23 / 12 / 2024

Emlak Vergisi arsa asgari birim değerleri

Emlak Vergisi arsa asgari birim değerleri

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen, bugünkü yazısında Emlak Vergisi'nde asgari birim değerlerinde, Emlak Vergisi mükelleflerinin neler yapmaları gerektiğini anlattı. İşte o haber...

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Arsa emlak vergisi 2021!

Arsa sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arsası olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arsa emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Arsa emlak vergisi 2019!

Arsa sahipleri, sahibi olduğu bu taşınmaz mal için her sene emlak vergisi ödemekle mükellef oluyor. Peki, arsa sahipleri 2019'da ne kadar emlak vergisi ödeyecek? 2019 arsa emlak vergisi ne kadar?

Emlak Vergisi'nde arsa ve arazi değerlerinde yüzde 50 sınırı!

Emlak Vergisi'nde 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

5 soruda arsa sahiplerinin emlak vergisi!

Arsa sahiplerinin emlak vergisi için 2. taksit ödeme dönemi devam ediyor. Peki, arsa sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? Vergiler nereye ödenecek?

Arsa emlak vergisi 2. taksiti 2017!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsa ve araziler emlak vergisi konusuna giriyor. Arsalar için ilk taksit ödemeleri en son 31 Mayıs'ta gerçekleşti. Peki, arsa emlak vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Arsa emlak vergisi 2017!

10 gün sonra 2017 yılı emlak vergisi ödemeleri başlıyor. Peki, arsa sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? İşte arsa emlak vergisi 2017..

Arsa emlak vergisi oranı 2016!

Arsalar için mal sahipleri emlak vergisini ödemekle mükellef oluyor. Vergi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar yapılıyor. Peki, arsa emlak vergisi oranı 2016 nedir?

Emlak vergisi arsa muafiyeti nedir?

Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmaz malın türü ve değeri üzerinden hesaplanıyor. Vergide bazı koşullar dahilinde vergi muafiyeti bulunuyor. Peki, arsalar muafiyet var mı? Emlak vergisi arsa muafiyeti nedir?

Arsa emlak vergisi muafiyeti var mı?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırında yer alan tüm taşınmaz mallar için vergi ödenmesi gerekiyor. Vergide bazı koşullar dahilinde vergi muafiyeti bulunuyor. Peki, arsa emlak vergisi muafiyeti var mı?

Arsa emlak vergisi hesabı nasıl yapılır?

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmaz malın bağlı olduğu değer üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile tespit ediliyor. Peki, arsa emlak vergisi hesabı nasıl yapılır?

Arsa emlak vergisi 2. taksiti!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallar emlak vergisine tabi tutuluyor. Vergi, iki taksitte ödeniyor. Peki, arsa emlak vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

Emlak vergisi beyannamesi bina formu!

Emlak vergisi, arsa, arazi ve binalar için ödeniyor. Taşınmazın satın alındığı sene vergiden eski malik sorumlu olurken, yeni malikin belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi bina formu..

Emlak Vergisi arsa asgari birim değerleri Haberi

Emlak Vergisi arsa asgari birim değerleri

Son dört gündür gerek bu sütunlarda ve gerekse gazetemizin ekonomik sayfalarında, Emlak Vergisi'nde 4 yılda bir belirlenen arazi ve arsa asgari birim değerlerinde; takdir komisyonlarınca yüzde 700'lere varan artışlar yapıldığı konusunu ve Emlak Vergisi mükelleflerinin neler yapmaları gerektiğini ayrıntılı bir biçimde, Sözcü okurlarının dikkatine sunduk. Bugün çok kısa bir özet yaparak konuyu tamamlamış olacağız. 


DAVA AÇMAKTAN BAŞKA ÇÖZÜM YOK 


Emlak Vergisi mükelleflerinin, Emlak Vergisi'ne tabi arsa, arazi ve gayrimenkullerinin bağlı bulundukları muhtarlıklardan asgari birim değer tespitine ilişkin takdir komisyonu kararlarını tebliğ almaları yapmaları gereken ilk iştir. 


TEK KİŞİNİN DAVA AÇMASI YETERLİ… 


Bu tebliğden itibaren yapılması gereken ikinci iş; 30 gün içinde Vergi Mahkemesi'nde söz konusu takdir komisyonu kararlarının “nedensiz ve fahiş artış” gerekçesiyle iptali için dava açmaktır. Bu davayı aynı mahalle, aynı cadde...