23 / 12 / 2024

emlak vergisi beyanı nasıl doldurulur

emlak vergisi beyanı nasıl doldurulur

Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mal sahibi olan vatandaşların hangi mallara sahip olduklarını bağlı oldukları belediyeye bildirmeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisi beyanı nasıl yapılır?

Emlak vergisi bildirimi bina nasıl doldurulur?

Gayrimenkul sahibi olan kimselerin, edinimin gerçekleştiği senenin sonuna kadar belediyeye bildirimde bulunmaları gerekiyor. Peki, emlak vergisi bildirimi bina nasıl doldurulur? İşte emlak vergisi bildirim örneği..

Değerli Konut Vergisi beyan süresi 20 Şubat’ta sona eriyor!

Değerli Konut Vergisi uygulaması 7194 sayılı Kanun ile Emlak Vergisi Kanunu'na eklendi. Değerli Konut Vergisinde beyan süresi 20 Şubat’ta sona eriyor...

Bu yıl ev alanlar emlak vergisi beyanını ne zaman verecek?

2018 yılı içinde ev satın alanlar ilk emlak vergisi borcunu 2019'da ödeyecek. Peki, bu yıl ev alanlar emlak vergisi beyanını ne zaman verecek?

Emlak vergisi beyanında son hafta!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Emlak vergisi beyanı için son 1 hafta bulunuyor..

Emlak vergisi beyannamesi için son 1 hafta!

Emlak vergisi beyannamesi taşınmazın satın alındığı senenin sonuna kadar veriliyor. Buna göre 2015 yılında taşınmaz mal satın alan ve henüz beyan vermeyenlerin emlak vergisi beyannamesi için son 1 haftası bulunuyor...

Emlak vergisi geç beyan cezası 2015!

Taşınmaz mal satın alan kimselerin vergi mükellefiyeti bir sonraki sene başlıyor. Ancak o sene içinde belediyeye beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, verilmezse ne olur? Emlak vergisi geç beyan cezası 2015 nedir?

Emlak vergisi beyannamesi için son 3 ay!

Emlak vergisi mükellefiyeti taşınmazın satın alındığı tarihi takip eden sene başlıyor. Ancak sene sonuna kadar belediyeye emlak vergisi beyanının verilmesi gerekiyor. Buna göre, emlak vergisi beyannamesi için son 3 ay bulunuyor..

Emlak vergisi beyanı için gerekli belgeler!

Emlak vergisi mükelleflerinin, mükellefiyeti taşınmazın satın alındığı tarihi takip eden sene başlıyor. Peki, emlak vergisi beyanı nasıl verilir? Emlak vergisi beyanı için gerekli belgeler nelerdir?

Emlak vergisi geç beyan cezası nedir?

Emlak vergisinde mükellefiyet taşınmaza sahip olunması ile başlıyor. Vergi için öncelikle yıl sonuna kadar beyanname verilmesi gerekiyor. Süresinde verilmeyen beyannameler için ceza uygulanıyor. Peki, emlak vergisi geç beyan cezası nedir?

Emlak vergisi ne zaman beyan edilir?

Emlak Vergisi ödeneceği zaman vergi mükelleflerinin her bir taşınmaz için ilgili belediyelerde doldurmuş olduğu forma emlak vergisi beyannamesi deniyor. Peki, emlak vergisi ne zaman beyan edilir?

Emlak vergisi beyanname verme dönemi!

Taşınmaz mal sahiplerinin ödemeleri gereken vergi arasında emlak vergisi de bulunuyor. Emlak vergisi her sene belediyeye ödeniyor. Peki, vergi için ne zaman beyan verilir? İşte emlak vergisi beyanname verme dönemi...

Emlak vergisi beyanı ne zaman verilir?

Taşınmaz mal satın alan kimselerin, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince emlak vergisi beyanını vermeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisi beyanı ne zaman verilir? Emlak vergisi beyanı nasıl verilir?

Emlak vergisi beyan süresi!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mal sahibi olan kimselerin, hangi mallara sahip olduklarını bağlı oldukları belediyelere bildirmeleri gerekiyor. Peki, beyan ne zaman verilir? İşte emlak vergisi beyan süresi...

Emlak vergisi beyanı nasıl yapılır?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mal sahibi olan vatandaşların hangi mallara sahip olduklarını bağlı oldukları belediyeye bildirmeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisi beyanı nasıl yapılır?

emlak vergisi beyanı nasıl doldurulur Haberi

emlak vergisi beyanı nasıl doldurulur

Emlak vergisi beyanı nasıl yapılır?

Emlak beyanları, gayrimenkulün bulunduğu ilgili belediyenin Emlak Servisine veriliyor. Emlak Vergisi; tapu kütüğünün adına tescilli emlak veya gayrimenkullerin devlet veya devlet kurumlarına her yıl belirlenen tutarın yatırılması işlemi olarak ifade ediliyor.


Emlak Vergisi Kanunu’na göre emlak vergisi arsa, arazi ve binalar için ödenmesi zorunlu bir vergi olarak karşımıza çıkıyor. Her türlü taşınmazda olduğu gibi arsa, arazi ve bina gibi taşınmaza sahip olan mükellefler emlak vergisi ödemek zorunda oluyor. 


Emlak vergisi, tapusu verilmiş konutlar için geçerli oluyor.  Eğer satın alınan konutun inşaatı hala devam ediyor ve kat irtifaklı arsa tapusu verilmedi ise ilgili belediyelere belge vermek gerekli olmuyor. 


Ancak inşaat henüz devam ediyorken satın alınan konutun kat irtifaklı tapusu mevcut ise, alıcı tarafından alınan arsa tapusu için, tapunun alındığı...