09 / 05 / 2024

emlak vergisi eksik beyan

emlak vergisi eksik beyan

Emlak vergisi için öncelikle belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor. Emlak vergisi için beyannameler, taşınmazın alındığı senenin sonuna kadar veriliyor. Peki, emlak vergisinde eksik beyan verilirse ne olur?

Milyonlarca emlak vergisi mükellefini ilgilendiriyor!

30 Nisan 2021'den (bu tarih dâhil) önce verilmesi gerektiği durumda, emlak vergisi bildirimini yapmayan ya da bildirim yaptığı durumda vergisi eksik tahakkuk eden mükelleflerden hangi şartlarda emlak vergileri kapsamındaki gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezaları alınmayacak? İşte detaylar...

Emlak vergisinde eksik beyan cezasına dikkat!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, emlak vergisi beyannamelerini eksik verenlere ilişkin son dönemde VUK’a göre birçok cezalar tahakkuk ettirildiğini belirtti. 

Emlak alım satım vergisi eksik ödenirse ne olur?

Tapu dairesine belli oranlarda vergi ödemesi yapılıyor. Hem alıcı hem de satıcı tarafından ödenmesi gereken bu vergi için kimi zaman satış bedeli olduğundan daha az beyan edilebiliyor. Peki, emlak alım satım vergisi eksik ödenirse ne olur?

Emlak vergisinde eksik beyan verilirse ne olur?

Emlak vergisi için öncelikle belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor. Emlak vergisi için beyannameler, taşınmazın alındığı senenin sonuna kadar veriliyor. Peki, emlak vergisinde eksik beyan verilirse ne olur?

2014 emlak vergisi affı ne zaman?

Emlak vergisini zamanında ödemeyen veya eksik ödeme yapan mükelleflere gecikme cezası uygulanıyor. Ancak kanunlarla vergi hakkında af çıkabiliyor. Peki, 2014 emlak vergisi affı ne zaman?

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi eksik beyan Haberi

emlak vergisi eksik beyan

Emlak vergisinde eksik beyan verilirse ne olur?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için öncelikle belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor. Emlak vergisi için beyannameler, taşınmazın alındığı senenin sonuna kadar veriliyor.


1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununun 40. maddesinde bildirim dışı kalan bina ve arazinin vergi ve cezalarında zamanaşımı, bu bina ve arazinin bildirim dışı bırakıldığının idarece öğrenildiği tarihi takip eden yılın başından itibaren başlayacağı hüküm altına alınmıştır. 


Belediye sınırları içinde bulunan ve eksik beyan edildiği anlaşılan gayrimenkulün emlak vergisinin zamanaşımı, bildirim dışı bırakıldığının idarece öğrenildiği tarihi takip eden yılın başından başlayacağı belirlendiğinden 2002 yılında eksik beyanda bulunulan ve 2012 yılında idarece bildirim dışı bırakıldığı öğrenilen gayrimenkulün emlak vergisi ve buna ilişkin vergi ziyaı cezasının 2002 tarihinden itibaren...