20 / 11 / 2024

Emlak vergisi daimi muaflıkları

Emlak vergisi daimi muaflıkları

Emlak vergisinde daimi muaflıklar, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında 4. maddede açıklanıyor. Kanuna göre, ordu evleri, askeri gazino ve kantinler emlak vergisinden muaf tutuluyor...

Çin emlak vergisi reformları kararını onayladı!

Çin’in en üst düzey yasama organı Ulusal Halk Kongresi’nin (NPC) Daimi Komitesi, ülkenin belirli bölgelerinde uygulanacak olan emlak vergisi reformları kararını onayladı.

İlçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi iadesi!

Emlak vergisinde bazı daimi ve geçici muafiyetlikler bulunuyor. Bu muafiyetler arasında ilçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi muafiyeti de yer alıyor. Peki, ilçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi iadesi nasıl olur?

Emlak vergisi kimlerden alınmaz?

Mevzuat gereğince emlak vergisinde bazı kurum ve kuruluşların daimi ile geçici muafiyetlerinin yanı sıra vatandaşların meskenleri için de muafiyet uygulaması bulunuyor. Peki, emlak vergisi kimlerden alınmaz?

Köy evi emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi kanunu gereğince belediye ve mücavir alan sınırları dışında bulunan bina ve arazilerin kiraya verilmemek şartıyla bina ve arazi vergisinden daimi olarak muaf tutuluyor mu? İşte köy evi emlak vergisi 2015..

Emlak vergisi geçici muafiyeti!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm bina ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Ancak vergide, bazı geçici ve daimi muaflıklar bulunuyor. Peki, emlak vergisi geçici muafiyetleri nelerdir?

Hangi araziler için emlak vergisi ödenmez?

Emlak vergisinde geçici ve daimi muafiyetler bulunuyor. Kiraya verilmemek şartıyla bazı araziler, emlak vergisinden daimi olarak muaf tutuluyor. Peki, hangi araziler için emlak vergisi ödenmez?

Arsa emlak vergisi muafiyeti!

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Vergide geçici ve daimi olmak üzere bazı arsa vergisi muafiyetlikleri bulunuyor. İşte arsa emlak vergisi muafiyeti..

Arazi vergisi daimi muaflıklar!

Emlak vergisi ilk taksiti Mart ayında ödeniyor. Kiraya verilmemek şartıyla bazı araziler vergiden daimi olarak muaf tutuluyor. Peki muaf olan arazi ve arsalar nelerdir? İşte Arazi vergisi daimi muaflıklar...

Emlak vergisinde daimi muaflıklar!

Emlak vergisinde daimi muaflıklar, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında 4. maddede açıklanıyor. Kanuna göre, ordu evleri, askeri gazino ve kantinler emlak vergisinden muaf tutuluyor...

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi daimi muaflıkları Haberi

Emlak vergisi daimi muaflıkları

Emlak vergisinde daimi muaflıklar!

Emlak vergisinde daimi muaflıklar, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında 4. maddede şu şekilde açıklanıyor:


Daimi Muaflıklar 

(2536 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle değişen fıkra) Aşağıda yazılı binalar, kiraya verilmemek (5228 sayılı Kanunun 59/14 maddesiyle değişen ibare, Yürürlük:31.07.2004) (24.11.1994 tarihli ve 4046 sayılı Kanun kapsamında yapılan işletme hakkı devirleri hariç) şartıyla Bina Vergisinden daimi olarak muaftır. (5020 sayılı Kanunun 8 inci maddesiyle değişen ibare; Yürürlük:26.12.2003) (a), (b), (s) ve (y)(*) fıkraları için kiraya verilmeme şartı aranmaz.) 


a) (1610 sayılı Kanunun 1'inci maddesiyle değişen şekli) Katma bütçeli idarelere (mazbut vakıflar dahil), İl Özel İdarelerine, belediyelere, köy tüzel kişiliğine, kanunla kurulan üniversitelere ve Devlete ait binalar; 


b) (1610 sayılı Kanunun 1'inci maddesiyle değişen şekli) İl Özel İdareleri, belediyeler ve köyler ile bunların...