29 / 04 / 2024

emlak vergisi hesaplaması 2015

emlak vergisi hesaplaması 2015

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Vergi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi hesaplaması 2015 nasıl yapılır?

2020 emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi 2. taksit dönemi yaklaşırken çok sayıda vatandaş emlak vergisi hesaplamasını araştırıyor. Peki 2020 emlak vergisi ne kadar? İşte bu merak edilenler...

Gayrimenkul sahiplerinin dikkatine! Emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Çok sayıda vatandaş 2020 yılı emlak vergisini araştırmaya başladı. Emlak vergisi sorgulamasından emlak vergisi hesaplaması, ödemesi ve muafiyetine kadar detaylı bilgi almak isteyen kişiler emlak vergisinin nasıl hesaplandığını merak ediyor. 2020 yılı emlak vergisi hesaplama nasıl yapılır? İşte detay

Emlak vergisi hesaplaması nasıl yapılır?

Emlak vergisi konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmazların sahiplerinden yıllık olarak ödenmesi istenen vergi çeşidi olarak biliniyor. Peki, emlak vergisi hesaplama nasıl yapılır?

2018'de emlak vergisi nasıl hesaplanacak?

Geçtiğimiz günlerde Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte emlak vergisine yüzde 50 sınır getirildi. Peki, bu sınır vergi hesaplamasını nasıl etkileyecek? 2018'de emlak vergisi nasıl hesaplanacak?

Emlak vergi hesaplaması nasıl yapılır?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi, büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Peki, emlak vergi hesaplaması nasıl yapılır?

Emlak vergisi hesaplaması 2015!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Vergi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi hesaplaması 2015 nasıl yapılır?

Emlak vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Vergiyi, taşınmaz mal sahipleri, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa taşınmaza malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Peki, emlak vergisi hesaplaması nasıl yapılır?

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi hesaplaması 2015 Haberi

emlak vergisi hesaplaması 2015

Emlak vergisi hesaplaması 2015!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler, vergi mükellefi oluyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler.


Vergi mükellefiyeti, taşınmazın satın alındığı seneyi takip eden yılda başlıyor. Örneğin 2015 yılında alınan bir taşınmaz malın vergi mükellefiyeti 2016 yılında başlıyor. Peki, emlak vergisi hesaplaması nasıl yapılır? 


Emlak vergisi hesaplaması 2015..

Emlak vergisi hesaplamaları taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden hesaplanıyor. Yukarıdaki oranların taşınmazın değeri ile hesaplanması ile ödenecek vergi bulunuyor. Emlak vergisi oranları şu şekilde;


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2            ...