28 / 04 / 2024

Emlak vergisi daimi muaflıklar

Emlak vergisi daimi muaflıklar

Emlak vergisi ilk taksiti Mart ayında ödeniyor. Kiraya verilmemek şartıyla bazı araziler vergiden daimi olarak muaf tutuluyor. Peki muaf olan arazi ve arsalar nelerdir? İşte Arazi vergisi daimi muaflıklar...

Emlak vergisi geçici muafiyet!

Hangi taşınmaz mallar emlak vergisinden geçici olarak muaf tutuluyor? Emlak vergisi geçici muafiyet ile ilgili Emlak Vergisi Kanunu kapsamında yer alan hükümler için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Çin emlak vergisi reformları kararını onayladı!

Çin’in en üst düzey yasama organı Ulusal Halk Kongresi’nin (NPC) Daimi Komitesi, ülkenin belirli bölgelerinde uygulanacak olan emlak vergisi reformları kararını onayladı.

İlçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi iadesi!

Emlak vergisinde bazı daimi ve geçici muafiyetlikler bulunuyor. Bu muafiyetler arasında ilçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi muafiyeti de yer alıyor. Peki, ilçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi iadesi nasıl olur?

Emlak vergisi kimlerden alınmaz?

Mevzuat gereğince emlak vergisinde bazı kurum ve kuruluşların daimi ile geçici muafiyetlerinin yanı sıra vatandaşların meskenleri için de muafiyet uygulaması bulunuyor. Peki, emlak vergisi kimlerden alınmaz?

Köy evi emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi kanunu gereğince belediye ve mücavir alan sınırları dışında bulunan bina ve arazilerin kiraya verilmemek şartıyla bina ve arazi vergisinden daimi olarak muaf tutuluyor mu? İşte köy evi emlak vergisi 2015..

Emlak vergisi geçici muafiyeti!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm bina ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Ancak vergide, bazı geçici ve daimi muaflıklar bulunuyor. Peki, emlak vergisi geçici muafiyetleri nelerdir?

Hangi araziler için emlak vergisi ödenmez?

Emlak vergisinde geçici ve daimi muafiyetler bulunuyor. Kiraya verilmemek şartıyla bazı araziler, emlak vergisinden daimi olarak muaf tutuluyor. Peki, hangi araziler için emlak vergisi ödenmez?

Arsa emlak vergisi muafiyeti!

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Vergide geçici ve daimi olmak üzere bazı arsa vergisi muafiyetlikleri bulunuyor. İşte arsa emlak vergisi muafiyeti..

Arazi vergisi daimi muaflıklar!

Emlak vergisi ilk taksiti Mart ayında ödeniyor. Kiraya verilmemek şartıyla bazı araziler vergiden daimi olarak muaf tutuluyor. Peki muaf olan arazi ve arsalar nelerdir? İşte Arazi vergisi daimi muaflıklar...

Emlak vergisinde daimi muaflıklar!

Emlak vergisinde daimi muaflıklar, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında 4. maddede açıklanıyor. Kanuna göre, ordu evleri, askeri gazino ve kantinler emlak vergisinden muaf tutuluyor...

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi daimi muaflıklar Haberi

Emlak vergisi daimi muaflıklar

Arazi vergisi daimi muaflıklar!

Kiraya verilmemek şartıyla Arazi Vergisinden daimi olarak muaf tutulan arazi ve arsalar aşağıda sıralanıyor:


a) Özel bütçeli idarelere, il özel idarelerine, belediyelere ve köy tüzel kişiliğine, kanunla kurulan üniversitelere ve Devlete ait arazi; 

b) İl özel idareleri, belediyeler ve köyler ile bunların teşkil ettikleri birlikler veya bunlara bağlı müesseseler tarafından işletilen: 


aa) Su, elektrik, havagazı, mezbaha ve soğuk hava işletmelerine ait arazi; 

bb) Belediye sınırları içindeki yolcu taşıma işletmelerine ait arazi; 

c) Kamu menfaatlerine yararlı derneklere ait arazi (Kurumlar Vergisine tabi işletmelere ait olmamaları veya bunlara tahsis edilmiş bulunmamaları şartiyle); 

d) Yabancı devletlere ait olup gerek elçilik ve konsolosluk binaları gerekse elçilerin ikametlerine mahsus binalar yapılmak üzere sahip olunan arazi ve arsalar ile bu çeşit binalardan yanan, yıkılanların arsaları (Karşılıklı olmak şartiyle)...