03 / 10 / 2024

emlak vergi dönemleri

emlak vergi dönemleri

Emlak sahipleri tarafından ödenen çevre temizlik ve emlak vergisinin ilk taksit dönemi yarın sona eriyor. Mükelleflerin yarın mesai bitimine kadar ödemelerini yapmaları gerekiyor..

Emlak vergileri dönemleri!

Emlak vergileri dönemleri, her sene Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan vergi takvimi kapsamında belirtiliyor. Buna göre şu an 2013 yılı ikinci emlak vergisi dönemi içerisindeyiz...

GYO ve GYF’lerde yeni vergi düzeni nasıl işleyecek? Düzenlemede değişiklik olabilir mi?

1 Ocak 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde  Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları (GYO) ve Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) açısından kül hâlde vergi istisnası sona erdi. Peki GYO ve GYF’lerde yeni vergi düzeni nasıl işleyecek?  

Konut sektöründe vergi düzenlemesi!

Gayrimenkul piyasasına yönelik yeni vergi düzenlemeleri iddiası sektörde farklı tepkilere ve tedirginliğe yol açtı. Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan yeni düzenlemeyle beraber neler olacağını ve konut piyasasını nasıl etkileyeceğini değerlendirdi.

Gayrimenkulde yeni vergi düzenlemeleri neleri değiştirecek?

Ekonomim yazarı Abdullah Tolu bugünkü yazısında gayrimenkulde yeni vergi düzenlemelerini yazdı. Peki gayrimenkulde yeni vergi düzenlemeleriyle neler değişecek? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o düzenlemeler...

'Konutta yeni vergi düzenlemesi' kiraları yükseltir, yeni ev almak isteyenlerin kabusu olur!

Finansal danışman Hüseyin Kantürk, X sosyal medya hesabından konutta yeni vergi düzenlemesine değindi ve "Kiraları yükseltir, yeni ev almak isteyenlerin kabusu olur" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılardan vergi düzenlemesine tepki: Bize zam olarak yansıyacak!

Kiracılardan TBMM’ye getirilmesi planlanan vergi düzenlemelerine tepki geldi. Ayrıca konu ile ilgili olarak açıklama yapan emlakçılar, söz konusu bu durumun kira artışına sebep olacağını kaydetti.

1933 yılında İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü'nden Sultan Ahmet'te kiralık dükkan ilanı!

1933 yılında İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü, Azap Kapıda Hacı Ama Mahallesi'nin, Yenikapı Caddesi'ndeki beş dükkan kiralıkmış.

1935'te Milli Emlak Müdürlüğü'nden 13 bin 977 TL'ye satılık han!

1935 yılında Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Mercan Ağa Mahallesi'nin Çakmacılar yokuşunda yer alan Yusufyan Hanı 13 bin 977 liraya satılmış.

Unıted Group Global Emlak Hizmetleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Unıted Group Global Emlak Hizmetleri Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Samaneh Mehraban ve Seyedmahdı Saadatagah ortaklığında kuruldu.

Uzmanlar emlak vergisinin düşürülmesini istiyor! 'Yüzde 1'e düşürülmeli'

Gayrimenkul satışlarında alıcıdan ve satıcıdan yüzde 2 vergi alındığını söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Rakamlar arttı. 5 milyon TL’lik bir konutun satışında 200 bin TL vergi ödeniyor. Devletin bu oranı düşürmesi gerekiyor” dedi.

Hisar Emlak Müdürlüğü duyurdu! 30 bin TL teminatla 190 bin TL’ye araba sahibi olabilirsiniz!

Hisar Emlak Müdürlüğü duyurusunda 30 bin TL teminatla ekonomik ömrünü doldurmuş arabaların satış ihalesine çıkacağını duyurdu. Son tarih 7 Şubat 2023! Sakın kaçırmayın! İşte haberin detayları…

Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışanların maaşlarındaki vergi dilimleriyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

Parsa Travel Emlak Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Parsa Travel Emlak Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Alı Alızadesahzabı ve Meısam Jarahı ortaklığında kuruldu.

emlak vergi dönemleri Haberi

emlak vergi dönemleri

Emlak sahipleri tarafından ödenen çevre temizlik ve emlak vergisinin ilk taksit dönemi yarın sona eriyor. Mükelleflerin yarın mesai bitimine kadar ödemelerini yapmaları gerekiyor.


Aksi halde 1 Haziran'da ödeme yapılsa dahi vergi mükelleflerinden aylık vergi cezası kesiliyor.


Bu iki vergi için ikinci taksit dönemi ise 1 Kasım'da başlıyor, 30 Kasım'da sona eriyor. Emlak vergileri için ödemeler bağlı olunan ilçe belediyesine yapılıyor.


Ancak ödeme döneminde emlak ve çevre temizlik vergisinde bazı ayrı noktalar bulunuyor. Bunlar;


- Emlak vergisini mal sahibi öderken, çevre temizlik vergisini kiracılar da ödeyebiliyor.


- Emlak vergisi tüm taşınmaz mallar için ödenirken, çevre temizlik vergisi yalnız mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Çevre temizlik vergisi arsa ve araziler için ödenmiyor.


- Emlak vergisinde tüm ödemeler belediyeye giderek ya da online bir...