergisi nereden ve nasıl yapılır?


Emlak vergisi borcunu ödeme işlemleri

Emlak vergi borcu ödeme işlemleri, bağlı olunan belediyeden yapılabiliyor. Farklı şehirde yer alan taşınmazlar için PTT havalesi ile de ödeme yapılabiliyor.


Ayrıca e-belediye sistemine giriş yapılarak da internet üzerinden emlak vergisi borcu ödenebiliyor.


Emlak vergisi için ödenecek borç, taşınmazın değeri ve türüne göre belirlenen emlak vergisi...