30 / 04 / 2024

emlak vergisi daire

emlak vergisi daire

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, dairesi olan kimseler ne kadar vergi öder? Büyükşehirde daire emlak vergisi ne kadar? Büyükşehirde olmayan daire emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi mükelleflerine müjde!

Arsa, konut, iş yeri, dükkan, daire sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Emlak vergisi ödeyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Son 5 yıllık emlak vergisi iade edilecek.

Emlak vergisi 2020 ödemeleri ertelendi mi? 

Arsa, arazi, bina ve daire sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Peki emlak vergisi 2020 ödemeleri ertelendi mi? 

Emlak vergisi hangi durumda ödenir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Kentsel dönüşümden bir daire sahibi olduk. Halen iskan izni alınmadı ama daireleri teslim aldık. Şimdilik kat irtifak tapusu var. Böyle bir durumda Emlak Vergisi ödeyecek miyiz? '' sorusunu yanıtladı.

Tapusu alınmayan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkuller için ödenen emlak vergisinin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Peki, inşaatı devam eden bir yapıdan daire alındıysa ne olacak? Tapusu alınmayan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Daire satışında emlak vergisi!

1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmazlar için emlak vergisi ödeniyor. Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Peki, yıl içinde dairenin satışının yapıldığını düşünelim. Daire satışında emlak vergisini kim öder?

Stüdyo daire emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Peki, stüdyo daire emlak vergisi ne kadar?

Bir dairenin emlak vergisi ne kadardır?

Daire, işyeri, arsa ve araziler için her sene belediyeye emlak vergisi ödeniyor. Büyükşehirde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak hesaplanıyor. Peki, değeri 200 bin TL olan bir dairenin emlak vergisi ne kadardır?

Daire emlak vergisi oranları 2015!

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Peki, daire emlak vergisi oranları ne kadar?

Daire emlak vergisi ne kadar?

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, dairesi olan kimseler ne kadar vergi öder? Büyükşehirde daire emlak vergisi ne kadar? Büyükşehirde olmayan daire emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi bildirimi ne zaman verilir?

Yeni daire sahibi olan kimselerin belediye vermek ile yükümlü oldukları bildirim olan emlak vergisi bildiriminin belli bir süre içerisinde verilmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi bildirimi ne zaman verilir?

Yeni daire emlak vergisi!

Emlak vergisi, bilindiği üzere tüm gayrimenkul sahiplerinden her sene alınan bir vergi. Peki yeni ev alanlar, bu vergiyi ne zaman ödeyecek? İşte Emlak Vergisi Kanunundaki yeni daire emlak vergisi hükümleri...

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi daire Haberi

emlak vergisi daire

Daire emlak vergisi ne kadar?

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Verginin mükellefi; taşınmazın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenlerdir. 


Taşınmaza paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Bu vergi için yapılan hesaplamalarda her taşınmaz için farklı oranlar uygulanıyor. Büyükşehir belediyesine bağlı olan taşınmazlara ise yüzde 100 zamlı vergi uygulanıyor.


Peki, tek dairesi olan kimseler ne kadar vergi öder? Büyükşehirdeki ev için ne kadar vergi ödenir? Büyükşehirde olmayan ev için ne kadar vergi ödenir?


Normal yörede emlak vergisi oranı; Meskenlerde Binde 1       

Büyükşehir belediyesinde emlak vergisi oranı; Meskenlerde Binde 2


Örnek hesaplama:

Değeri 200 bin TL olan normal yörede...