08 / 07 / 2024

emlak vergileri taksitleri 2014

emlak vergileri taksitleri 2014

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından yıllık olarak ödenen vergiler arasında yer alıyor. Emlak vergisi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Peki, emlak vergilerinde taksitlendirme mümkün mü?

Emlak vergisinde bölgesel rayiç bedeli uygulanacak!

Emlak vergileri artık gayrimenkullerin emlak vergisine esas değeri (belediye rayici) değil bölgesel rayiç bedeli üzerinden tahsil edileceği ileri sürüldü. Böylece devlet ve gayrimenkullerden ciddi gelir elde edecek.

Emlak vergisine bölgesel rayiç bedel uygulaması mı geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan taslak kapsamında emlak vergileri ve tapu harçları artık gayrimenkullerin emlak vergisine esas değeri (belediye rayici) değil bölgesel rayiç bedeli üzerinden tahsil edilecek. Devlet ve gayrimenkullerden ciddi gelir elde edeceği kaydedildi.

Bodrum’daki emlak vergileri vatandaşı arazisinden soğuttu!

Bodrum'da vatandaşlar emlak vergilerinin çok yüksek olmasından yakınıyor.2021 yılında yapılan fahiş zamla vatandaş tarlasına, arazisinden soğur hale geldi.

Evi ve arsası olan emekliler dikkat! 2024 emlak vergisi muafiyet şartları tek tek belli oldu!

Mart ayında ilk taksitleri ödenecek olan emlak vergisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki emlak vergisinde muafiyet şartları neler? Emekliler emlak vergisi öder mi? İşte merak edilen soruların yanıtları... 

1938 yılında Milli Emlak taksitleri 15 sene uzatılmış!

1938 yılında Milli emlak taksitlerinin toplanması konusundaki kanunda değişiklik yapılması istenmiş ve bu kapsamda taksitlerin 15 sene daha uzatılmasına karar verilmiş.

Ev sahipleri dikkat! O rakam bir gecede yüzde 58 artacak!

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan enflasyonun artması ile birlikte emlak vergileri Ocak 2024'te artış gösterecek. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut sahiplerine müjdeli haber! Son beş yılda ödenen emlak vergileri iade ediliyor! İşte yapılması gerekenler...

Konut sahiplerinin yüzünü güldürecek son dakika haberi emlak vergisinden geldi. Tapu sahipleri, son beş yılda ödedikleri emlak vergilerini geri alabilecek. Peki kimler emlak vergisini geri alabilecek? İşte ayrıntılar...

2023 emlak vergisi ne zaman ödenecek? Emlak vergisi taksit ödemesi ne zaman?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri önceki aylarda sona erdi. Şimdi ise bu yılın ikinci taksitleri gündemdeki yerini aldı. Emlak vergisinin 2’nci taksitini ödemek isteyenler arama motorlarında ödeme tarihlerini araştırmaya başladı. Peki, emlak vergisi ikinci taksit ödemesi ne zaman? İşte detaylar.

Emlak Konut GYO THY Arnavutköy Yenişehir Evleri'nde 1+1, 2+1 ve 3+1 ne kadar? Yenişehir Evleri'nin taksitleri kaç TL?

Emlak Konut GYO THY Arnavutköy Yenişehir Evleri'nde 1+1, 2+1 ve 3+1 ne kadar? Yenişehir Evleri'nin taksitleri kaç TL? İşte Yenişehir Evleri fiyat listesi ve ödeme tablosu...

2023 Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek?

Belediyelere yapılan ödemelerden biri de ''Tapu vergisi'' Mülk sahibi olan vatandaşların yılda iki kere yaptığı bu ödeme ödenmediğinde ceza yaptırımı ile karşılaşılıyor. Peki Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte detaylar.

Kimler emlak vergisinden muaftır?

Emlak Vergisi Kanunu’na göre belirlenen emlak vergileri, belirli oranlarda ve gayrimenkullerin özelliklerine göre her yıl ödenen vergi çeşitleridir. Peki kimler emlak vergisinden muaftır?

Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Gayrimenkul sahiplerinin tamamını ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Emlak vergileri, yılda iki eşit taksitle ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri mart, nisan ve mayısta, ikincisi ise kasımda tahsil ediliyor. Peki, Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Emlak vergisine yüzde 780 zam yapıldı: O ilçe ayağa kalktı!

Konya'nın Sarayönü İlçe Belediyesi'nde emlak vergilerinde fahiş bir zam uygulandı. Buna göre belediyenin ilçe merkezindeki emlak vergileri için yüzde 50 oranında, ilçeye bağlı olan bazı mahallerde de ise vergiye yüzde 780'e ulaşan oranda zam yaptı. 

emlak vergileri taksitleri 2014 Haberi

emlak vergileri taksitleri 2014

Emlak vergilerinde taksitlendirme!

Emlak vergisi, arsa, arazi, konut ve işyeri sahipleri tarafından yıllık olarak ödenen vergiler arasında yer alıyor.  Emlak vergisi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. 


Ancak vergisi ödenecek taşınmazın bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde, internet üzerinden de online bir şekilde ödeme yapılabiliyor.


Peki, emlak vergilerinde taksitlendirme nasıl yapılır? Emlak vergilerinde taksitlendirme hangi aylarda yapılıyor?


Emlak vergisi yılda iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İsteyenler emlak vergisi borcunu ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor.


Emlak vergilerinde taksitleri..

Emlak vergisi 1. taksit dönemi: Mart, Nisan ve Mayıs ayları.

Emlak vergisi 2. taksit dönemi: Kasım ayı.


2014 yılı emlak vergisi oranları:

Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2  ...