04 / 05 / 2024

emlak vergisi inşaat maliyeti

emlak vergisi inşaat maliyeti

Binalar için emlak vergi değeri inşaat maliye bedeli ile bulunuyor. Peki inşaat maliyet bedeli nasıl hesaplanır? Diye soruyorsanız yanıtı ve konu detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Tn Emlak Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tn Emlak Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nadeen Atmeh ve Tuncay Sosa ortaklığında kuruldu.

Minimalist Gayrimenkul Emlak Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Minimalist Gayrimenkul Emlak Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 350 bin TL sermaye bedeli ile Nazım Pekgöz tarafından kuruldu.

Boztepe Emlak Yapı İnşaat Otomotiv Gıda Temizlik Ve Tekstil Anonim Şirketi kuruldu!

Boztepe Emlak Yapı İnşaat Otomotiv Gıda Temizlik Ve Tekstil Anonim Şirketi Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erhan Tepeli tarafından kuruldu.

Dep Emlak Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dep Emlak Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ismayıl Orujov tarafından kuruldu.

Adg Emlak Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Adg Emlak Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Kayabaşı tarafından kuruldu.

Nuryap Tarım Emlak Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nuryap Tarım Emlak Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Yunes Alı tarafından kuruldu.

Berceste Emlak Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Berceste Emlak Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 6 milyon TL sermaye bedeli ile Aynur Demirağ ve Yusuf Alperen Beğen ortaklığında kuruldu.

İstanbul Global Emlak Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Global Emlak Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Limited Şirketi Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet İnce ve Ahmet Yaman ortaklığında kuruldu.

Betül Emlak Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Betül Emlak Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Betül Göktaş tarafından kuruldu.

Macrocity Emlak Otomotiv İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Macrocity Emlak Otomotiv İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Eyüp Özbakır tarafından kuruldu.

Red House Emlak Gayrimenkul İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Red House Emlak Gayrimenkul İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Semra Gedikoğlu tarafından kuruldu.

Red House Emlak Gayrimenkul İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Red House Emlak Gayrimenkul İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Semra Gedikoğlu tarafından kuruldu.

Dbf Bilgi Teknolojileri Ve Emlak Otomotiv İnşaat Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dbf Bilgi Teknolojileri Ve Emlak Otomotiv İnşaat Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Burakhan Durmaz tarafından kuruldu.

emlak vergisi inşaat maliyeti Haberi

emlak vergisi inşaat maliyeti

İnşaat maliyet bedeli nasıl hesaplanır?

Bina vergi değeri, inşaat maliyet bedeli ile bulunuyor. Vergi değerinin emsal bina bedeline göre takdirinin mümkün olmaması halinde, normal alım satım bedeli, maliyet bedeli yoluyla bulunuyor.


Emlak Vergisine Matrah Olacak Vergi Değerinin Takdirine İlişkin Tüzük kapsamında binanın maliyet bedeli, 20. madde hükümlerine göre hesaplanan inşaat maliyet bedeli ve bunun yüzde 20 si oranındaki satış karı ile inşa edildiği arsanın normal alım satım bedelinin toplamı oluyor. Peki inşaat maliyet bedeli nasıl hesaplanır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


İnşaat maliyet bedelinin hesaplanması ile ilgili hükümler aynı tüzük kapsamında 20. maddede şu şekilde belirtiliyor;


İnşaat maliyet bedelinin hesaplanması:

Madde 20 – İnşaat maliyet bedeli, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin 

çarpılması suretiyle bulunur.


(Değişik : 25.10.1982 - 8/5525 K.) Metrekare normal...