27 / 04 / 2024

emlak vergisi işyeri oranı

emlak vergisi işyeri oranı

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın yer aldığı belediye sınırlarına göre, taşınmazın türüne ve değerine göre farklılık gösteriyor. Peki, işyeri emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte işyeri emlak vergisi hesaplama 2015 örneği...

Evi, iş yeri, arsası olanlar dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son gün bugün!

Ev, arsa, iş yeri gibi milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödeyeceği emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Peki emlak vergisinden kimler muaf? İşte emlak vergisi ile ilgili detaylar...

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için her sene ödenmesi zorunlu olan bir vergidir. Peki, emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Sıfır oranlı emlak vergisi ne demek?

Emlak vergisi için ödenecek tutar belli oranlar ile hesaplanıyor. Bazı konut sahiplerine bu oran sıfır olarak uygulanıyor. Peki, sıfır oranlı emlak vergisi ne demek?

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 10 gün sonra sona eriyor!

Türkiye'de milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren emlak vergisi için ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım'da başladı. Ödemeler 30 Kasım'da sona erecek.

Çin emlak vergisi denemeleri için yeni adım atabilir!

Emlak vergisi için denemeler yapan Çin Hükümeti'nin denemelerini Shenzhen, Hainan ve Zhejiang`ın olduğu daha fazla bölgeye yayması bekleniyor. 

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları bugün sona eriyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibi yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular bugün sona eriyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları yarın sona eriyor!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular yarın sona eriyor.

Bodrum Belediyesi Emlak Vergisi için toplantı düzenledi!

Bodrum Belediyesi, belediyenin toplantı salonunda ‘Emlak Vergisi Bilgilendirme Sunumu’ gerçekleştirdi.  

Yeni emlak vergisi değerleri neler?

Emlak Vergisi Kanunu'na göre emlak vergisi değer tespitleri 4 senede bir yapılıyor. 2022 yılı için belirlenen emlak vergisi değerlerinde çok sayıda itiraz yapıldı. Hak sahiplerinin 30 gün içerisinde emlak vergisi için itirazda bulunma hakkı var.

Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi, her 4 senede bir takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri baz alınarak belirleniyor. Takip eden senelerde ödenecek vergi, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yükseltiliyor. Peki emlak vergisi için dava açılabilir mi? Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Online emlak vergisi öderken nelere dikkat edilmeli?

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri devam ediyor. 31 Mayıs'ta sona eren ödemeler için vatandaşlar bankalara gitmeden online vergi ödemenin yollarını araştırıyor. 

Emlak vergisi için son iki hafta!

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. Geçen sene ev alanlar bu yıl ödeme yaparken, bu yıl ev alanlar ise seneye ödeme yapacak.

emlak vergisi işyeri oranı Haberi

emlak vergisi işyeri oranı

İşyeri emlak vergisi hesaplama 2015!

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde veriliyor. Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın yer aldığı belediye sınırlarına göre farklılık gösteriyor. 


Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi, normal yörelerden yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Peki, işyeri emlak vergisi nasıl hesaplanır?


İşyeri emlak vergisi oranları:

Normal yörede: Binde 2

Büyükşehirde: Binde 4


İşyeri emlak vergisi hesabı yukarıdaki oranlar baz alınarak yapılıyor. Taşınmazsın rayiç bedeli üzerinden bu oranların hesaplanması ile ödenecek vergi borcu bulunuyor.


Örneğin; Normal yörede yer alan 300 bin TL değere sahip işyeriniz için ödenecek 600 TL emlak vergisi ödemeniz gerekiyor. Büyükşehir sınırları içerisinde yer alan 300 bin TL değere sahip işyeriniz için ödenecek emlak vergisi bedeli: 1200 TL'dir.


Emlak vergisi hangi bankaya ödenir?



Işıl Seren...