02 / 05 / 2024

Emlak vergisi hafta sonu ödenir mi

Emlak vergisi hafta sonu ödenir mi

Emlak vergisi mükellefleri, vergi borcunu taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödüyor. Vergi belediyenin e-belediye sistemini kullanması durumunda internet üzerinden de ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi hafta sonu ödenir mi?

Emlak vergisi için son iki hafta!

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. Geçen sene ev alanlar bu yıl ödeme yaparken, bu yıl ev alanlar ise seneye ödeme yapacak.

İnternetten emlak vergisi nasıl ödenir 2021?

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri geçtiğimiz hafta başlamıştı. Kasım ayında sona erecek ikinci taksit ödemeleri de internetten ödenebiliyor. Peki internetten emlak vergisi nasıl ödenir 2021? İşte tüm merak edilenler...

2020 emlak vergisi ödemeleri uzatılacak mı?

Emlak Vergisi ödemeleri Mart ayı itibariyle başlamış ve 1. taksidin son ödeme günü, 30 Mayıs’ın hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle 1 Haziran 2020 olarak belirlenmişti Peki emlak vergisi ödemeleri uzatılacak mı?

Yenimahalle Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Hafta sonu belediyenin tahsilat veznelerinin açık olacağını duyuran Yenimahalle Belediyesi, vergi mükelleflerini emlak vergisi konusunda uyardı. 

Emlak vergisi 2. taksit ödemesi için son hafta!

Emlak vergisi son taksitini yatırmak için süre önümüzdeki hafta bugün sona erecek. Yetkililer, bu tarihten sonra vezneye gidecek olanların faiz ödemek zorunda kalacağını belirtti...

İzmit Belediyesi'nde emlak vergisi mesaisi!

İzmit Belediyesi’nde Emlak Vergisi ile Çevre Temizlik Vergisi ödemeleri sebebiyle hafta sonu mesai yapılacak.

Emlak vergisi ödemeleri için son 2 hafta!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi ödemeleri başladı. Konut, arsa, arazi ve bina gibi taşınmaza sahip olan tüm mükelleflerin 2 hafta içerisinde emlak vergilerini ödemeleri gerekiyor.

Emlak vergisi beyannamesinde son hafta!

Bu sene içerisinde gayrimenkul satın alan kimselerin emlak vergisi mükellefiyeti 2019 yılında başlıyor. Yeni alınan gayrimenkuller için sene sonuna kadar emlak vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor...

Emlak vergisi beyannamesinde son 2 hafta!

2018'de gayrimenkul satın alan kimselerin emlak vergisi sorumluluğu 2019'da başlarken, yıl sonuna kadar emlak vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor. Buna göre, emlak vergisi beyannamesinde son 2 hafta kaldı..

Tepebaşı'nda emlak vergisi ödemeleri için vezneler hafta sonu açık!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemeleri gereken  emlak ve çevre temizlik vergisinde 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona erecek. Tepebaşı'nda emlak vergisi ödemeleri için vezneler hafta sonu açık olacak. 

Emlak vergisi beyanında son hafta!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Emlak vergisi beyanı için son 1 hafta bulunuyor..

Melikgazi'de hafta sonu emlak vergisi mesaisi!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2016 yılı Emlak Vergisi'nin ikinci taksitinin Kasım Ayı içerisinde yatırılması gerektiğini hatırlatarak, "Vergi mükelleflerimiz için Cumartesi ve Pazar Günleri Emlak ve İstimlak Müdürlüğü çalışanları tam mesai yapacaklardır.

Emlak vergisi için son 2 hafta kaldı!

Mart ayında başlayan emlak vergisi dönemi Mayıs ayı vergi takvimine göre, bu ay sonu sona eriyor. Buna göre, emlak vergisi için son 2 hafta kaldı..

Emlak vergisi hafta sonu ödenir mi Haberi

Emlak vergisi hafta sonu ödenir mi

Emlak vergisi hafta sonu ödenir mi?

Emlak vergisi mükellefleri, vergi borcunu taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödüyor. Vergi belediyenin e-belediye sistemini kullanması durumunda internet üzerinden de ödenebiliyor.


Ancak kimi mükellefler internetten ödemek yerine belediyeye giderek nakit olarak vergi ödemesini yapmayı tercih ediyor.


İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri Kasım ayında devam ediyor. Ödemeler 1 Aralık Pazartesi günü son buluyor.


Belediyeler hafta içi her gün 08.30‘da hizmet vermeye başlıyor ve 12.00'a kadar bunu sürdürüyor. 12.00'dan sonra ise 13.00'a kadar öğle molası olup; Belediye daha sonra 13.00'dan 17.00'a kadar hizmet veriyor.


Ancak bu saatler yaz ve kış saati uygulamalarında yarım saatlik farklılık gösterebiliyor. Peki, emlak vergisi hafta sonu ödenir mi?


Vergi dönemlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle belediyeler hafta sonu tahsilat yapma kararı alabiliyor. Bu nedenle...