27 / 04 / 2024

emlak vergisi kime aittir

emlak vergisi kime aittir

Yılda iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi ödenmezse ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme faizi” alınıyor. Peki, emlak vergisi kime ödenir?

Emlak alım satım vergisi kime ait?

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapuda yapılan devir işlemi için belli oranlarda vergi ödeniyor. Peki, emlak alım satım vergisi ne kadar? Emlak alım satım vergisi kime ait?

Emlak vergisi borcu kime ait?

Gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergilerin başında emlak vergisi yer alıyor. Peki, gayrimenkulün el değiştirmesi halinde o senenin emlak vergisi borcu kime ait? Vergiyi kim öder?

Emlak vergisi iadesi kime ödenir?

Emlak vergisinde bazı koşulları yerine getiren tek mesken sahipleri tek mesken muafiyetinden faydalanabiliyor. Peki, emlak vergisi iadesi kime ödenir? İşte 2014 yılı emlak vergisi iadeleri...

Emlak vergisi kime ödenir?

Yılda iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi ödenmezse ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme faizi” alınıyor. Peki, emlak vergisi kime ödenir?

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi mükellefi kimdir?

Emlak vergisi ödemekle yükümlü emlak vergisi mükellifi kimdir? Emlak vergisi Kanunu'ndaki maddelerde mükelleflik durumu ne şekilde ve hangi ölçütlerde yer alıyor? sorularının cevaplarını haberimizin içinde bulabilirsiniz...

emlak vergisi kime aittir Haberi

emlak vergisi kime aittir

Emlak vergisi kime ödenir?

Taşınmaz mal sahiplerinin her sene emlak vergisi borcunu ödemeleri gerekiyor. Yılda iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi ödenmezse ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme faizi” alınıyor.


Emlak vergisi kime ait?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Emlak vergisi borcunu kimin ödemesi gerektiğine ilişkin hükümler kanunda şu şekilde açıklanıyor:


İlgili taşınmazın maliki, eğer varsa intifa hakkına sahip olan kişi ya da taşınmazı maliki gibi tasarruf eden kişiler vergi mükellefi oluyor.


Aynı zamanda bina vergisi mükellefi taşınmaz üzerinde intifa hakkı sahibi olan kişi varsa o vergi yükümlüsü oluyor. Eğer taşınmazın intifa hakkı sahibi yoksa taşınmazı maliki gibi kullanan kişi mükellef yerine geçiyor.


Emlak vergisi...