18 / 05 / 2024

emlak vergilerinde taksitlendirme

emlak vergilerinde taksitlendirme

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından yıllık olarak ödenen vergiler arasında yer alıyor. Emlak vergisi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Peki, emlak vergilerinde taksitlendirme mümkün mü?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Emlak vergisine yüzde 780 zam yapıldı: O ilçe ayağa kalktı!

Konya'nın Sarayönü İlçe Belediyesi'nde emlak vergilerinde fahiş bir zam uygulandı. Buna göre belediyenin ilçe merkezindeki emlak vergileri için yüzde 50 oranında, ilçeye bağlı olan bazı mahallerde de ise vergiye yüzde 780'e ulaşan oranda zam yaptı. 

Emlak vergisi borcu taksitlendirme!

Emlak vergisi affından yararlanmak  isteyenlerin, kanunun çıktığı tarih sonrasında yıl sonuna kadar başvuru yapabiliyor. İki ayda bir ödenebilecek taksitler 18 taksit halinde tamamlanabilecek. İşte emlak vergisi borcu taksitlendirme detayları...

Eski köylere emlak vergisi indirimi!

Kamu mali yönetimi ve kontrolü kanunuyla bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair teklifi kapsamında kırsal yerleşim bölgelerine yönelik su ücretleriyle emlak vergilerinde indirim ve çeşitli kolaylıklar getirilecek.

Hong Kong'ta konut kiraları düşecek!

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde ekonomiyi canlandırmak amacıyla hazırlanan paket kapsamında kamu konut kiraları düşürülecek, gelir ve emlak vergilerinde de indirim yapılacak...

Emlak vergilerinde 2020'de yüzde 11'lik artış!

Yeni yılda pasaport için 995 lira, ehliyet için 249 lira harç ödenecek. 2020 yılında Konaklama Vergisi ve Dijital Hizmet Vergisi de devreye girecek.

2019 emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Bina, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödenen emlak vergilerinde son günlere girildi. Peki 2019 Emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Emlakta YEP dönemi başlıyor!

Yeni Ekonomi Programı’nda (YEP) gayrimenkul sektörünü de ilgilendiren önemli kararlar yer aldı. Bundan sonra tapu harçları ve emlak vergilerinde daha adil bir süreç işleyecek.

Muş Belediyesi'nden emlak vergisi taksitlendirme uyarısı!

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 6736 ve 7020 sayılı kanun kapsamında vergi affından faydalanarak vergilerini yapılandıran vatanşlara uyarılarda bulundu. 

Gayrimenkul sektörü medyanın bir numaralı gündemi!

Ajans Press, Türkiye’nin emlak karnesini çıkardı. Ajans Press’in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgilere göre, konut fiyatlarında ve emlak vergilerinde yaşanan artışın medyanın bir numaralı gündem maddesi olduğu belirlendi.

Kartepe Belediyesi'nden emlak vergisi yapılandırma fırsatı!

Kartepe Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, ilçedeki vatandaşların emlak vergilerinde yapılandırmaya gidebileceğinin müjdesini verdi.

Emlak ve çevre temizlik vergisinde son 3 gün!

İlçe belediyelerine ödenmesi gereken emlak ve çevre temizlik vergilerinde son ödeme tarihi yaklaşıyor. 30 Kasım mesai bitiminde sona erecek vergi dönemi için son 3 gün kaldı..

Emlak vergilerinde son gün 30 Kasım!

Kırklareli Belediyei’nden yapılan açıklamada, isteyen vatandaşların ödemelerini internet üzerinden online olarak yapabileceği gibi kredi kartı ya da nakit olarak 30 Kasım 2015 tarihine kadar belediye veznelerinden yapabileceği kaydedildi.

emlak vergilerinde taksitlendirme Haberi

emlak vergilerinde taksitlendirme

Emlak vergilerinde taksitlendirme!

Emlak vergisi, arsa, arazi, konut ve işyeri sahipleri tarafından yıllık olarak ödenen vergiler arasında yer alıyor.  Emlak vergisi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. 


Ancak vergisi ödenecek taşınmazın bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde, internet üzerinden de online bir şekilde ödeme yapılabiliyor.


Peki, emlak vergilerinde taksitlendirme nasıl yapılır? Emlak vergilerinde taksitlendirme hangi aylarda yapılıyor?


Emlak vergisi yılda iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İsteyenler emlak vergisi borcunu ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor.


Emlak vergilerinde taksitleri..

Emlak vergisi 1. taksit dönemi: Mart, Nisan ve Mayıs ayları.

Emlak vergisi 2. taksit dönemi: Kasım ayı.


2014 yılı emlak vergisi oranları:

Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2  ...