28 / 04 / 2024

emlak vergisi hesabı

emlak vergisi hesabı

Türkiye'de milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri 2019 yılı için bugün başladı. Emlak vergisi 2019 ödemeleri ne kadar? Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir? İşte merak edilenler...

2016 emlak vergisi hesaplama formülü!

2016 yılı emlak vergisi ilk taksit döneminin ilk ayı 31 Mart'ta sona eriyor. Ödemeler Nisan ve Mayıs aylarında da devam edecek. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte 2016 emlak vergisi hesaplama formülü..

Emlak vergisi 2. taksit hesaplama örneği!

Emlak vergisi taşınmaz mal sahipleri tarafından her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel, taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden hesaplanan emlak vergisi oranları ile bulunuyor. İşte emlak vergisi 2. taksit hesaplama örneği..

Emlak vergisi hesaplaması 2015!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Vergi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi hesaplaması 2015 nasıl yapılır?

Emlak vergisi hesabı 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Emlak vergisi oranları; mesken, işyeri, arsa ve araziler için farklı oranlarda hesaplanıyor. Peki, emlak vergisi hesabı nasıl yapılır?

Emlak vergisi hesaplama örneği 2015!

Taşınmaz mallar için 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın değerine ve türüne göre belirleniyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi hesaplama örneği 2015...

Emlak vergisi hesaplama tablosu 2015!

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın değerine ve türüne göre belirleniyor. Ayrıca büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak hesaplanıyor. İşte emlak vergisi hesaplama tablosu 2015...

Emlak vergisi hesaplama 2015 formülü!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında bulunuyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz mala göre değişiyor. İşte emlak vergisi hesaplama 2015 formülü...

Emlak vergisi hesaplama 2015!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, kanunda belirtilen istisnalar hariç tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi hesaplama 2015...

Emlak vergisi neye göre belirlenir?

Arazi, arsa ve bina gibi taşınmaza sahip olan kişilerin 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu'na göre vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisi neye göre belirlenir?

Arazi emlak vergisi hesaplama 2015!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince tüm arsa ve araziler, emlak vergisine tabi tutuluyor. Aksine hüküm olmadıkça kanunun diğer maddelerinde yer alan arazi tabiri arsaları da kapsıyor. Peki, arazi emlak vergisi hesaplama 2015 nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi nasıl hesaplanır 2015?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi nasıl hesaplanır 2015?

Emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim 2015?

Emlak vergisi, her sene belediyeye ödeniyor. Vergi, büyükşehirde yer alması durumunda yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, emlak vergisi ne kadar ödeyeceğim 2015 diyorsanız işte yanıtı...

Emlak vergisinin hesaplanması nasıl yapılır?

Emlak vergisinin 2014 yılına ait 2. taksit ödeme dönemi en son 1 Aralık 2014 tarihinde yapılacak. Peki, belediyeye ödenen emlak vergisi nasıl hesaplanır? Emlak vergisinin hesaplanması nasıl yapılır?

Emlak vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Vergiyi, taşınmaz mal sahipleri, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa taşınmaza malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Peki, emlak vergisi hesaplaması nasıl yapılır?

Emlak vergisi 2021!

2020 yılında gayrimenkul satın alan kimselerin vergi sorumluluğu 2021'de başlıyor. Peki, 2021'de emlak vergisi ödemesi ne zaman başlayacak? Gayrimenkul sahipleri 2021'de ne kadar vergi ödeyecek? İşte emlak vergisi 2021 hesabı...

İş yerlerinde emlak vergisi hesabı!

İş yerleri için, mülkün rayiç değeri üzerinden büyükşehir olan iller için binde 4, diğer illerde binde 2 oranında ilçe belediyelerine ödeme yapılıyor. Binde 2 veya binde 4 oranlarının uygulandığı Emlak Vergisi rayiç değeri de (matrah) iki kalemin toplamından oluşuyor.

Emlak vergisi oranları 2019!

2019'da mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınacak asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri tespit edildi. Peki, emlak vergisi oranları 2019 ne kadar?

Emlak vergisi 2019'da ne zaman ödenecek?

2019 yılında mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınacak asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri belli oldu. Peki, emlak vergisi 2019'da ne zaman ödenecek?

Emlak Vergisi'nde arsa ve arazi değerlerinde yüzde 50 sınırı!

Emlak Vergisi'nde 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

Emlak vergisi ödeme tarihleri belli oldu!

Bina, arsa ve arazilerin metrekare birim değerleri yeniden belirlendi. Emlak Vergisi hesabında dikkate alınan bu oran 2017’de yapılacak tahsilatlarda yüzde 2,79’dan yüzde 3,83’e çıkartıldı.

Emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2016!

2016 yılı bina, arsa ve arazi vergisi değerleri ile asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin hesabında uygulanacak oranlar tebliğ ile açıklandı. İşte emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2016..

Arsa emlak vergisi hesabı nasıl yapılır?

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmaz malın bağlı olduğu değer üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile tespit ediliyor. Peki, arsa emlak vergisi hesabı nasıl yapılır?

Emlak vergisi hesabı 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Emlak vergisi oranları; mesken, işyeri, arsa ve araziler için farklı oranlarda hesaplanıyor. Peki, emlak vergisi hesabı nasıl yapılır?

Emlak vergisi değeri yıllık artış oranları 2015!

2015 yılına ait emlak vergi değerleri ile 2015 yılında mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınacak arsa ve arazi metrekare birim değerleri tebliğ ile açıklanıyor. İşte emlak vergisi değeri yıllık artış oranları 2015..

Emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2015!

2015 yılına ait emlak vergi değerleri ile mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınacak asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerler açıklandı. İşte emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2015...

Emlak vergisi hesabı nasıl yapılır?

Emlak vergisi, arsa, arazi, mesken ve işyeri sahipleri tarafından yılın belli dönemlerinde belli oranlarda ödeniyor. Peki, ödenecek vergi nasıl hesaplanır? Emlak vergisi hesabı nasıl yapılır?

İstanbul emlak vergisi 2014 arsa m2 değerleri!

Emlak vergi değerinin hesabında esas alınan "arsa ve arazilere ait asgari ölçüde metrekare birim değerleri" takdir komisyonlarınca belirleniyor. İşte 2014 yılı İstanbul emlak vergisi 2014 arsa m2 değerleri...

emlak vergisi hesabı Haberi

emlak vergisi hesabı

1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor.  Bu senenin vergi mükellefi, gayrimenkulünü elden çıkarmayanlar ile birlikte geçtiğimiz sene gayrimenkul satın alanlar oluyor.

Yeni satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu bir sonraki sene için başlıyor. Satın alımın gerçekleştiği senenin sonuna kadar ise emlak vergisi beyannamesinin verilmesi gerekiyor. Emlak vergisi 2019 ödemeleri birinci taksitleri bugün başladı ve 31 Mayıs'a kadar devam edecek. Verginin ikinci taksitleri ise Kasım ayında ödenecek. 

Bu kapsamda 1 Ocak tarihinden itibaren gayrimenkul satın alan vatandaşların 31 Aralık 2019 tarihine kadar beyannamelerini vermeleri gerekiyor. Emlak vergisi için ödenecek bedel ise gayrimenkulün kayıtlı değerinden, türüne göre belirlenen oranlar ile hesaplanıyor. 

ÖRNEK 1: 

Mükellef (A) Yozgat ili, Aydıncık Belediyesi sınırları içinde yer alan meskeni 2010...