02 / 05 / 2024

emlak vergi cezası hesaplama

emlak vergi cezası hesaplama

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi durumunda mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi gecikme zammı nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve araziler için ödeniyor. Her sene ödenmesi gereken bu vergi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye veriliyor. Peki, emlak vergisi geç ödenirse ne olur? Emlak vergisi gecikme zammı nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi cezası ne kadar?

Emlak vergilerini zamanında ödemeyen; vergi yükümlüsü gayrimenkul sahiplerine ceza uygulanıyor. Peki söz konusu uygulamada olan emlak vergisi cezası ne kadar? İşte yanıtı ve detayları haberimizde...

Kira geliri olanlar aman dikkat! Bunu yapmayana ceza yağacak!

Bu yılın Mart ayı ile beraber kira geliri elde eden milyonlarca kişi beyanname verecek. Mart ayının sonuna kadar elde etmiş oldukları geliri Maliye'ye bildirmeyenlerin hem istisna hakkı kaybolacak hem de vergi cezası ortaya çıkacak.

Ev sahipleri aman dikkat! Kiracıların eline düşmeyin...

Günümüzde kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar artarak devam ediyor. Kiracılar ile ev sahipleri arasında yeni bir döneme girildiği kaydedildi. Ev sahipleri kiracıları bugüne kadar sıkıştırırken şimdi vergi cezası nedeni ile ev sahipleri kiracıların peşinde...

Borç yapılandırma  tasarısı meclisten geçti! 2 bin TL altı borçlar ne zaman silinecek?

Devletin tüm kurumlarına olan vergi borçlarına yönelik büyük imkan sağlayan Borç yapılandırma kanun teklifi  Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Devlete olan vergi cezası, MTV, sigorta prim borcu gibi tüm borçların dahil edildiği kapsamlı düzenlemeden sonra şimdi vergi borçları ne zam

YouTuberlara yeni maliye düzenlemesi! Vergi cezası mı geliyor?

Gelir İdaresi Başkanlığından YouTuber, Tiktoker ve Bloggerlara yönelik düzenleme yolda. Gelir İdaresi Başkanlığı 2022 yılına ait Kurumsal Beklentiler raporunda faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Gayrimenkul sahiplerinin tamamını ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Emlak vergileri, yılda iki eşit taksitle ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri mart, nisan ve mayısta, ikincisi ise kasımda tahsil ediliyor. Peki, Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir?

1319 sayılı Emlak Vergi Kanununa göre Türkiye sınırları içerisinde yer alan binalar, arsalar ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi ödememe cezası 2022!

Emlak vergisi, taşınmazı olan herkes tarafından ödenmesi gereken bir vergidir. Ancak kimi mükellefler vergi borcunu zamanında ödeyemiyor veya ödemiyor. Peki, emlak vergisi ödememe cezası 2022 nedir?

Hisseli konutta emlak vergi nasıl ne olur?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Karabıyık bugün köşe yazısında hisseli konutlardaki emlak vergisi konusu kaleme aldı.

Evi değerli olanların vergisi arttı!

Bu sene ilk kez yeni bir vergi tahsilatı yapılıyor. Konutlarının emlak vergi değeri 5 milyon 227 bin Türk Lirası'nı geçenler Değerli Konut Vergisi'ni ödüyor. Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, değerli konut vergisinde bilinmeyenleri anlattı...

Emlak vergisi borcu olanlara müjde!

Yeni yapılandırma kapsamında 30 Nisan 2021 tarihi öncesinde emlak vergi borcu olanlara müjde geldi. Borcu olan mükellefler yapılandırmayla borcunu kapatabilecek. 

Emlak vergileri yapılandırılıyor!

Bazı kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yeni yasayla emlak vergi borçları da yapılandırılacak.

Şanlıurfa Haliliye'de Belediyesi'nden emlak vergi ödemelerine kolaylık!

Şanlıurfa'ya bağlı Haliliye Belediyesi 2021 senesi emlak vergisi için ilk taksit ödemelerinin online olarak yapılabileceğini açıkladı.

Emlak vergi borcuna yapılandırma geliyor!

Vergi borçlarıyla ilgili yapılandırmaya dair teklif Meclis'te tartışmaya başladı. Ele alınacak vergi borçları içerisinde emlak vergisi borcu da yer alıyor. 

emlak vergi cezası hesaplama Haberi

emlak vergi cezası hesaplama

Türkiye sınırları içerisinde bulunan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Evi, işyeri, arsa ve arazisi olan tüm mal sahipleri emlak vergisi mükellefi arasında yer alıyor. İlçe belediyelerine ödenen emlak vergisi, senede iki eşit taksit durumunda ödeniyor. İsteyenler bu taksit döneminde borcun tamamını kapatabiliyor.

Emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içinde gerçekleşiyor. Vergi borcu Mart ve Kasım ayları içerisinde yapılabiliyor. Borcun zamanında ödenmemesi durumunda mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki, emlak vergisi cezası 2021 ne kadar?

Emlak vergisi cezası 2021

Emlak vergisi borcunu ödemeyen vatandaşların vergisine yüzde 2 oranında aylık ceza uygulanıyor. Ayrıca vergi borcu ödenmeden gayrimenkulün satılmak istenmesi durumunda satış işlemi onaylanmıyor. Öncelikle emlak vergisi borcunun kapatılmış olması gerekiyor.

Emlak vergisi ne kadar ödenir?

Emlak vergisi için ödenecek bedeli, taşınmazın değeri...