06 / 05 / 2024

emlak vergisi bedeli

emlak vergisi bedeli

Emlak vergisi, Türkiye'deki tüm gayrimenkuller için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Peki, kimler ne kadar vergi ödeyecek? Emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi bedelleri 2015..

Emlak vergisi artış oranı 2017!

Emlak vergisi, her sene gayrimenkuller için ödeniyor. Vergi bedeli, taşınmaz malın üzerinden hesaplanıyor. Vergi de yıllık artış oranı da uygulanıyor. Peki, emlak vergisi artış oranı 2017 ne kadar?

Emlak vergisi oranları! 2017 hesaplama örneği!

Emlak vergisi mükellefleri, taşınmazları için emlak vergisi oranlarını hesaplayarak ödeyecekleri bedeli öğrenebiliyor. İşte emlak vergisi oranları ve 2017 hesaplama örneği..

Emlak vergisi bedeli nasıl belirleniyor!

Emlak vergisi bedeli nasıl belirleniyor? Vergi yılı içerisinde alınan konutların bedelinin belirlenmesi nasıl olur? Emlak vergisi hangi tarihler arasında ödenir? İşte tüm soruların yanıtları..

Gecekondu emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi bina, mesken, arsa ve araziler için senede belli dönemlerde ödeniyor. İki taksit halinde ödenebilen emlak vergisinin bedeli taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, gecekondu emlak vergisi 2015 nasıl hesaplanır?

PTT emlak vergisi ödemeleri için hizmet bedeli alıyor mu?

Emlak vergisi ödemeleri, taşınmazın bulunduğu ilçe belediyesine yapılıyor. Ayrıca, mükellefler emlak vergisi borcunu PTT havalesi ile de ödeyebiliyor. Peki, PTT emlak vergisi ödemeleri için hizmet bedeli alıyor mu?

2014 yılı emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi kapsamında mükelleflerin ödeyecekleri emlak vergi bedeli taşınmaz malın değeri ve emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. İşte 2014 yılı emlak vergisi oranları..

İşyeri emlak vergisi oranları 2014!

Taşınmaz malların vergi bedeli, taşınmazın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre farklılık gösteriyor. Peki işyeri sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? İşte işyeri emlak vergisi oranları 2014..

Emlak vergisi rayiç bedeli nasıl hesaplanır?

Rayiç bedel, alım satım işlemlerinde satışa konu olan gayrimenkulün minimum piyasa değeri olarak tanımlanıyor. Peki, emlak vergisi rayiç bedeli nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi rayiç değerleri...

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi bedeli Haberi

emlak vergisi bedeli

Emlak vergisi bedelleri 2015!

Emlak vergisi, Türkiye'deki tüm gayrimenkuller için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Mesken, işyeri, arsa ve araziler için ödenen verginin esasları 1319 sayılı emlak vergisi kanunu kapsamında düzenleniyor.


Emlak vergisi ödemeler her sene iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. İsteyen mükellefler, taşınmaz vergi borcunun tamamını ilk taksit döneminde kapatabiliyor.


İlk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Buna göre 2015 yılı emlak vergisi taksit ödemeleri devam ediyor. Bu sene ödeme en son 1 Haziran'da yapılıyor. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor.


Vergiler, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Farklı ildeki gayrimenkullerin vergisi PTT havalesi veya e-belediye sistemi ile internetten ödenebiliyor.


Peki, kimler ne kadar vergi ödeyecek? Emlak vergisi nasıl hesaplanır? Emlak vergisi bedelleri 2015 ne kadar?


Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde...