01 / 05 / 2024

emlak vergileri arttı mı

emlak vergileri arttı mı

Emlak vergisi ödemeleri Mart ayı itibariyle başlıyor. Vergi mükellefleri ilk taksitlerini 31 Mayıs'a kadar 3 aylık bir süre içerisinde ödeyebilecek. Peki, kimler ne kadar vergi ödeyecek? 2016'da emlak vergisi ne kadar arttı?

2014’te emlak vergileri, 2013’e göre zamlı ödenecek!

2014’te emlak vergileri, 2013’e göre “zamlı” ödenecek. Hem de 2014 yılı için belirlenen yeniden değerleme oranı olan “yüzde 3,93’ten” çok daha fazla bir artışla...

Ev sahipleri dikkat! O rakam bir gecede yüzde 58 artacak!

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan enflasyonun artması ile birlikte emlak vergileri Ocak 2024'te artış gösterecek. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut sahiplerine müjdeli haber! Son beş yılda ödenen emlak vergileri iade ediliyor! İşte yapılması gerekenler...

Konut sahiplerinin yüzünü güldürecek son dakika haberi emlak vergisinden geldi. Tapu sahipleri, son beş yılda ödedikleri emlak vergilerini geri alabilecek. Peki kimler emlak vergisini geri alabilecek? İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO'nun 2 projesinde asgari şirket payı geliri arttı! 

Emlak Konut GYO tarafından yapılan bir son dakika açıklamasıyla 2 projede asgari şirket payı toplam gelirinin arttığı belirtildi. İşte o projeler ve yeni rakamlar...

2023 Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek?

Belediyelere yapılan ödemelerden biri de ''Tapu vergisi'' Mülk sahibi olan vatandaşların yılda iki kere yaptığı bu ödeme ödenmediğinde ceza yaptırımı ile karşılaşılıyor. Peki Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte detaylar.

İstanbul'dan deprem göçü arttı: O bölgede emlak fiyatları 3 katına çıktı! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından risk yüksek olan İstanbul'dan deprem göçü arttı: O bölgede emlak fiyatları 3 katına çıktı! 

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı: Kiralar arttı, memurlar tayin istiyor! 

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar ile konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. İsmail Çağlar, Antalya'da ev kiralarının arttığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...  

Kimler emlak vergisinden muaftır?

Emlak Vergisi Kanunu’na göre belirlenen emlak vergileri, belirli oranlarda ve gayrimenkullerin özelliklerine göre her yıl ödenen vergi çeşitleridir. Peki kimler emlak vergisinden muaftır?

Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Gayrimenkul sahiplerinin tamamını ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Emlak vergileri, yılda iki eşit taksitle ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri mart, nisan ve mayısta, ikincisi ise kasımda tahsil ediliyor. Peki, Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Emlak vergisine yüzde 780 zam yapıldı: O ilçe ayağa kalktı!

Konya'nın Sarayönü İlçe Belediyesi'nde emlak vergilerinde fahiş bir zam uygulandı. Buna göre belediyenin ilçe merkezindeki emlak vergileri için yüzde 50 oranında, ilçeye bağlı olan bazı mahallerde de ise vergiye yüzde 780'e ulaşan oranda zam yaptı. 

2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Emlak vergisi mükellefler ilk taksitlerini 1 Mart itibarıyla ödemeye başlayacaklar. Gayrimenkul sahipleri bu sene ne kadar vergi ödeyeceklerini merak ediyor. Peki, 2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Almanya'da kira artışının kısıtlanması önerisi kabul edilmedi!

Almanya’da 26 Eylül seçimlerinde birinci olan Sosyal Demokrat Parti ile ortaklık kurmak istediği Yeşiller ve Liberaller arasındaki koalisyon anlaşması hızlı gelişiyor. Seçimler öncesi, “Servet vergisi gelecek. Kira artışı yasaklanacak. Emlak vergileri artacak” iddiaları ise boşa çıktı.

Emlak vergisi fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Emlak vergileri fahiş miktarlarda yükseltiliyor. 2022 ve 2025 seneleri arasında uygulanacak vergi değerleri, oldukça arttı. Peki şimdi ne olacak?

Emlak vergisi yüzde 100 arttı!

Emlak vergisi mükellefleri vergi tutarlarındaki artış karşısında şaşırdı. Emlak vergisi tutarları her 4 senede bir kez takdir komisyonlarınca hesaplanan arsa metrekare birim değerleri (rayiç bedel) üzerinden belirleniyor. Kimi ilçelerde değerler yüzde 100’ün üzerinde arttı.

emlak vergileri arttı mı Haberi

emlak vergileri arttı mı

2016'da emlak vergisi ne kadar arttı?

Emlak vergisi ödemeleri Mart ayı itibariyle başlıyor. Vergi mükellefleri ilk taksitlerini 31 Mayıs'a kadar 3 aylık bir süre içerisinde ödeyebilecek. İsteyenler, bu dönemde tüm vergi borcunu ödeyebiliyor.


Peki, kimler ne kadar vergi ödeyecek? 2016'da emlak vergisi ne kadar arttı?


Emlak vergisi, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Gayrimenkul bedeli her 4 yılda bir belirlenen, “yeniden değerleme” oranının yarısı ile her yıl yeniden hesaplanarak, vergi konusu olacak gayrimenkul bedeli hesaplanabiliyor.


2016 yılı için bu oran yüzde 5,58 olarak belirlendi. Buna göre, 2015 ve öncesi alınmış konutlar için 2016 yılında yılı emlak vergisi yeniden değerleme oranı (yüzde 5,58/2) yüzde 2,79 oluyor.


Emlak vergisi hesaplama örneği:

İstanbul'da bulunan bir meskenin 2015 yılındaki bedelinin 200 bin TL olduğunu varsayalım. Bu ev için 2016'da ne kadar...