29 / 04 / 2024

emlak vergi ödemesi belediyeye mi yapılır

emlak vergi ödemesi belediyeye mi yapılır

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi ödemesi nasıl ve nereden yapılacak? Emlak vergisi belediyeye mi ödenir? Emlak vergisi hangi belediyeye ödenecek? İşte emlak vergisi ödeme kanalları...

Emlak vergisi 1. taksit ödeme ekranı Mart 2024! Emlak vergisi ödemesi nereden, nasıl yapılır? 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeler 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla başladı. Peki emlak vergisi ödemesi nereden, nasıl yapılır? 

Gayrimenkulde vergilendirme toprak ağalarının servetine dokunmakla başlamalı!

Tapuda evi satan ve evi alan kişi, beyan edilen değer üzerinden emlak vergisi ödemesi yapıyor. Daha az vergi ödemek için evlerin değeri tapuda az gösteriliyor. Gayrimenkulde vergilendirme ile ilgili bir öneri geldi. İşte ayrıntılar...

Birden fazla evi olanlara ek vergi mi geliyor?

Konut sektörüne ilişkin olarak yapılanacak olan yeni düzenlemeler doğrultusunda, birden çok evi olanlar için vergi düzenlemesi olacağı kaydedildi. Bu vergi düzenlemesi ile beraber, ikinci evlerden itibaren daha yüksek oranda vergi ödemesi olarak yapılması planlanıyor. İşte haberin detayları...

Kütahya'da 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor! Hem KDV, hem emlak vergisi ödemesi yok!

Kütahya Emet'te yer alan 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor. Peki KDV'den ve 5 sene süreyle emlak vergisinden muaf olan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? 

AB ve Apple arasında 14 Milyar Dolarlık Vergi Mücadelesi

AB rekabet düzenleyicileri, bir alt mahkemeyi geçersiz kılmak ve Apple'a İrlanda'ya ödenmemiş 13 milyar avroluk (14,3 milyar dolar) gibi rekor bir vergi ödemesi için Salı günü bloğun en yüksek mahkemesine başvurdu.

Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir?

1319 sayılı Emlak Vergi Kanununa göre Türkiye sınırları içerisinde yer alan binalar, arsalar ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir? İşte tüm merak edilenler...

Maliye’den ev satışı yapanlar için vergi broşürü!

Gelir İdaresi Başkanlığı, evini satacak vatandaşların hangi durumlarda vergi ödemesi yapıldığına ilişkin yeni broşür yayınladı. 

Hisseli konutta emlak vergi nasıl ne olur?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Karabıyık bugün köşe yazısında hisseli konutlardaki emlak vergisi konusu kaleme aldı.

Emlak vergisi muafiyet koşulları neler? 

Emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri başladı. Emekli olan ve ikamet edilen tek bir yazlık için vergi ödemesi yapılmıyor. 

Elon Musk milyarderler için vergi tasarısına tepki gösterdi!

Tesla CEO'su Elon Musk, ABD Kongresinde önerilen milyarderlerin daha fazla vergi ödemesi yönündeki tasarıya tepki gösterdi. 

İzmirli depremzedelerden emlak vergisi alınmayacak!

İzmirli depremzedelerin emlak vergisi ödemesi meclise taşınıyor. İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in getirilecek önerge ile orta ve ağır hasarlı konutlardan emlak vergisi alınmasını engellemeyi planladığını dile getirdi.

Emlak vergisi borcu olanlara müjde!

Yeni yapılandırma kapsamında 30 Nisan 2021 tarihi öncesinde emlak vergi borcu olanlara müjde geldi. Borcu olan mükellefler yapılandırmayla borcunu kapatabilecek. 

Emlak vergileri yapılandırılıyor!

Bazı kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yeni yasayla emlak vergi borçları da yapılandırılacak.

emlak vergi ödemesi belediyeye mi yapılır Haberi

emlak vergi ödemesi belediyeye mi yapılır

Emlak vergisi belediyeye mi ödenir?

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi ödemesi nasıl ve nereden yapılacak? Emlak vergisi hangi belediyeye ödenecek?


Konut, işyeri ve arsa gibi gayrimenkllerin vergi ödemesi, bağlı oldukları belediyeye yapılıyor. Ancak, taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Emlak vergisi ödeme kanalları arasında internet seçeneği de yer alıyor. Ancak internetten ödeme yapılabilmesi için belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor gerekli.  E-belediyenin kullanılıyor olması halinde ödemeler internet üzerinden online bir şekilde yapılabiliyor. 


Emlak vergisi için ödenmesi gereken bedel, gayrimenkullerin rayiç bedelleri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması yolu ile bulunuyor.


Emlak vergisi oranları:

Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                  ...