05 / 05 / 2024

emlak vergisi dikkat

emlak vergisi dikkat

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenen vergilerin başında geliyor. Sizin de eviniz, işyeriniz, arsanız ya da araziniz varsa bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyorsunuz. Peki, emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisinde dikkat edilecekler nelerdir?

Emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi nasıl ödenir? Evi, arsası olanlar dikkat! 

1 Mart’ta başlayan emlak vergisi ilk taksit ödemeleri, 31 Mayıs günü sona erecek. Peki emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi nasıl ödenir? İşte ayrıntılar...

Arsası ve evi olan emekliler aman dikkat: Emlak vergisi ödemeleri için son tarih ne zaman, kimler emlak vergisi ödemez? 

Arsası ve evi olan emeklilerin merak ettiği ve araştırdığı emlak vergisi ödemeleri 31 Mayıs tarihimde sona erecek. Peki emlak vergisinden kimler muaf, kimler emlak vergisi ödemez? 

Emlak vergisini ödemeyenler dikkat! Emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi ödeme takvimi!

Ev sahiplerinin gündeminde emlak vergisi ödemeleri yar alıyor. Emlak vergisini ödemeyen ev sahipleri son tarihi merak ediyor. Peki emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi ödeme takvimi!

Emlak vergisi muafiyeti Nisan 2024! Evi ve arsası olanlar dikkat! Bu belgeleri teslim edenler vergiden muaf oluyor!

Milyonlarca tapu sahibinin gündeminde yer alan emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 31 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla sona erecek. Peki emlak vergisinden kimler muaf olur? İşte emlak vergisi muafiyeti Nisan 2024...

Evi, arsası olan emekliler dikkat: Emlak vergisi muafiyet şartları neler? Kimler emlak vergisi ödemez? 

EYT düzenlemesiyle 2023 yılında emekli olanlardan koşulları sağlayanların bu sene emlak vergisi ödeyip ödemeyeceği merak ediliyor. Peki emlak vergisi muafiyet şartları neler? Kimler emlak vergisi ödemez? 

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman sona eriyor?

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ay sonunda sona eriyor. İşte pek çok kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi ile ilgili merak edilen detaylar...

Konut sahipleri dikkat! Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? 2024 emlak vergisi taksit ödeme takvimi!

Milyonlarca konut sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinde son ödeme tarihi araştırılıyor. Peki emlak vergisinin ilk taksiti ne zaman ödenecek, son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi nereden, nasıl ödenir?

EYT'liler dikkat! Hangi EYT'liler emlak vergisinden muaf? Bu kişiler emlak vergisi ödemeyecek...

EYT'liler 2023 yılında emekli olanlardan koşulları sağlayanlar bu yıl emlak vergisi ödemeyecekler. Peki Hangi EYT'liler emlak vergisinden muaf? Bu kişiler emlak vergisi ödemeyecek.

Tapu sahipleri aman dikkat! Emlak vergisi ödenmezse ne olur 2024? 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla başladı. Peki emlak vergisi ödenmezse ne olur? İşte tapu sahiplerini yakından ilgilendiren o detaylar...

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri Mayıs ayının sonunda sona eriyor. İşte emlak vergisi 1. taksit ve 2. taksit ödemeleri ile ilgili detaylar...

Tapu sahipleri aman dikkat! İşte GİB Emlak vergisi 1. ve 2. taksit ödeme tarihleri 2024! 

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri resmen başladı. Peki Emlak vergisi 1. ve 2. taksit ödeme tarihleri ne zaman? İşte milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren o tarihler...

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlıyor! 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlıyor. Peki emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman, emlak vergisi ödemelerinden kimler muaf? 

Evi ve arsası olanlar dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 3 gün sonra başlıyor! 

Evi ve arsası olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 3 gün sonra başlıyor. İşte emlak vergisi 2024 ödemeleri ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

emlak vergisi dikkat Haberi

emlak vergisi dikkat

Emlak vergisinde dikkat edilecekler!

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenen vergilerin başında geliyor. Emlak vergisi mesken, işyeri, arsa ve araziler için her sene ödeniyor. Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor.


Sizin de eviniz, işyeriniz, arsanız ya da araziniz varsa bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyorsunuz. Peki, emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisinde dikkat edilecekler nelerdir?


Emlak vergisi ödemesi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Vergi için ödenecek bedel ise taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor.


Emlak vergisi büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Emlak vergisinde dikkat edilecekler ise şu şekilde sıralanıyor:


Emlak vergisi öderken bunlara dikkat edin.

-Taşınmaz satın alan kimselerin vergi mükellefiyeti bir sonraki sene başlıyor. Buna göre, 2015 yılında alınan gayrimenkuller için vergi mükellefiyeti 2016 yılında başlayacak. 2015 yılına ait...